BÜYÜKŞEHİR´DEN ÜRETİCİYE

BÜYÜKŞEHİR´DEN ÜRETİCİYE

BİR DESTEK DAHA?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçeler ve ilçelere bağlı mahallelerin ekonomik ve sosyal yönden çok daha güçlü olmaları için desteklerine bir yenisini daha ekliyor. İlçelerdeki tarım ve hayvancılığın gelişmesi için geçen yıl 53 tarım aracını çiftçilere veren Başkan Çelik, bu yıl da hayvancılığın gelişmesine yönelik Türkiye´de ilk olacak "Soğuk Süt Zinciri" projesiyle üreticiyi destekleyecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, geçen yıl çiftçilerin ihtiyaç duyduğu; ancak yüksek maliyetler nedeniyle alamadıkları 53 tarım aracını alarak ilçelerdeki ziraat odaları vasıtasıyla çiftçilerin kullanımına sunmuştu. Geçen yıl tarım makinesi ile tarıma verdikleri can suyunu bu yıl hayvancılığa vereceklerini ifade eden Başkan Çelik, Soğuk Süt Zinciri projesini 19 Eylül Pazartesi günü uygulamaya koyacaklarını vurguladı?.
Süt sığırcılığı yapan üreticilerin ürünlerini daha iyi değerlendirebilmeleri ve üretilen sütleri daha sağlıklı ve daha hijyen ortamlarda satabilmeleri için bu projenin çok önemli katkı sunacağını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, "Sütün içinde bulunan mikroorganizmalar sağımdan sonraki iki saat içinde soğutulmadığı takdirde çoğalarak sütün kalitesini bozmaktadır. Çiğ sütün doğal halini koruyabilmesi için sütü sağar sağmaz hızlı bir şekilde soğutmak gerekir. Bu işlem hem sütün kalitesini artıracak hem de süt üreticisi hemşehrilerimizin üretimlerini değerlendirebilmelerine imkan verecektir. Bu projeyle süt konusunda Kayseri´yi önemli bir merkez haline getireceğiz. Projemiz tıpkı tarıma can suyu projemizle verdiğimiz tarım araçları gibi Türkiye´de bir ilk olacak" değerlendirmesinde bulundu?
Soğuk Süt Zinciri projesi kapsamında 206 adet çiğ süt soğutma tankı aldıklarını ve bu tankları Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği kanalıyla süt üreticilerinin hizmetine sunacaklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, "Bu projemizle; çiftçilerimizin litre başı kazançlarında, çiğ sütün kalitesinde, hijyenik üretiminde ve üretilen çiğ süt miktarında artış olacaktır. Bu artışlar haliyle çiftçilerimizin refah düzeyini olumlu yönde etkileyecektir" diye konuştu. Başkan Mustafa Çelik, proje kapsamında alınan çiğ süt soğutma tanklarının 19 Eylül Pazartesi günü saat 14.00´te Cumhuriyet Meydanı´nda yapacakları törenle çiftçilere dağıtılacağını sözlerine ekledi?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi