BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Halk otobüslerine iyi haber,Bir yıl süreyle %5 durak katkı payı alınmayacak.

Büyükşehir Belediye Meclisi, gündeminde bulunan konuları görüşüp karara bağlamak üzere toplandı. Meclis, toplantı sonunda  halk otobüsü esnafı için sevindirici bir karara imza attı.

Meclis Salonu'nda Mehmet Savruk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda  alınan kararla;  Büyükşehir Belediyesi denetiminde çalışan AB plakalı özel halk otobüslerinde kullanılan toplu taşıma biletlerinden, Özel Halk Otobüsleri Toplu Taşıma Sözleşmesi'nin 15. maddesi uyarınca %5 oranında durak katkı payı olarak yapılan kesintinin; hem mevcut doğalgazlı otobüslerden hem de yeni alınacak doğalgazlı otobüslerden 10.08.2012 tarihinden geçerli olmak üzere 1 yıl süre ile alınmaması kararlaştırdı.

 Toplantıda ayrıca çeşitli nazım imar planı tadilatı talepleri ile Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ilçe belediye meclislerinin almış oldukları kararlar da görüşülerek karara bağlandı.

Mecliste bunun yanısıra Kazakistan'ın Pavlador şehri ile Kayseri arasında kültürel, sosyal, sanayi, ekonomi, ticari, spor ve sağlık alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla Kardeş Şehir ilişkisinin kurulması talebi de görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait, Gülük Mahallesi'nde bulunan 524 araçlık çok katlı otoparkın,  %98 hissesi Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Kayseri Ulaşım A.Ş.'ye tahsisinin yapılıp yapılmayacağı, yapılacaksa tahsis süresi ve bedelinin belirlenmesi talebi de meclisin gündem maddeleri arasında yer aldı. Buna göre; Gülük Mahallesi'nde bulunan 524 araçlık çok katlı otopark 3 yıl süre ile Kayseri Ulaşım A.Ş.'ye tahsis edilirken tahsis ücretinin belirlenmesi için belediye encümenine yetki verildi.

 

Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi gerçekleşen Gevher Nesibe Medresesi'nde 'Selçuklu Müzesi' kurulması talebi de mecliste görüşülen bir başka gündem maddesi oldu. Bu madde de oybirliği ile onaylandı.

Son olarak meclis, bazı cadde ve sokaklara verilecek isimlerin belirlenmesi taleplerini de görüşerek karara bağladı.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”