BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE TÜBİTAK İMZAYI ATTI, BİLİM MERKEZİ HAYATA GEÇİYOR…

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ  VE TÜBİTAK  İMZAYI ATTI, BİLİM MERKEZİ  HAYATA GEÇİYOR…

Büyükşehir Belediyesi-TÜBİTAK işbirliği ile Anadolu Harikalar Diyarı'na kurulacak bilim merkezi için Başkan Mehmet Özhaseki ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak arasında sözleşme imzalandı.

Başkanlık Toplantı Salonu'nda gerçekleşen imza törenine TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altınbaşak'ın yanı sıra TÜBİTAK yetkilileri de katıldı.
Tören öncesi ilk olarak Başkan Özhaseki, TÜBİTAK Başkanı Altınbaşak'a Anadolu Harikalar Diyarı hakkında kısa bilgiler verdi.
Ardından imza törenine geçildi. Törende kısa bir konuşma yapan TÜBİTAK Başkanı Altınbaşak, Kayseri'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek "Özellikle illerimize gittiğimizde yöneticilerimizin bilim merkezi konusundaki heyecanlarını gördüğümüz zaman biz de çok memnun oluyoruz" dedi.
Yaklaşık bir yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Bilim Teknolojileri Yüksek Kurulu'nda illerde bilim merkezi kurulması kararı alındığını hatırlatan Altınbaşak, "Bu çerçevede başlattığımız çalışmalarda en hızlı giden illerden bir tanesi de Kayseri. Türkiye'deki 81 ilimizden TÜBİTAK'la sözleşme imzalayan 3. ilimiz Kayseri oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu konuya verdiği ehemmiyetten ötürü ve bilim merkezi konusunda en hızlı koşan illerimizden biri olduğu için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Ön protokolün şartlarını en kısa zamanda yerine getiren belediyenin Kayseri Büyükşehir Belediyesi olduğuna vurgu yapan Altınbaşak, "Bugün sözleşmeyle beraber düğmeye basıyoruz. 2016 yılında sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın sayılı bilim merkezlerinden biri olacak bir merkezi Kayseri'de açacağız" ifadelerini kullandı.
Dünyadaki bilim merkezleri hakkında bilgiler veren Altınbaşak, bilim merkezlerinin önemine dikkat çekerek Kayseri'nin girişimciliği ve başarılarıyla ünlü bir şehir olduğunu söyledi. Bu bilim merkezinin Kayseri'den daha başarılı gençler yetişmesine katkı sağlayacağını belirtti. Altınbaşak, TÜBİTAK olarak bilim merkezleri için tüm Türkiye'de 1 milyar lira kaynak ayırdıklarını sözlerine ekledi.


1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı