BÜYÜKŞEHİR POLİTİKALARIYLA KAYSERİ MARKA ŞEHİR OLDU

BÜYÜKŞEHİR POLİTİKALARIYLA KAYSERİ MARKA ŞEHİR OLDU

İş dünyasını temsil eden oda ve dernek başkanları, Kayseri Büyükşehir Belediyesi`nin yürüttüğü devasa yatırımlarla Kayseri`nin marka şehir olma kimliğini sağlamlaştırdığı görüşünde birleştiler.

KAYSO, KTO, KESOB, MÜSİAD, GESİAD ve KAYSİAD Başkanları, Büyükşehir Belediyesi`nin son olarak hayata geçirdiği Harikalar Diyarı`nın her açıdan önemli bir yatırım olduğuna vurgu yaptı. Oda ve dernek başkanları, Türkiye`ye örnek çalışmalar sergileyen Büyükşehir Belediyesi`nin hizmet politikalarının Kayseri ekonomisine önemli katkılar sağladığına ve şehrin önünü açtığına dikkat çekti. İşte başkanların Büyükşehir Belediyesi`nin yatırım ve hizmetleri ile ilgili görüşleri:
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri Büyükşehir Belediyesi`nin hizmetlerini yakından takip ettiklerini ve hizmetlerin ölçeğinin giderek büyüdüğünün farkında olduklarını söyledi. Boydak; "Altyapı konusunda her şey en mükemmel bir şekilde yapılmış durumda. Büyükşehir Belediyesi şimdi de Kayseri`yi daha yaşanabilir, kültürel açıdan daha gelişmiş, daha sosyal ve turizm alanında misafirlere çok daha fazla konukseverlik gösterebilecek imkânlara kavuşturuyor. Ben bu durumu Kayseri`mizin bir kanaat önderi olarak keyifle izlemekteyim. Allah razı olsun. Biz bu şehirde yaşayan bir aile olarak yapılan hizmetlerden çok memnun kalmaktayız" dedi.
Harikalar Diyarı hakkında da görüşlerini açıklayan KAYSO Başkanı Boydak, Kumarlı Bölgesine adı gibi harika bir tesis yapıldığını ve bu tesisle Kayseri`nin sosyal hayatına renk geldiğini söyledi. Kayseri`nin doğu bölgesinde böyle bir yatırıma ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Boydak, "Büyükşehir Belediyesi bu yatırımları yapmakla girişimcilerimizin önünü açıyor. Bu yatırımlardan sonra o bölgeye olan teveccühün artmaya başladığını görmekteyiz. Biz de kentlerin hayatlarının sadece iş, güç ve çalışmaktan ibaret olmadığını düşünüyoruz. Gerçekten yaşanabilir kentlerin her yönüyle gelişmiş olması gerekiyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi`nin bu anlamda yapmakta olduğu çalışmaları takdirle izlemeye devam ediyoruz. Harikalar Diyarı`nın ekonomik açıdan faydalarını saatlerce konuşabiliriz. Şehirler kimi zaman içindeki yatırımlarla anılırlar. Bazı şehirler vardır ki o şehrin belediyesinin yaptığı bir hizmetle dünya çapında üne kavuşur. Kayseri Büyükşehir Belediyesi bu anlamda gerçekten Türkiye`de örnek olacak çalışmalar sergilediğini düşünüyorum. Kayseri`nin geleceği çok parlak. Eğer bu tempo devam ederse dünyada adından söz ettiren bir kent haline geleceğine inanıyorum" diye konuştu.
Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri`nin şehircilik alanında muhteşem bir gelişme içinde olduğuna vurgu yaparak, "Kayseri, son 10-15 yıldır şehircilik bakımından çok önemli mesafe aldı. Bu duruma gelinmesinde başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere diğer belediye başkanlarının üstün gayretlerini göz ardı edemeyiz. Kurumlararası diyalog çok iyi bir düzeyde. Bu da her türlü hizmete olumlu yansıyor" dedi.
Hizmete giren Kadir Has Stadı ile Erciyes Projesi`nin şehir için son derece önemli olduğuna işaret eden Hiçyılmaz; son olarak hizmete giren Harikalar Diyarı`nda çok güzel tesislerin yapıldığını, ve bu tesislerin sadece Kayseri`ye değil Kayseri dışına da hizmet vereceğini belirtti. Hiçyılmaz; "Özellikle çevre şehirlerden gelen misafirler Kayseri`de alış veriş yapacaklar, ticari ilişkiler geliştirecekler ve şehre para bırakacaklar, ekonomiye katkı sağlayacaklar. Bu tür tesislerin Kayseri ticaretine katkı sağlamasından Ticaret Odası olarak son derece memnunuz" şeklinde konuştu.
Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan Harikalar Diyarı`nı çok güzel bulduğunu belirterek, "Harikalar Diyarı bir sosyal boşluğu doldurdu" diye konuştu.
İnsanların oluk oluk Harikalar Diyarı`na gittiğini ifade eden KESOB Başkanı Alan, Kayseri`ye yapılan diğer projelere de dikkat çekerek şunları söyledi: "Kadir Has Stadı`nın yapılması futbolda gelişimi sağladı. Erciyes Master Planı Kayseri`yi uçuracak projelerden biri. Yamula Barajı`nın Kayseri`ye çok büyük tesiri oldu. Şimdi de Harikalar Diyarı yoğun bir ilgi uyandırdı. Harikalar Diyarı önemli bir boşluğu doldurarak sosyal hayatı canlandıracak ve renk katacak. Kayseri`de dolu dolu faaliyetler var. Sayın Özhaseki, ismini Kayseri tarihine yazdırdı ve Kayseri`ye çok nişane bıraktı. Başkan Mehmet Özhaseki ve ekibini tebrik ediyorum."
Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) Başkanı Hamdi Kınaş da açıklamasında sanayi ve ticaret şehri olan Kayseri`nin, son zamanlarda kültür ve turizm yönüyle de ciddi bir değişim geçirerek büyüyen ve dikkat çeken bir şehir haline geldiğini, bu durumun şehrin değerini ve cazibesini her geçen gün artırdığını vurguladı. GESİAD Başkanı Kınaş, "Harikalar Diyarı`nın sosyal ve kültürel yönü yanında ekonomik yönü de var. Anadolu Harikalar Diyarı, Kayseri`nin cazibesini katlayarak çoğaltacaktır. Harikalar Diyarı basit bir tesis değil. Türkiye`de sayıları son derece az olan büyük bir tesis. İnsanların çok güzel vakit geçirebilecekleri, farklı etkinliklerle mutlu olacakları ve memnun olarak oradan ayrılacakları önemli bir merkez oldu. Kayseri`nin cazibesini bir kat daha artırdığını düşünüyorum" diye konuştu.
MÜSİAD Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, ülkeler ve şehirlerin dünyada yarıştığını ifade ederek bu anlamda Harikalar Diyarı`nın Kayseri`ye artı kattığını ifade etti. Şehirlerin canlı birer organizma olduğunu ve yapılacak olumlu çalışmalarla büyüyebileceklerini vurgulayan MÜSİAD Başkanı Çolakbayraktar, "Kayseri, çevresine bakılırsa bir çekim merkezi haline gelmiştir. Bölgemizdeki şehirler neredeyse Kayseri merkezli bir hale geldiler. O nedenle birçok ziyaretçi alıyoruz çevre illerden. Dışarıdan gelenler sadece Harikalar Diyarı`nı gezmekle kalmayacak, başka ticari aktivitelerle şehirde bir canlılık oluşturacaklar. İnşallah bu böyle devam edecektir. Bu tür yapılar tabii ki ticaretimiz ve şehrimizin markalaşması için son derece değerlidir" dedi.
KAYSİAD Başkanı İbrahim Yılmaz yaptığı açıklamayla Harikalar Diyarı`nın önemli bir hizmet olduğunu belirtti. İbrahim Yılmaz şunları söyledi: "Bu şehirde büyük hizmetler görülüyor. Siz ne kadar iyi hizmet ederseniz şehir onu gösteriyor zaten. Şehir size gülüyor ve siz de gezerken zevk alıyorsunuz. Bu şehirde yaşamak bize gerçekten gurur veriyor. Şehir dışından pek çok misafir Harikalar Diyarı`nı ziyarete geliyor. Bu da bir çeşit turizm. Gezerek dinleniyor ve stres atıyorlar. Çevre vilayetlerde buna benzer yatırımlar olmadığı için onlar da mutlaka Kayseri`yi ziyarete gelecekler. Bunlar Kayseri`ye çok büyük katkı sağlayacaktır. Büyükşehir Belediyesi`nin bu denli büyük projelere imza atmasından etkilenmemek mümkün değil. Sayın Başkan`a gerçekten teşekkür ediyorum."



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı