BÜYÜKŞEHİR´DEN BÜNYAN´A TARİHİ YATIRIM

BÜYÜKŞEHİR´DEN BÜNYAN´A TARİHİ YATIRIM

BÜNYAN´DA YAPILAN KADIN VE GENÇLİK MERKEZİ İLE DOĞAL GAZ, ASFALT VE ALT YAPI ÇALIŞMALARI TÖRENLE TANITILDI ...

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bünyan´a yapılan yatırımların tanıtılması amacıyla bir tören gerçekleştirildi. Tanıtımı yapılan Kadın ve Gençlik Merkezi ile doğal gaz, asfalt ve alt yapı çalışmalarının 50 milyon TL´ye mal olduğu belirtildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Bünyan tarihinin en kapsamlı altyapı harekatını gerçekleştirdiklerini belirtti.
Bünyan´daki Kadın ve Gençlik Merkezi, doğal gaz, asfalt ve alt yapı çalışmalarının temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Sami Dedeoğlu, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve Bünyanlılar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu yaptı. Türkiye´nin en hızlı alt yapı çalışması ile Bünyan´da 450 kilometre kazı çalışması yapıldığını belirten Gülcüoğlu, çalışmaların 8 ayda tamamlanıp Büyükşehir Belediyesi desteğiyle yolların asfaltlandığını söyledi. Bünyan´da doğalgazın da kullanılmaya başladığını ifade eden Gülcüoğlu, ?İlçemize yapılan çalışmaların toplam maliyeti 50 milyon TL´nin üstünde. Bünyan Belediyesi bütçesi ile bu yatırımı yapsaydık 10 yılda bitiremezdik; ama Büyükşehir Belediyemiz sayesinde bitirdik. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Bünyan´a bizim kadar ilgi gösteriyor? dedi.
?ŞEHİRDE NE VARSA İLÇELERDE DE OLSUN İSTİYORUZ?
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, Bünyan´da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başladı ve Bünyanlıların sıcak karşılaması için teşekkür etti. İki yıl önce Bünyan´a ve diğer ilçelerimize yaptığı ziyaretlerde Bütünşehir yasası olarak da bilinen yeni Büyükşehir Yasası´nın önemini vurguladığını ve bu yasanın ilçeler için bir milat olduğunu dile getirdiğini hatırlatan Başkan Çelik, ?Sadece Bünyan´ın değil tüm ilçelerimizin adeta kaderi değişti. Bünyan´ın tüm ihtiyaçlarının nasıl tek tek giderildiğinin en yakın şahidi sizlersiniz. Diğer ilçelerimiz için de aynı durum geçerli. Bu süreçte Bünyan´a yaptığımız hizmetleri tek tek sayacak değilim. Hepsi bu tesis gibi kendisini gösteriyor. Ama bakınca görülmeyen yerin altındaki hizmetimizi hatırlatmak istiyorum. Bünyan´ın alt yapısını tamamen yeniledik. Bünyan tarihinin en kapsamlı altyapı harekatını gerçekleştirdik. İlçenin geleceğe yönelik 50 yıllık problemini çözdük. Kanser yapıcı asbestli boruları sağlıklı borularla değiştirdik. Artık sularınızı güvenle içebiliyorsunuz. Bu arada ortağı olduğumuz Kayserigaz Bünyan´ı doğalgaza kavuşturdu. Elektrik Şirketimiz de şebekeyi yer altına aldı. Tüm altyapı kuruluşlarının yaptığı çalışma sonrası merkezdeki tüm yolların asfaltlarını yeniledik. Neredeyse asfalt sezonunu Bünyan´da açtık ve Bünyan´da kapattık. 50 yıllık çalışmalara bedel çalışmalar yaptık. Bu çalışmaların hepsini en az 10 kez Bünyan´a gelerek yakından takip ettim. Bu yatırımlar devam edecek. Kent merkezinde de, ilçelerde de hız kesmeyeceğiz. Bünyan´da neye ihtiyaç varsa hepsini gidereceğimizi buradan belirtmek istiyorum. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Sizler de biliyorsunuz ki, yapmış olduğumuz yatırımlar ilçe belediyelerinin bütçesiyle 20 yılda yapılamazdı. Hem altyapı hem de üst yapı anlamında şehirde ne varsa ilçelerimizde de o olsun istiyoruz ve bunun gereğini de yapıyoruz? dedi.
?BÜNYAN´IN EN PRESTİJLİ BİNASINI YAPTIK?
Bu süreçte yaptıkları Kadın ve Gençlik Merkezi´nin Bünyan´ın en prestijli binalarından birisi olduğunu dile getiren Başkan Çelik, ?Bina güzel, içi de fonksiyonel. Tesisimizde 500 kişilik çok amaçlı salonumuz var. Burada düğün, nikah gibi organizasyonların yanı sıra konferans ve paneller de yapılabilecek. Ayrıca, kütüphane, internet odası, cep sineması, oyun salonu, çocuk odası, kadınlar lokali, 4 adet derslik ve binanın altında da iş yerleri bulunuyor. Tesisimizdeki fonksiyonların hepsi önemli ancak; dersliklerimiz daha da önemli. Bu dersliklerde, sanat ve mesleki eğitimde Anadolu´nun markası haline gelen kuruluşumuz KAYMEK kurslar gerçekleştiriyor. Aldığım bilgiye göre şu an itibarıyla Çini, Kuran- Kerim ve İngilizce kursları veriliyor ve bu kurslarımıza birçok kursiyerimiz katılıyor. Önümüzdeki günlerde sizlerden gelen talepler doğrultusunda farklı kurslar da düzenlenecek. Buradan kadınlarımıza ve gençlerimize çağrıda bulunuyorum. Bu merkezi biz yaptık ama kullanacak olan sizlersiniz. Bizlerden talepte bulunun biz de yeni kurslarla sizlerin daha donanımlı bireyler olmanız için yeni kurslar açalım? diye konuştu.
Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da konuşmasında bu altyapının sadece bugüne değil geleceğimize de yapılan bir yatırım olduğunu söyledi. 16 Nisan´a da değinen Taner Yıldız, bu hizmetlerin devamı için siyasi istikrar gerektiğini dile getirdi ve istikrar için de 16 Nisan´da ?evet? mührü basılması gerektiğini belirtti.
Vali Süleyman Kamçı da bir konuşma yaparak bu güzel çalışmalar için Başkan Çelik´e teşekkür etti. İlçeyi bulunduğu noktadan daha ileriye taşımak için devlet ve yerel yönetimler olarak yatırımlara devam edeceklerini ifade eden Vali Kamçı, yapılan yatırımların ilçeye değer katacağına inancını dile getirdi.
?BÜYÜMEYE VE İSTİKRARA İHTİYACIMIZ VAR?
Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise belediyecilik ve siyasette önemli olanın hizmet olduğunu söyledi ve yapılanlar için teşekkür etti. Ülkemizin içinde bulunduğu durumla ilgili tespitlerde bulunan Bakan Özhaseki, ?Bir taraftan terörle mücadele edip bir taraftan da birliğimizi beraberliğimizi sağlayarak geleceğe yönelmemiz gerekir? dedi. 16 Nisan referandumuna da değinen Bakan Özkaseki, ?Türkiye´de geçmişteki hükümetler 7-8 ay iktidarda kaldı. Bu sürede bir şey yapmak mümkün değil. Bizim istikrara ve büyümeye ihtiyacımız var. Bunun için de referandumda evet demek gerekir? diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bünyan´a yapılan tüm tesislerin hayırlı ve uğurlu olması için dualar edildi ve katılımcılar tarafından Bünyan Kadın ve Gençlik Merkezi gezildi. Bakan Özhaseki ve Başkan Çelik, Kadın ve Gençlik Merkezi´ni gezerken oyun odasında bilardo oynadılar. Başkan Çelik, ayrıca çini kursunda çini sanatıyla ilgilendi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"

Talas'ta kitap kurtları ödüllendirildi

Başkan Özdoğan: "Büyük su projesi ile dere ıslahı ve su güvenliği sağlanacak"