BÜYÜKŞEHİR’DEN HAYVANCILIĞA “CAN SUYU”

BÜYÜKŞEHİR’DEN HAYVANCILIĞA “CAN SUYU”

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, büyük ve küçükbaş hayvanlara içme suyu sağlamak amacıyla Develi, Tomarza ve Yahyalı ilçelerinde 13 mahallede toplam 40 bin metrekarelik alanda kil kaplama ile hayvan içme suyu göletleri oluşturarak etrafına tel çit çektiği alanları hayvancılığın hizmetine sundu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, besicilerin yaylalarda otlattıkları hayvanların susuz kalmaması için Develi’de 8, Tomarza’da 4 ve Yahyalı’da 1 mahallede Hayvan İçme Suyu Göletleri oluşturdu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Tomarza’da Yeşilbağ, Kömür, Ekinli ve Kızılören, Develi’de Kozluca’da 2, Gümüşören’de 2, Kozluca-Gümüşören ortası, Çöten, Yazıbaşı ve Epçe ile Yahyalı’da ise Süleyman Fakılı mahallelerinde toplam 40 bin 413 metrekarelik alanda bulunan Hayvan İçme Suyu Göletleri’ne Kil Kaplama ve Tel çit çekimi yapıldı.

 

Develi İlçesi Epçe Mahalle Muhtarı Yusuf Tekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve ekibine büyük ve küçükbaş hayvanlara yönelik yapılan bu önemli ve anlamlı hizmet için teşekkür etti. Muhtar Tekin, mahalle sakinlerinin ve besicilerin bu duruma çok sevindiklerini ifade ederek, şunları söyledi:“Bulunduğumuz bölge mahallemizin Çardak bölgesi. Burada daha önce su tutmadığından küçük çaplı göletimiz vardı. Hayvanlarımız otlayamıyordu, vatandaşlarımız da hayvanları sulamak için tankerle su getirmek zorunda kalıyordu. Biz de bunu Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Develi Belediye Başkanımıza talep ettik, talebimizi olumlu gördüler. Vahşi hayvanların içeri girmemesi için tel örgüyle çevirdiler, altını da kil ile kapladılar. Büyükşehir’imiz 400 metre buraya yüz onluk kangal boru döşedi, suyumuzu basıyoruz, göletimiz doluyor. Emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Memduh Büyükkılıç Bey’e, Genel Sekreter Yardımcımız Bayar Özsoy Bey’e, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanımız Duran Safrantı Bey’e ve Develi Belediye Başkanımız Mehmet Cabbar ile ziraat mühendislerimize teşekkür ediyorum. Buradan yaklaşık 3 bin hayvanımız sebeplenecek, vatandaşlarımız bu duruma çok sevindi.”

 

Kozluca Mahalle Muhtarı Bayram Erol da hayvancılık açısından yapılan bu hizmet ile hayvanların bu göletler sayesinde susuzluktan kurtulduğunu belirterek, şunları kaydetti…“Develi’nin en kıdemli muhtarlarından birisiyim, benim altıncı dönemim. Eskiden benim köyde böyle gölet yoktu, bu dönem Allah razı olsun çok güzel oldu, göletlerimiz, yolumuz, hizmetlerimiz, gelecek sene de asfaltımız olacak. Hayvancılık açısından en güzel köy, Develi’nin hayvancılığa en elverişli köyü. Büyükşehir’imize teşekkür ediyorum, çok güzel iş yaptılar, hayvanlarımız bu göletler sayesinde kurtuldu. Allah razı olsun” diye konuştu.Göletin kışın da havuz görevi yaptığını vurgulayan Erol, “Bu göletimizde hayvanlar içeri girince buradan içeri kadar hat çektik, hatlarla bütün ahırlardan su içme işine yarıyor. Kışın bilhassa havuz görevi yapıyor, Büyükşehir’imiz aşağıda iki gölet, yukarıda bir gölet daha yaptı, onlar da yayılırken işe yarıyor. Bu göletimiz havuz görevi yapıyor, kışını hayvanların ahırda su içmesine yarıyor” dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"