BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘TAKSİCİ ESNAFI VE SİMİTÇİ’ AÇIKLAMASI

BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘TAKSİCİ ESNAFI VE SİMİTÇİ’ AÇIKLAMASI

TAKSİCİ ESNAFI DİNLENDİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehrin gündeminde eksik bilgilerle yer alan taksici esnafı ve simitçi büfelerine yönelik açıklama yaparak, “Her iki konuda da kanunlar kapsamında hareket edildiği” vurgulandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, değişik mecralarda simitçilerin belediyece muhatap alınmadığı şeklinde kasıtlı yanlış bilgilerin yer aldığı kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin şehirdeki tüm esnafla her zaman yakından ilgilendiği kaydedilen açıklamada, herhangi bir nedenle belediyeye gelen tüm vatandaşların da mutlaka konularıyla ilgili belediyede karşılık bulduğu ifade edildi.

Kayseri Simitçiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Behçet Kılıç ile beraberindekilerin 29 Haziran Pazartesi günü belediyeye geldiğinin hatırlatıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Muhataplarının bilmesine rağmen kasıtlı bir şekilde simitçilerin belediyede muhatap alınmadığı bilgisi kesinlikle doğru değildir. Aynı gün Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç, dernek başkanı ve beraberindekileri Başkanlık Toplantı Salonu’nda misafir ederek, kendilerini dinlemişlerdir. Başkan Büyükkılıç, dernek yönetiminin taleplerini dinledikten sonra, kentte ekmek peşinde koşan herkesin destekçisi olduklarını ifade ederek, bunu yaparken de kanun ve yönetmeliklere uymak, şehrin ortak menfaatini gözetmek zorunda olduklarını iletmişlerdir.”

Büyükşehir Belediyesi’ne bugün bir grup taksicinin “Uygunluk Belgesi” konusunda başvurduğunun ve ilgili Genel Sekreter Yardımcısı da kaydedildiği açıklamaya şöyle devam edildi:

“5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 7 ve 9. maddelerine dayanılarak hazırlanan ve belediye meclisimizin onayı ile yürürlükte olan “Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ticari Taksiler ve Taksi Durakları Çalışma Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik” doğrultusunda yılda bir defa 90 TL bedel alınarak düzenlenen Ticari Taksi Özel İzin Belgesi ve Ticari Taksi Uygunluk Belgesi konuları ile ilgili talepleri belediyemiz ilgili birimleri tarafından dinlenmiş ve oda yönetimlerinin görüşleri de alınarak kendilerine randevu verilmiştir. Randevu gününe kadar talepleri mevzuat çerçevesinde değerlendirilecektir.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"