BÜYÜKŞEHİR´DEN GELECEĞE YATIRIM

BÜYÜKŞEHİR´DEN GELECEĞE YATIRIM

ESKİŞEHİR BAĞLARI BÖLGESİNE YAPILAN GENÇ KAYMEK GENÇLİK MERKEZİ TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Büyükşehir Belediyesi, geleceğimiz olan gençliğe hizmet vermek ve daha donanımlı bireyler yetişmesine katkı sunmak için yatırımlarını artırarak devam ettiriyor. Bu kapsamda Eskişehir Bağları bölgesinde Genç KAYMEK Gençlik Merkezi açıldı. Önceki Dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin de katıldığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, tesisin 1300 öğrenciye hizmet vereceğini, ayrıca 800 Suriyelinin tesiste Türkçe eğitimi alacağını söyledi.

Eskişehir Bağları Bölgesi´ndeki Genç KAYMEK Gençlik Merkezi´nin açılışına Önceki Dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Hüseyin Nail Anlar,Melikgazi, Talas, İncesu ve Bünyan belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Vali Yardımcısı Mehmet Hüseyin Nail Anlar Genç KAYMEK Gençlik Merkezlerinin hayırlı olmasını temenni ederek Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür ettiler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında şehrimiz için büyük bir azim ve gayretle çalışarak memleketimize yeni eserler kazandırmaya devam ettiklerini belirtti. Bu gayrete destek verenlere teşekkür eden Başkan Çelik, ?1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek Türkiye´ye gerçek hizmet belediyeciliğini getiren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan diyor ki; ?Biz sadece bugünün şehirlerine, bugünün insanına, bugünün Türkiye´sine karşı sorumlu değiliz. Bizler bugünden yarını imar etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz.´ Sayın Cumhurbaşkanımızın bu ifadeleri doğrultusunda geleceğimizin de kaygısını taşıyoruz. Derdi olmayanın davası, kaygısı olmayanın hizmeti olmaz. Şükürler olsun ki, sorumluluklarımızın farkındayız ve bu makamların bizlere yüklemiş olduğu vebalin bilincindeyiz. Rabbim bu anlayışı ve bu anlayış doğrultusundaki çalışma azmimizi elimizden almasın? dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak kentsel dönüşümden ulaşıma, alt yapıdan sosyal projelere kadar çok önemli yatırımlara imza attıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, tüm bu çalışmaları yaparken öncelikleri olduğunu ve önceliklerinin başında da insana yatırımın geldiğini söyledi. Halka direkt dokunan hizmet ve yatırımları fiziki yatırımlardan çok daha fazla önemsediklerini dile getiren Başkan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bugün burada halka direkt dokunacak bir yatırımı daha şehrimize kazandırıyoruz. Sanat ve mesleki eğitimde Anadolu´da marka haline gelen KAYMEK şirketimiz, bünyesindeki KAYMEK, Genç KAYMEK ve Huzur Çınarı ile çok önemli hizmetler gerçekleştiriyor. Bugün açılışını yapacağımız tesisle de Genç KAYMEK, geleceğimiz olan çocuklarımızın çok daha iyi yetişmesine, verimli zaman geçirmesine ve daha donanımlı bireyler olmalarına katkıda bulunacak. Kayseri´nin en büyük eğitim organizasyonlarından biri haline gelen Genç KAYMEK Gençlik Merkezleri şehrimizin farklı bölgelerinde açtığımız 13 merkezde, yılda ortalama 15 bin öğrenciye hizmet veriyor. Bu öğrencilere daha başarılı olabilmeleri için takviye dersler ve kaynak kitabı desteği sağlamakla kalmıyor, onların daha sosyal bireyler olmasına da katkı sunuyor. İşte bu denli önemli hizmet veren Genç KAYMEK, Eskişehir Bağları bölgesindeki tesisiyle de bu bölgedeki hemşehrilerimize bizzat dokunacak. Ve inanıyorum ki, insana yatırımın, geleceğe yatırımın en önemli merkezlerinden birisi haline gelecek. Tesisimizde 9 derslik, 1 dijital kütüphane, 1 çalışma salonu, 1 sohbet salonu, 1 konferans salonu, kafeterya, aile rehberlik odası gibi birimler bulunuyor. Bu tesisimizde 1300 öğrencimizi geleceğe hazırlayacağız.? 

Tesiste çok önemli bir başka hizmetin daha verileceğini vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, ?Bildiğiniz gibi, mazlumun ve mağdurun her zaman yanında olan şehrimiz, ülkelerindeki savaştan kaçan çok sayıda Suriyeliyi misafir ediyor.  Şehrimiz; devletin tüm kurumlarıyla, yerel yönetimleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, hayırsever insanlarımızla Suriyelileri en iyi şekilde misafir etmek için büyük bir gayret gösteriyor. Bunu bir insanlık görevi olarak görüyoruz; Ancak, yine Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde yer alan ve kısa adı BÜSAM olan Büyükşehir Belediyesi Stratejik Araştırma Merkezi tarafından yapılan iki araştırma göçün beraberinde getirdiği bazı sorunlar olduğunu gösteriyor. Beklenen ya da beklenmeyen sorunların büyümeden giderilmesi için de hepimize düşen görevler var. Bu sorunların başında da elbette iletişimsizlik geliyor. Genç KAYMEK´in bu tesisinde Suriyeli mülteci kardeşlerimizin Kayseri´ye entegrasyonunu kolaylaştırmak için Türkçe dil eğitimi de verilecek. Tesisimizde 800 Suriyeli kardeşimize Türkçe eğitimi vermeyi planlıyoruz? diye konuştu.

Açılışa katılan Önceki Dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de, Kayseri´deki belediyelerin ellerindeki imkanları doğru bir şekilde kullanarak insanların duasını almaya devam ettiklerini belirtti ve Genç KAYMEK Gençlik Merkezi´nde emeği geçenlere teşekkür etti. 1994 yılı öncesindeki belediyecilikten de bahseden ve ideolojik belediyecilik nedeniyle hizmet verilmediğini vurgulayan Özhaseki, göreve gelmeleriyle birlikte hizmet belediyeciliği başlattıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Genç KAYMEK Gençlik Merkezi İl Müftüsü Şahin Güven´in yaptırdığı dualarla hizmete açıldı. Açılış, tesisten hizmet alacak olan çocuklarla birlikte yapıldı. Açılışın ardından katılımcılar tesisleri gezerek verilen eğitimi yerinde gördüler.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti