Büyükşehir Yetimlerin Yanında

Büyükşehir Yetimlerin Yanında

Büyükşehir Belediyesi, Kayseri`de yaşayan yaklaşık 600 yetim ve yakınları için iftar programı düzenledi. `Bizim Çocuklarımız` adı verilen buluşmada konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, en iyi toplumun vicdanını yitirmemiş toplum, en iyi ş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sivil Toplum Kuruluşları ve Büyükşehir Belediyesi`nin gözetiminde bulunan yaklaşık 600 yetim ile yakınlarının katıldığı iftar programı Harikalar Diyarı`nda yapıldı. İftar öncesi Mazaka Land Eğlence Parkına götürülen çocuklar burada gönüllerince eğlenme imkanı buldular. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de çocukları eğlence parkından alarak onlara Harikalar Diyarı`nı gezdirdi. Çocuklarla Hayvanat Bahçesi`ni gezen Başkan Özhaseki ve eşi Neşe Özhaseki çocukların her biriyle yakından ilgilendi.

"Bizim Çocuklarımız" iftar programına, Başkan Özhaseki`nin yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Orhan Düzgün, AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, belediye başkanları, bürokratlar, yetimler ve yakınları katıldı.

İftar programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Ramazan ayı başladığından beri en anlamlı iftarı gerçekleştirdiklerini söyledi. Yetimlere sahip çıkmanın önemini vurgulayan Başkan Mehmet Özhaseki, "Ramazan ayı oruç ayıdır, ibadet ayıdır. İnsanın kendisine çeki düzen verme ayıdır. Aynı zamanda fakirleri düşünme ayıdır. Kuran-ı Kerim`e baktığımızda adeta her bir zerresinde yoksullarla, mazlumlarla beraber olmanın hikmeti anlatılıyor. Hepimizin bildiği gibi peygamberimiz Hz. Muhammet de bir yetimdi ve yetimlerin halinden anlardı. Yetimlerin topluma birer emanet olduğunu, onları sevmenin, görüp gözetmenin bir ibadet olduğunu düşünüyorum. Sosyal devlet olgusu da bunun için var. Geçtiğimiz yıl alınan kararla Ramazan ayının ortası Yetimler Günü ilan edildi. Dünya çapında 200 milyonun üzerinde yetim olduğunu düşünürsek ne denli önemli olduğunu anlarız. Filistin`de birçok çocuk yetim kalıyor veya kalmak üzere. Suriye`de yine aynı tablo var. İslam ülkelerinde süren harpler nedeniyle geride düşkünler ve çocuklar kalıyor. Onlara sahip çıkmak hepimize insani bir vazife olarak düşüyor. En adil devlet yetimlerin hakkını hukukunu koruyan devlettir. En iyi toplum vicdanını yitirmemiş toplumdur. En iyi şehir ise yetimleri görüp gözeten şehirdir" dedi.

Vali Orhan Düzgün de konuşmasında, çocuklarımızın gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde hazırlanabilmesi için onların yanında olduğumuzu göstermek açısından bu iftarın son derece önemli olduğunu söyledi. Çeşitli sebeplerle yılda yaklaşık 3 milyon çocuğun yetim kaldığını vurgulayan Vali Düzgün, "Bu çocuklarımıza el uzatmak toplumumuzun görevi. Böyle bir programa ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

İftar programına katılan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da, mübarek Ramazan ayının sevginin, kardeşliğin, yardımlaşmanın ve dayanışmanın ayı olduğunu söyledi. Çocukların iyi bir geleceğinin olması için çalıştıklarını dile getiren Bakan Yıldız, "Şu anda bulunduğumuz ülkeden daha güzel bir ülkeyi kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklarımıza hediye etmemiz lazım. Bütün gayretimizle bunun üzerine çalışıyoruz" dedi. Bakan Yıldız bu doğrultuda yapılan, koruyucu ailelik, sevgi evleri, gönül elçileri gibi projeler hakkında da bilgiler verdi.

Bizim Çocuklarımız adı verilen iftar programında çocukların bayramlık kıyafetlerini belediye başkanları üstlendi. Belediye başkanları tarafından alınacak olan bayramlıklar çocukların yaşadıkları evlere götürülerek tek tek teslim edilecek.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi