BÜYÜKŞEHİR’DEN GENETİĞİ BOZULMAMIŞ ATA TOHUMUNDAN GACER EKMEĞİ

BÜYÜKŞEHİR’DEN GENETİĞİ BOZULMAMIŞ ATA TOHUMUNDAN GACER EKMEĞİ

“GACER, DİĞER EKMEKLERE RAKİP OLACAK”

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 22 çeşit ekmek üreterek hizmet veren Kent Ekmek tarafından, 28 kromozomu ile genetiği bugüne kadar bozulmadan gelen ata tohumu Gacer buğdayından Develi Gacer ekmeği üretilip, satışa sunuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Develi ilçesiyle adı özdeşleşmiş Gacer buğdayından yapılan ekmek, zengin protein içeriği, kepekli öğütülmesi ve tam organik olması ile diğer ekmeklere rakip olacaktır” dedi.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla genetiği bozulmamış ata tohumu Gacer buğdayını yaşatmak ve sağlıklı nesiller için Gacer buğdayından üretilen ekmeği tüm vatandaşların hizmetine sunmak isteyen Kent Ekmek, yeni bir ürünü daha vatandaşlarla buluşturmuş oldu. Kent Ekmek Üretim Tesisleri’nin 28 kromozomu ile genetiği bugüne kadar bozulmadan gelen ata tohumu Gacer buğdayı ile ekmek üretim Ar-Ge çalışması tamamlandı ve Develi Gacer ekmeği üretimine başlandı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Develi ilçemiz gelişiyor, güzelleşiyor. Gacer buğdayı önemli bir değer. Gacer buğdayı konusunda üreticimizi bilgilendirmek ve üretimi artırmak için çalışıyoruz. Yüzyıllarca yöre çiftçisi tarafından ekilen Gacer ürününün, sofralara ekmek olarak gelmesi de Develi lezzetlerini çok iyi anlatıyor” dedi.

Besleyici ve sağlıklı yöresel ürün Gacer ekmeğinin faydalarından bahseden Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi:

“Gacer ekmeğini üretim listemize aldık. Kaplıca buğday grubuna giren 28 kromozomlu tahıl, Kayseri ve çevresinde gacer ismiyle biliniyor. Develi’nin köylerinde yetiştirilen Gacer buğdayı, genetiği değiştirilmemiş ata soyu olan antik bir buğday türüdür. Develi ilçesiyle adı özdeşleşmiş Gacer buğdayından yapılan ekmek, zengin protein içeriği, kepekli öğütülmesi ve tam organik olması ile diğer ekmeklere rakip olacaktır. Yüksek lif ve kepek içeriği, düşük glisemik indeksi ile hazmı kolaylaştıran ekmek, kilo problemi yaşayanlar için çare olabilecektir. Gluten içeriğinin düşüklüğü ile de dikkat çeken Gacer buğdayı, posa içeriği bakımından çok iyi ve protein içeriğinin kaliteli olmasından dolayı tercih edilmektedir. Gacer diğer tahıllardan farklı olarak hiçbir işlem görmeden direk tarladan harman sonrası tüketilebildiği için besin kayıplarına da uğramamaktadır. Gacer ekmeğimizi afiyetle yiyebilirsiniz.”

Develi Gacer ekmeği, Kent Ekmek’e ait 27 satış noktasında vatandaşların hizmetine sunuldu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"