Büyükşehir´den Bir İlk Daha

Büyükşehir´den Bir İlk Daha

"ORGANİK BAHÇE, TÜRKİYE´DE MODEL OLACAK"

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan ve Organik Bahçe olarak da nitelendirilen Doğal Tarım Ürünleri Üretim ve Pazar Yeri´nin temeli törenle atıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye´de ilk olacak tesiste ya da bölgede üretilen tüm organik ürünlerin Organik Bahçe içinde satılabileceğini açıkladı. Başkan Çelik, tesisin Türkiye´de model olacağını kaydetti.

Harikalar Diyarı içindeki Bilim Merkezi ile Hobi Bahçesi arasında bulunan Doğal Tarım Ürünleri Üretim ve Pazar Yeri´nin temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve eşi İkbal Çelik´in yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin eşi Neşe Özhaseki, Ekonomi Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Hülya Nergis, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Derneği Başkanı Yeşim Bekyürek, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte böyle bir projenin içerisinde olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Her konuda olduğu gibi Kayseri´nin bir ilke imza attığını ifade eden Bekyürek, organik bahçenin rol-model bir proje olduğunu söyledi.

"HAİNLERE HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında, daha fazla hizmet etme kaygısıyla çalışırken birilerinin ülkenin huzurunu bozduğunu belirtti. 15 Temmuz ve sonrasında yaşananlara değinen Başkan Çelik, "Tek amacımız halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda daha çok hizmet etmek. Bizler bu amacı taşırken bir takım kişilerin başka hesaplar yaptığını gördük. FETÖ denilen terör örgütü ve onun başı olan alçak ile ona inanma gafletinde bulunan hainler tarihimizde görülmemiş bir hıyanet sergilediler. Huzurumuzu kaçırdılar. 27 gün boyunca yeni hainliklerde bulunmamaları için sizlerle birlikte demokrasi nöbeti tuttuk. Enerjimizi çaldılar. Belki ülkemiz bu olaydan olabilecek en az hasarla çıkma başarısını gösterdi; ancak ekonomide verdikleri hasarla hepimizin hakkını gasp ettiler. Bütün bunlardan daha önemlisi 240 vatan evladımızı aramızdan aldılar. Rabbimin huzurunda bir kez daha ifade etmek istiyorum ki hakkımızı helal etmiyoruz. FETÖ denilen alçağa da, tüm olanlara rağmen ona inanmaya devam edenlere de hakkımızı helal etmiyoruz. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim´de Hacc Suresi´nde Rabbim şöyle buyuruyor: ´Şüphesiz Allah inananları savunur. Çünkü Allah hain ve nankörlerin hiçbirini sevmez.´ Biz de inanıyoruz ve iman ediyoruz ki Allah bu hain ve nankörlere gereken cezayı verecektir. Rabbim elbette cezalarını verecek; ama bunların cezası mahşere de kalmayacak. FETÖ de, o alçağın emrini uygulayanlar da en ağır şekilde cezalandırılacak" dedi. Başkan Çelik, 27 gün boyunca Cumhuriyet Meydanı ve ilçelerde demokrasi nöbeti tutan hemşehrilerine de teşekkür etti.

"ORGANİK BAHÇE, TÜRKİYE´DE MODEL OLACAK"

Organik Bahçe ile ilgili olarak Türkiye´de ilk kez böyle bir tesisin hayata geçirileceğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, "Toplam 55 bin metrekare olan bu alanda 19 adet 660 metrekare, 19 adet 330 metrekare, 16 adet de 475 metrekare olmak üzere toplam 54 adet bahçe bulunacak. Yine bu alanda içinde seminer salonu da bulunan bir idare binamız yer alacak. Seminer salonumuzda, inşa edilecek bahçelerde üretim yapacak çiftçilere öncelikli olarak organik, iyi tarım ve ekolojik uygulamaları konusunda eğitimler verilecek. Bu eğitimler sonrası her üreticinin sertifikası olacak. Cırgalan ve Sarımsaklı Ovası´nda organik tarıma meraklı çiftçilerimize buraları vereceğiz. Burası Türkiye´de bir model olacak. Organik bahçemizde satışların yapılabilmesi için 1500 metrekare kapalı Pazar yeri, 1300 metrekare de açık Pazar yeri bulunacak. Sadece buradaki bahçelerde yetişenler değil, bölgemizde yetişen tüm organik ürünler haftanın yedi günü burada satışa sunulabilecek. Organik Bahçemizin ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu projede birlikte çalıştığımız Kapadokya Tarım Ürünleri Derneği´ne de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Törende konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis de Kayserililerin Büyükşehir Belediyesi´nin güzel hizmetlerine alışkın olduğunu belirtti ve Türkiye´de bir ilkin başarılmış olmasından dolayı Başkan Çelik´e teşekkür etti. Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise insanların sağlıklı olabilmeleri için sağlıklı beslenebilmeleri gereğini vurguladı ve organik beslenmenin bu anlamdaki önemine dikkat çekti. Tamer, her zaman öncü olduğunu belirttiği Büyükşehir Belediyesi´nin Organik Bahçe konusunda da bu özelliğini sürdürdüğünü kaydetti.

"MİKROPLARA MERHAMET VÜCUDA ZULÜMDÜR"

Törene Ekonomi Eski Bakanı, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş da katıldı. Organik Bahçe´nin hayırlı olması dileğinde bulunan ve Başkan Çelik´e bu hizmeti nedeniyle teşekkür eden Elitaş, 15 Temmuz ve sonrasına da değindi. Mikroba merhametin vücuda zulüm olduğunu ifade eden Mustafa Elitaş, "Kendisine din adamı süsü verip milletin safça verdiği yardımlarla bu milletin köküne dinamit koyan mikroba merhamet vücuda zulümdür. Zalime merhamet mazluma zulümdür. Onun için bu mikroba merhamet etmeyeceğiz" dedi. AB ve ABD´ye de seslenen Elitaş, ya darbecilerden ya da Türkiye´den yana olmalarını istedi.

Konuşmaların ardından Organik Bahçe´nin temeli katılımcılar tarafından butonlara basılarak atıldı. Daha sonra Organik Bahçe içerisindeki örnek tesis gezilerek burada yetişen organik ürünlerden tadıldı.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"