BÜYÜKŞEHİR´İN BAYRAK HASSASİYETİ

BÜYÜKŞEHİR´İN BAYRAK HASSASİYETİ

"BAYRAĞIMIZ AKSESUAR OLARAK KULLANILAMAZ"

Büyükşehir Belediyesi, Türk bayrağının otobüslerde güneşlik, perde gibi amacı dışında kullanılmasına müdahale etti. Bu kapsamda kirli ve solmuş bayraklar nedeniyle araç sürücüleri ikaz edildi.
Büyükşehir Belediyesi, Türk bayrağını amacı dışında kullanan ve üzerinde tahribat yapanlara karşı çalışma başlattı. Bu kapsamda yapılan incelemeler sonucu bazı otobüslerde Türk bayrağının güneşlik, perde gibi amaçlarla kullanıldığı; solmuş, eskimiş, yıpranmış bayraklar asıldığı tespit edilerek bu bayrakların kaldırılması istendi.
"BAYRAĞIMIZ AKSESUAR OLARAK KULLANILAMAZ"
Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Ferhat Bingöl, özel halk otobüsleri ve belediye otobüslerinde Türk Bayrağının hangi günlerde asılacağı, bayrağın ebatları temizliği gibi konuların ilgili yönetmeliklerde belirtildiğini söyledi. Bazı otobüs şoförlerinin bayrağı aksesuar malzemesi haline getirdiğini ifade eden Bingöl, "Bayrağımız bazı araçlarda güneşlik, perde gibi kullanmakta; kirli, solmuş bayraklar asılmakta ve standart dışı uygulamalar yapılmaktadır. Milli manevi duygularımızın yüksek olduğu bugünlerde belediyemiz Ay Yıldızlı bayrağımız konusunda her zaman olduğu gibi çok hassastır." dedi.
Otobüslerde yapılan incelemelerle ilgili bir açıklama yapan Kayseri Otobüsçüler Odası Başkanı Ahmet Erkan da Türk bayrağının amacı dışında kullanılmamasını istedi. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Otobüsçüler Esnaf Odası´nın da konuya dair hassasiyetini dile getiren Erkan, "Bayrak namustur, şereftir, olmazsa olmazımızdır. Belediyemizle birlikte resmi bayram günlerinde ve özel günlerde sürekli bayrak astırıyoruz. Rengi solmuş bayraklarımızı da yenileri ile değiştiriyoruz. Sürücülerimizin bayrağımızı amacı dışında kullanmamalarını istiyoruz." diye konuştu.



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi