BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘İHALE’ DUYURUSU

BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘İHALE’ DUYURUSU

İHALE MEVZUATA UYGUNDUR

Bir süredir gündemde bulunan ‘ihalede usulsüzlük’ haberlerine Büyükşehir Belediyesi noktayı koydu. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan duyuruda ‘İhale süreci ve devamında yapılan işlemlerin tamamı mevzuata uygundur’ denildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kamuoyuna bilgilendirme yayınlandı. Yapılan duyuruda “Mülkiyeti Belediyemize ait Reşadiye Mahallesi’nde bulunan 221 adet düşük yoğunluklu konut alanı olarak planlı taşınmaz, 2019 yılında Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda alınan karar gereğince 10 Mart 2020 tarihinde 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre ihale edilmiştir. İhale süreci ve devamında yapılan işlemlerin tamamı mevzuata uygundur” denildi.

Yapılan kamuoyu duyurusunun devamında ise şu görüşlere yer verildi:

“İhale sürecinde olduğu gibi ihaleden sonra yaşanan süreçte de belediyenin ilgili karar organı ve birimleri “Mevzuatı” dikkate alarak işlemleri yürütmüştür. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehrin tamamına hizmette bulunurken “Mevzuatları” birinci önceliği olarak görmekle birlikte kamuoyunda oluşan her türlü olumlu ya da olumsuz bakış açılarını da dikkate değer görmektedir. Bu kapsamda söz konusu ihale ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç, ivedilikle yetkisini kullanarak Teftiş Kurulu Başkanlığı’nı ihale dosyasını incelemek üzere göreve davet etmiştir. Ayrıca söz konusu ihalenin ikinci aşamasında ismi yer alan tüm personellerle ilgili, encümen kararı doğrultusunda satın aldıkları arsaların iade edilmesi konusunda talimat vermiştir. Aksi takdirde yetki alanımızda her türlü uygulamayı yapmaktan çekinmeyeceğimiz bilinmelidir. Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın yapacağı inceleme doğrultusunda Kamu vicdanını rahatlatacak şekilde gerekirse daha keskin adımlar tarafımızdan atılacaktır. AK Parti’den seçilip hizmet veren Kayseri Büyükşehir Belediyemizin ve Başkanımız Sayın Dr. Memduh Büyükkılıç’ın ismi geçmişten günümüze kadar hiçbir şaibeli uygulama ile ilişkilendirilmemiştir ve ilişkilendirilemez. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın samimiyeti, dürüstlüğü ve tecrübesi bu konunun gerektiği gibi sonuçlandırılacağının teminatıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı