BÜYÜKŞEHİR, E38 İLE ŞEHRE KAZANDIRACAK

BÜYÜKŞEHİR, E38 İLE ŞEHRE KAZANDIRACAK

“SİZ ÜRETİN E38 İLE KAZANCA DÖNÜŞTÜRELİM”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,  Büyükşehir Belediyesi’nin sanat ve mesleki eğitimde markası olan KAYMEK’in el emeği göz nuru eserlerinin satıldığı elektronik ticaret sitesi olan e38’i “Siz Üretin e38 ile Kazanca Dönüştürelim” projesi ile tüm Kayserililer’e açtı. Dileyen herkes bu site üzerinden ürettiği el sanatları ürünlerini satışa sunabilecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan “e38” tanıtım toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın  yanı sıra Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediyesi Başkan Vekili Ragıp Dost, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Timuçin, yöneticiler ve çok sayıda davetli katıldı.

Proje tanıtım toplantısı el sanatları üreticilerinin duygularını ifade etmesiyle başladı. El sanatçıları üreticilerinden Müslime Sürmeli, uygulamanın ev ekonomisine çok destek olduğunu ifade ederek, “Böyle bir belediyemiz ve başkanımız olduğu için çok şanslıyım. Bize güzel imkanlar sunuyor ve hanımları düşünüyor. Başkanım eşim ve özellikle çocuklarım adına çok teşekkür ederim” dedi.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci de , “KAYMEK Büyükşehir Belediye’mizin ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın önderliğinde çalışmakta. Bu anlamda kayda değer işler yapmakta ve ilimizin yöresel anlamda daha ileri götürmek için işler ortaya koymakta” dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da e-ticaretin öneminden bahsetti. Başkan Palancıoğlu, konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Büyükkılıç’ın kendilerine abilik yaptığını ve Büyükşehir Belediyesi çatısı altında toplayıp 16 ilçesini toplayıp kucakladığını ifade ederken, Başkan Çolakbayrakdar ise, “e-ticaretin önemini görüp şehrimizi bu yönde geliştiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ediyorum” dedi.

e38 tanıtım toplantısında son olarak kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ise  “El emeği göz nuru diye nitelendirdiğimiz eserler 16 ilçemizde bulunan KAYMEK’lerde ortaya çıkıyor. Elbette 16 ilçemizle dayanışma içerisindeyiz. E38 sitemizde pazarlama mantığı içerisinde hareket ediyoruz” diye konuştu. Kayseri’yi korumak ve kollamak herkesin görevi olduğunu ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman vurguladığı gibi tedbiri elden bırakmayacağız. Bunu sağlamak sizlerin elinde. Çok şükür Türkiye kendinden söz ettirdi. Sağlık altyapısı itibariyle Türkiye’deki güzelliklerden Kayseri’mizde nasibini aldı. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın Şehir Hastanesi’ni şehrimize armağan etmesi bizim adeta sigortamız oldu. Kendilerine minnet duyuyor, teşekkür ediyoruz” dedi.

“DÜNYADA GİDİŞAT E-TİCARETE DOĞRU”

Kayseri’de daha huzurlu ve daha güvenli hizmetler verdiklerini ve vereceklerini dile getiren Başkan Büyükkılıç, şöyle konuştu:

“E- ticaret konusunda yaptığımız çalışmalar neticesinde akıllı şehir belediyecilik mantığı içerisinde yaptığımız çalışmalarla ile şehrimize katkı sağladık. Ve şehrimizin bütün olarak algılanmasını sağladık. Kuaförler ve berberlerimizden başlayarak diğer sektörlerle de iş birliği söz konusu. Akıllı Şehir uygulamasında onların güvenilir bir mekân olarak hizmet verdiklerini paylaşacağız. Bu çalışmayla huzurlu, güvenli, hizmet sağladık. Dünyadaki rekor kıran e ticaret kurum ve kuruluşların olduğunu söylememe gerek yok.  2019’da e-ticaret yüzde 45 artmış. Türkiye’de bu rakam 12 Milyar dolar, dünyada ise şu anda bu sayı 3.5 trilyon dolar. Pandemi süresinde 3 ayda bu rakamlar yüzde 47 arttı. Pandemi süresince e -ticaretin bu işin olmazsa olmaz olduğunu hepimiz gözlemledik. Süreç bu şekilde olunca da Türkiye’de bundan nasibini almak istiyor. Biz de yerel bir kuruluş olarak, bu alanda çalışmalar yapıyoruz. Dünyada gidişat e -ticarete doğru. Öyleyse bizim bu alanı asla göz ardı etmememiz gerekiyor. Kendimizi geliştirmek durumundayız. Biz de Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak bu çalışmalarımız yaptık ve sizlere fırsat verdik. Amacımız ürettiklerimizi kenara atma mantığıyla değil de değerlendiren bir anlayış ile ilerlemek.  Kayseri 6 bin yıllık medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehir. Öyleyse Kayseri bunu en güzelini yapma bu alanda biz de varız diyebilmelidir. Buradan da emeği geçen tüm KAYMEK çalışanlarına teşekkür ediyorum.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A “BABALAR GÜNÜ” HEDİYESİ

Toplantının sonunda KAYMEK yöneticileri tarafından Başkan Büyükkılıç’a Babalar Günü dolayısıyla çiçek takdim edildi. Başkan Büyükkılıç, “Kayseri’deki tüm babalar adına hediyeyi alıyorum. Bizim için annelerimiz de çok önemli.” dedi.

Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve davetliler KAYMEK sergisini gezerek, el emeği göz nuru olan eserleri inceledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da