BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÖZHASEKİ: “ŞEHİT CENAZELERİ GELMİYOR DİYE NEDEN ÜZÜLÜYORLAR?”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÖZHASEKİ: “ŞEHİT CENAZELERİ GELMİYOR DİYE NEDEN ÜZÜLÜYORLAR?”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, açılım süreci ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmesinde, “Bataklığı kurutmak lazım ve bu yapılıyor. 3 aydır bir yavrumuz toprağa düşmedi. Şehit cenazeleri gelmedi diye neden üzülüyorlar?”

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan projeleri anlatan Başkan Mehmet Özhaseki, toplantının sonunda sorulan soruları cevaplandırdı. Başkan Özhaseki, açılım süreci ile ilgili olarak sorulan bir soruya, “Şuna seviniyorum, bu konu başladığından beri 3 ay geçti ve bir tek gencimiz toprağa düşmedi. Bir askerimiz şehit olmadı. Bir ana daha ağlamadı. Buna hepimiz sevinelim. Bunun karşısında ‘şu geliyor, bu gidiyor’ denildi. Türk kimliği ortadan mı kaldırıldı, vatan elden mi gitti? Ne oldu?’ İleride olur bize göre olur’ önce şu kan bir dursun. Bir genç düşmesin toprağa. Ama bir çok insanda şunu hissediyorum, ‘Biz öldürürüz, yıkarız, dökeriz’ kardeşim 33 bin kişi insan ölmüş, 6-7 kere dağ kadrosunu yok etmişsin. Ne oldu bitiyor mu? Vurularak, kırarak, öldürerek olmuyor. Bataklığı kurutmak lazım. Bu yapılıyor işte. Bundan niye rahatsız oluyoruz. Şehit cenazeleri gelmiyor niye üzülüyoruz buna. Ben anlamakta güçlük çekiyorum. Ben milliyetçi bir insanım, vatanına milletine bağlı bir insanım, milli ve manevi değerlere de bağlıyım. Şu ana kadar da bundan zerrece taviz verildiğine inanmıyorum. Yavrularımız ölmediği için de Cenab-ı Allah’a şükrediyorum. ‘Şimdi gitsin de birileri orda ölsün, vuralım, kıralım’ diyenler, çocuklarını göndersinler ve askere yazdırsınlar da görelim. Kendi kardeşini ve çocuklarını kimse getirmiyor. Eğer barış geliyorsa buna sevinelim.
Allah isteseydi insanları tek bir ırktan yaratmaz mıydı? Bundan bile düşünülecek alınacak dersler var” cevabını verdi.
Başkan Özhaseki, İncesu Belediyesi ile ilgili olarak görüşülen bir davada CHP tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin isminin karıştırıldığı ile ilgili olarak sorulan bir soruya ise, “Artık o arkadaşlar bir mahçubiyet içindeler. Yaptıkları hatayı da anladılar. Sonra sucuk dağıtımı da onların içlerine oturdu, canları sıkıldı. İncesu dosyasında ne benim adım ne de arkadaşlarımın adı geçiyor. Bir şey bulaştırmak için çalışıyorlar. Bu dünyada ben onlar gibi olmak istemezdim” cevabını verdi.


SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"