BÜYÜKŞEHİR´DEN İLÇELERE YATIRIM TOPLANTISI

BÜYÜKŞEHİR´DEN İLÇELERE YATIRIM TOPLANTISI

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçelere yapılan ve yapılmakta olan yatırımlarla ilgili bürokratları ile uzun süreli bir toplantı yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçelere yapılan ve yapılmakta olan yatırımlarla ilgili bürokratları ile uzun süreli bir toplantı yaptı.
Toplantıda bugüne kadar ilçeler ve bağlı mahallelerden muhtarlar ya da farklı kanallarla gelen talepler doğrultusunda yapılan yatırımlar tek tek ele alındı. Başkan Çelik, gelen taleplerin yüzde 90´ının gerçekleştirildiğini söyledi. Çelik, ayrıca ilçelerde tarımın gelişmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak 60 iş makinesi alındığını ve köylerimize dağıtılacağını kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bürokratlarıyla yaptığı toplantıda ilçelere yönelik hizmetlerin hangi noktaya geldiğini masaya yatırdı. İlgili daire başkanlıklarının yapmış olduğu hizmet ve yatırımları tek tek ele alan Başkan Çelik, ilçeler ve bağlı mahallelerden gelen taleplerin yüzde 90´ını karşıladıklarını belirtti. Mayıs ayı içinde tüm muhtarları ilçe ilçe toplayıp talepleri aldıklarını hatırlatan Başkan çelik, "Bu taleplerin farklı kanallarla tekrar teyitlerini alarak masaya yatırdık. Bir program dahilinde tüm ilçelerimizde KASKİ, Kırsal Hizmetler, Fen İşleri, Yapı İşleri ve Ulaşım Daire Başkanlıklarımız ile KÇETAŞ olarak çalıştık ve bu talepleri giderdik. Bu taleplerin yüzde 90´ına yakınını karşılamış durumdayız. KASKİ, içme suyu, kanalizasyon ve diğer hizmetleri gerçekleştirdi. Hatta 4-5 haneli köylerde bile içme suyu şebekemiz çalışır durumda. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız mahallelerin ihtiyacı olan mezarlıklar, meydan düzenlemeleri, yol, kaldırım, asfalt, köy ulaşımı ile ilgili taleplerin hemen hemen tamamını bu sezonda yapmış durumda. Bu arada bizim tarımla uğraşan hemşehrilerimize bir hediyemiz olacağını belirtmiştik. Tek tek vatandaşların alamadıkları makineleri Büyükşehir olarak temin ettik. Ziraat odaları vasıtasıyla bu makineleri mahallelerimize hediye edeceğiz. Taş toplama makinesi, gübre dağıtma makinesi, sabit ve hareketli selektörler, goble, cenaze aracı gibi 60 civarında aracı temin ettik. Önümüzdeki günlerde dağıtımlarını yapacağız. Ayrıca Ulaşım Daire Başkanlığına gelen talepler vardı. Başta Banliyö olmak üzere ilçelerimize ulaşımı ciddi anlamda rahatlatacak projelerimiz ilerde uygulamaya girecek; ancak kısa sürede mevcut imkanlarda iyileştirmeler yaptık. Fen İşleri ve Yapı İşleri Daire Başkanlıklarımızın da yaptığı kadın ve gençlik merkezleri, pazar yerleri, meydan düzenlemeleri, parklar gibi çalışmaların bir kısmı bitmek üzere. Ayrıca, aydınlatmayla ilgili sorunları da giderdik. Tüm bu çalışmalarda gelinen son noktayı bir kez daha ele aldık. Önümüzdeki günlerde tek tek tüm ilçelere giderek yine muhtarlarımızla beraber olacağız ve yaptıklarımızı halkımızla paylaşacağız" diye konuştu.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti