BÜYÜKŞEHİR’DEN EKOLOJİK DÖNÜŞÜM

BÜYÜKŞEHİR’DEN EKOLOJİK DÖNÜŞÜM

DAHA YEŞİL KAYSERİ İÇİN

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri’nin daha renkli bir görünüme sahip olabilmesi için şehri çiçek bahçesine dönüştürürken bu çalışmalarında çevre ve tasarrufu ön plana çıkartıyor. Büyükşehir ekipleri, ekolojik dönüşümü dikkate alarak daha az su isteyen ama daha renkli görüntüler sağlayan bitkilerle şehri donatıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da şehrin daha güzel bir görünüme sahip olması için birbirinden güzel çalışmalar yapmayı sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı tarafından yürütülen ekolojik dönüşüm çalışmaları, ağaçlandırma çalışmaları, peyzaj uygulamalı çalışmaları, mevsimlik çiçek dikim çalışmaları ile ekipler Kayseri’yi muhteşem bir görünüme kavuşturuyor. 

Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı ekiplerince ekolojik dönüşüm çalışmalarıyla çok suya ihtiyaç duyan çim yerine daha az suya ihtiyaç duyan ama görselliği çok daha güzel olan çalı grubu bitkileri orta refüjlerde ve orta refüj kavşaklarında dikildi. Bu sayede hem su tasarrufu sağlandı, hem de Kayseri’nin güzelliğine güzellik katıldı.

Ayrıca 15 Temmuz Bulvarı başta olmak üzere, pek çok kavşakta ve bulvarda ağaçlandırma ve peyzaj uygulamaları çalışmaları yapıldı. Buna göre 543 adet yapraklı ağaç, 700 adet ibreli ağaç, 212 bin 448 tane hercai menekşe gibi birçok dikim gerçekleşti. 

Cumhuriyet Meydanı, Mimarsinan Parkı, Kurşunlu Parkı gibi şehir merkezinde bulunan alanlara ise orta refüj ve orta refüjlerde bulunan tüm çiçek potlarına farklı desen ve şekillerle birbirinden güzel çiçekler dikerek Kayseri’nin güzelliğine güzellik katan Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı Kayseri’yi adeta görsel bir şölene dönüştürdü.  Park ve mesire alanlarında ise çim biçimi, sulama, gübreleme, budama ve bu alanlardaki park donatılarının bakım onarımları da düzenli şekilde yapıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi