BÜYÜKŞEHİR´İN LİSELER SAHNESİ AÇILIYOR

BÜYÜKŞEHİR´İN LİSELER SAHNESİ AÇILIYOR

6 BİN OYUNCU, 200 BİN İZLEYİCİ

Uluslararası niteliği ile Türkiye´nin ilk ve tek liselerarası tiyatro festivali olma özelliğine sahip Kayseri Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali´nin bu yıl 11´incisi yapılacak. Festivale üçü yurtdışından olmak üzere 30 ekip katılacak.
Büyükşehir Belediyesi Uluslararası 11. Liselerarası Tiyatro Festivali 9 Mayıs Pazartesi günü yapılacak olan açılış töreni ile başlayacak. Saat 09.30´da festivale katılacak olan ekipler Büyükşehir Belediyesi önünden bir kortej halinde Cumhuriyet Meydanı´na yürüyerek halkı selamlayacak. Cumhuriyet Meydanı´nda Atatürk Anıtı´na çelenk konulmasının ardından Şehir Tiyatrosu´nda bir tören yapılacak.
6 BİN OYUNCU, 200 BİN İZLEYİCİ
Büyükşehir Belediyesi´nin Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivaline bu yıl Azerbaycan, Kıbrıs ve Gürcistan ekiplerinin de aralarında bulunduğu 30 lise katılacak. Katılacak olan liseler hazırladıkları oyunları 10-27 Mayıs tarihleri arasında her gün iki okul olmak üzere Şehir Tiyatrosu´nda sahneleyecek. Oyunlar saat 14.00 ve 20.00´de sahneye konulacak. Kayseri´den, Türkiye´nin farklı illerinden ve farklı ülkelerden liselerin katılımıyla 10 yıldır devam eden festivalde bugüne kadar 6 bin genç sahneye çıktı. Tiyatro festivalinde sahnelenen oyunları 10 yılda yaklaşık 200 bin kişi izledi ve festivallere 280 okul katıldı.
ÜNLÜ TİYATROCULAR KAYSERİ´YE GELDİ
Tiyatro Festivali´nin 10 yıllık serüveni süresince ülkemizin tiyatro alanındaki en ünlü isimleri Kayseri´ye geldi. Festivale katılarak öğrencilerle tecrübelerini paylaşan sanatçılar arasında Tekin Akmansoy, Semih Sergen, Metin Serezli, Can Gürzap, Salih Kalyon, Ufuk Özkan, Emin Olcay, Abdullah Şahin, Serpil Tamur, Veysel Diker gibi oyuncular bulunuyor. Bu yıl ise Ünlü Oyuncu Zihni Göktay gençlerle bir araya gelerek tecrübelerini paylaşacak.



Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi