BÜYÜKSİMİTCİ İHRACAT VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

BÜYÜKSİMİTCİ İHRACAT VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Büyüksimitci: “İhracatta Türkiye ortalamasının üzerinde bir büyüme yakaladık”

Kayseri’nin ihracat verilerini değerlendiren Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, normalleşmeyle birlikte ihracat rakamlarındaki artışın sürdüğünü belirterek, Kayseri olarak Türkiye ortalamasının üzerinde bir artış ivmesi yakaladıklarını söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Kayseri’nin Temmuz ayı ihracatının yüzde 14,61 oranında arttığını açıklayan KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, “Kayseri 2020 Temmuz ayı ihracatımız 2020 Haziran ayına göre yüzde 14,61 artarak 206 milyon dolar olarak gerçekleşti. Aynı dönemde Türkiye’nin ihracatı yüzde 11,98 arttı. Geçen yılın aynı ayına göre Türkiye’nin artış oranı -5,71 iken bizim artış oranımız yüzde 4,15. Bu rakamlara göre Kayseri olarak Türkiye ortalamasının üzerinde bir artış hızı yakalamış olduk” dedi.

2020 yılı Temmuz ayında en fazla ihracat yapan sektörleri de değerlendiren Başkan Büyüksimitci, Temmuz ayında en çok ihracat yapan sektörlerin başında mobilya, elektrikli ev aletleri ve tel ve kablo geldiğini belirterek, en çok ihracat artışının ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 43’lük artışla plastik ürünlerinde yaşandığını açıkladı.

Kayseri’nin en çok ihracat yapan iller sıralamasında 11’inci sırada olduğunu belirten Başkan Büyüksimitci, “2019 yılını Kayseri olarak 10’uncu sırada kapatmıştık. Bu sene ilk 7 aylık verilere göre 11’inci sıradayız. Bu artış hızı ile devam edersek inşallah yine bu yılı da 10’uncu sırada kapatacağız” dedi.

İhracatta ilk üç sırayı Irak, Almanya ve ABD’nin aldığını kaydeden Başkan Büyüksimitci, “Bazı sektörlerimizde her ne kadar geçen yılkı rakamları yakalayamasak da bu artış hızı ile devam edersek, geçen yılı yakalarız hatta bir miktarda geçmiş oluruz diye düşünüyorum. Ben bu vesile ile bölgemizin ve ülkemiz ekonomisine katkı veren tüm sanayici, ihracatçı ve çalışanlarımızı tebrik ediyor, işlerinde kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları