BÜYÜKŞEHİR, DEĞERLERE SAHİP ÇIKIYOR

BÜYÜKŞEHİR, DEĞERLERE SAHİP ÇIKIYOR

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde Kayserili Bestekar İsmail Ötenkaya anısına bir gece düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleşen geceye, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, eşi Neşe Özhaseki

Konser öncesi salona seslenen Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Büyükşehir belediyesi olarak başkanımızın önderliğinde ve himayelerinde birçok etkinlik gerçekleştiriyoruz diyerek, "Büyükşehir Belediye Başkanımız geçtiğimiz yıl bize bir proje verdi, 'Büyükşehir Belediyesi değerlerimize sahip çıkıyor' adı altında, şairlerden yazarlara, müzisyenlerden ressamlara kadar çok farklı branşlarda Kayserili hemşerilerimizi sizlerle buluşturmak ve onları tekrar bir defa daha hatırlatmak konusunda bir talimat verdi. Biz de geçen sene 'Ahmet Gazi Ayhan Gecesi' ile başladık, bugünde 'İsmail Ötenkaya Gecesi' ile devam ediyoruz" dedi.
İki bölüm halinde gerçekleşen anma programının ilk bölümünde Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Musikisi Korosu Şef, Osman Akpınar yönetiminde sanat musikisinin unutulmaz eserlerini seslendirdi.
İkinci bölümde sahne alan TRT Sanatçısı Orhan Saygıcı ise Kayserili Bestekar İsmail Ötenkaya'nın bestelemiş olduğu eserleri seslendirerek geceye ayrı bir renk kattı. Konser sonunda bir konuşma yapan Bestekar Ötenkaya, "değerli başkanımız Sayın Mehmet Özhaseki'nin kültüre hizmetini zaten biliyordum. Bugün bana verilen destekten dolayı da kendisine şükranlarımı sunuyorum. Kayseri'nin imajını değiştiren büyük bir insandır. Bunu zaten Kayserililer biliyor. Ben şöyle televizyonda bir röportajında dinledim Erciyes dağını satan alan bir insan, Kayseri'ye armağan eden bir insan, Sayın Mehmet Özhaseki Belediye Başkanımızı kutluyorum. Kalpten teşekkür ediyorum" dedi.
Bestekar Ötenkaya'nın konuşmalarının ardından Başkan Özkaseki'de duygularını şu şekilde paylaştı; "Böyle güzel ağabeylerimizi zor buluruz. Bundan bir müddet önce İsmail ağabeyi evinde ziyaret ettim. Sağ olsun udunu eline alıp bize güzel eserler seslendirdi. Sonra burada böyle bir gecede buluşmak için sözleştik. Doğrusu çok mutlu olduk. Hakikaten Türk Musikisi dinlediğimiz zaman işleyen o güzel nameleri hissediyoruz bir taraftan da gözlerimiz doluyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bu değerlerimize sahip çıkmak istiyoruz. Doğup büyüdüğümüz şehrimizin her şeyi sahip çıkalım istiyoruz. Kayseri de güzel işler yapan herkese burada geceler yapıp anmak istiyoruz. Sizlerle buluşturmak istiyoruz" diye konuştu.
Konser sonunda konuk Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayserili Bestekar İsmail Ötenkaya plaket ve çiçek takdim etti. Ayrıca Başkan Özhaseki tarafından Sanatçı Saygıcı'ya ve Şef. Akpınar'a günün anısına çiçek takdim edildi.

 



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor