BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi, gündeminde bulunan konuları görüşüp karara bağlamak üzere toplandı. Meclis Salonu'nda Zekeriya Ergüneş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda çeşitli nazım imar plan tadilatı talepleri ile Büyükşehir Belediyesi'ne b

Mecliste, Kocasinan, Melikgazi ve Talas Belediyeleri'nin 2013 mali yılı performans program teklifleri ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Usulü Yönetmeliği gereğince hazırlanan Büyükşehir Belediyesi ve 5 ilçe belediyenin 2013 mali yılı bütçe ve bütçe kararnameleri de görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

 

Büyükşehir Belediyesi'nin 2013 mali yılı gelir tarifesi de mecliste görüşülen bir başka gündem maddesi oldu. Bu madde de yine Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Ayrıca, raylı taşıma sistemi 2. aşamada bulunan 1 adedi orta peron olmak üzere 11 adet istasyon ile 3. aşamada bulunan 2 adet orta peron olmak üzere 11 adet ve toplam 22 adet istasyonun ve konulacak reklam ünitelerinin yaptırılması karşılığında bu istasyona konulacak reklam ünitelerinin 10 yıllığına kiraya verilmesi talebi de meclisin gündem maddeleri arasında görüşülerek kabul edildi.

 

Karayollarında can ve mal güvenliğini temin etmek, düzenli ve güvenli trafik akışını sağlamak amacıyla kurulacak elektronik denetleme sistemi işletmeciliğinin Büyükşehir Belediyesi'ne verilecek %30 payın %80'inin işletme ve bakım giderleri karşılığında %98'i Büyükşehir Belediyesi'ne ait Kayseri Ulaşım A.Ş.'ye 10 yıl süreyle tahsis edilmesi talebi de meclisin gündem maddeleri arasında yer aldı. Bu madde de mecliste onaylandı. Mecliste görüşülen bir başka gündem maddesi, Anadolu Harikalar diyarında yer alan su kayağı parkı, buz pisti, hayvanat bahçesi ile spor tesislerinin sosyal tesis olarak %98 hissesi Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Kayseri Spor Etkinlikleri.AŞ'ye tahsis süresinin ve bedelinin belirlenmesi talebi oldu. Buna göre, Anadolu Harikalar diyarında yer alan su kayağı parkı, buz pisti, hayvanat bahçesi ile spor tesislerinin sosyal tesis olarak 10 yıllığına kar amacı güdülmeksizin Kayseri Spor Etkinlikleri.AŞ'ye tahsisine karar verildi.

 

Mecliste son olarak bazı cadde ve sokaklara verilecek isimlerle ilgili gündem maddeleri görüşüldü.

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”