BÜYÜKŞEHİR`DEN YAHYALI`YA

BÜYÜKŞEHİR`DEN YAHYALI`YA

22 MİLYONLUK YATIRIM

Büyükşehir Belediyesi tarafından Yahyalı`da gerçekleştirilecek olan Meydan Çevre Düzenlemesi, Gözbaşı Mesire Alanı Çevre Düzenlemesi ve Ulucami Çevre Düzenlemesi ile 500 adet mezar yapımı için ilk harç düzenlenen törenle konuldu. Törende ayrıca Kocahacılı-Yerköy yolu ile Kirazlı Çevreyolu`nun da açılışı yapıldı.

     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki`nin yanısıra AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ile çok sayıda davetli ve Yahyalılı vatandaşların katılımıyla düzenlenen törende ilk konuşmayı yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Büyükşehir Belediyesi`nin ilçelerinde çok büyük yatırımlara imza attığını ifade ederek başkanlar Mehmet Özhaseki ve Mustafa Çelik`e teşekkür etti.

                                   YATIRIM BÜTÇESİNİN YARISI İLÇELERE

        Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında, ilçelerle şehir merkezi arasındaki farkı kapatmak için çaba sarfettiklerini ifade ederek, "Geçen yıl 30 Mart`ta yapılan yerel seçimlerle birlikte Kayseri Büyükşehir Belediyesi`nin sınırları, tüm ili kapsar hale geldi. Yani Yahyalı ile birlikte toplam 11 ilçe, belediyemiz sınırlarına girdi. İşte ondan sonra buralara önemli hizmet ve yatırımlar gelmeye başladı. İlçe belediyelerinin kendi imkanları ile yapacak olsalar 15-20 yılda tamamlayabilecekleri işleri, peyderpey yapıp bitirmeye başladık. Bu iş için de bütçemizden önemli miktarda para ayırdık. Büyükşehir Belediyesi`nin bu yılki yatırım bütçesi 500 milyon lira. Bunun tam yarısını, yani 250 milyon lirasını ilçelerimize tahsis ettik. Oysa ilçelerde yaşayan nüfus sadece 200 bin civarında. Şehir merkezinde yaşayan 1 milyonu aşkın nüfusa da 250 milyon liralık yatırım, ilçelerde yaşayan 200 bin nüfusa da 250 milyon liralık yatırım yapıyoruz. İlçelerle şehir merkezindeki açığı kapatana kadar bu şekilde bütçe ayırmaya devam edeceğiz. Bu bütçeden Yahyalı`ya bu yıl düşen pay ise 22 milyon lirayı buluyor" dedi.

                                     HASEKİ BAŞKAN`A TEŞEKKÜR

      Konuşmasında Haseki Başkan`a da teşekkür eden Başkan Çelik, ilçelerde çok büyük emeklerinin olduğuna vurgu yaparak, "Haseki Başkanımın, buralarda emeği çok. Defalarca geldi buralara, sizlerle görüştü, isteklerinizi dinledi ve yapabilecekleri işleri sizlerle paylaştı. Sonra da onları hayata geçirmek için projeler geliştirdi, ihaleler yaptı ve bazılarının yapımını başlattı.  Ancak kader başka bir yol çizdi ve şimdi O, tüm Türkiye için çalışmak üzere yola koyuldu. Buna rağmen ilçe programlarında bizi hiç yalnız bırakmıyor. Çünkü buralarda alın teri var, tırnak izi var, emeği var. Dahası sizleri ve sizlerle birlikte olmayı seviyor. Bu nedenle bugün yine aramızda ve ben kendisine hem şehrimize hem de ilçelerimize yaptıklarından dolayı huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

                                          SİYASETTE AMAÇ, HİZMETTİR

      Törende son konuşmayı yapan bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki de siyasette amacın hizmet olması gerektiğini söyleyerek, "Seçimlerden önce geldim, seçimlerden sonra geldim. Büyükşehir`e bağlanmanın faydalarını anlatmaya çalıştım. Özellikle `bir olursak, beraber olursak rahmet olur, ayrılıkta azap var` diye konuşmuştum. O günden bu yana Yahyalı`ya yatırımlar hızla gelmeye başladı. Bu yıl 20 trilyon liradan fazla yatırım yapılıyor. Bu sadece bu yıl için, önümüzdeki yıllarda da bu devam edecek" dedi.

 



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı