BÜYÜME RAKAMLARINI DEĞERLENDİREN HİÇYILMAZ,

BÜYÜME RAKAMLARINI DEĞERLENDİREN HİÇYILMAZ,

"TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÜZDE 11.1 BÜYÜMESİ ÖNEMLİ BİR BAŞARIDIR"

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Türkiye´nin 2017 yılı 3. Çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Hiçyılmaz, "Yaşanan tüm olumsuz gelişmelere ve para piyasalarındaki Türkiye üzerinde baskı oluşturmaya yönelik müdahalelere rağmen, Türkiye ekonomisinin yüzde 11.1 büyümesi önemli bir başarıdır? dedi. 

Hiçyılmaz, ?Küresel ekonomideki durgunluğun kendisini hissettirdiği, AB ülkelerindeki büyüme rakamlarının yüzde 1-2´lerle ifade edildiği bir dönemde bu oranda bir büyüme rakamına ulaşılması, iş dünyası olarak bizleri memnun etmiştir. Türkiye, ekonomik yapısının ne kadar sağlam olduğunu bu sonuçla bir kez daha ortaya koymuştur. İlk üç çeyrekte elde edilen büyüme rakamları, Hükümetimizin uygulamaya koyduğu teşvikler ve desteklerin iş dünyasında olumlu karşılık bulduğunun göstergesi olmuştur. Üreten, dünya pazarlarına ihracat yapan, istihdama katkı sağlamaya çalışan tüm tüccar ve iş adamlarımızı kutluyorum? ifadelerini kullandı.

Sektörlerdeki büyüme rakamlarına değinen Başkan Hiçyılmaz, ?3. çeyrekte; tarım sektörü toplam katma değeri yüzde 2,8, sanayi sektörü yüzde 14,8 ve inşaat sektörü yüzde 18,7 artış göstermiştir. Ticaret, ulaştırma, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinin toplamından oluşan hizmetler sektörünün katma değeri ise yüzde 20,7 artmıştır. Bu rakamlar, Türkiye üzerinde oynanan oyunların bertaraf edildiğini göstermektedir. Dinamik ve girişimci bir ruh ile çalışan Türk iş dünyasının bu başarısı, Türkiye´nin 2017 yılı 4. çeyreğinde ve 2018 yılında da büyümeyi sürdüreceğinin kanıtı olmuştur? diye konuştu.

Uluslararası piyasalarda sanki kriz varmışçasına, 2018 yılının Türkiye için iyi geçmeyeceği yönünde yorumlar yapıldığını hatırlatan Başkan Hiçyılmaz, ?Terörle mücadelesini etkin bir şekilde sürdüren ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin olumsuz etkilerini üzerinden atmaya çalışan Türkiye´nin önüne set olunmaya çalışılacağı görülmektedir. Ancak iş dünyamız bu olumsuzluklara aldırış etmeden üretmeye, ihracat yapmaya ve istihdam yaratmaya devam edecek basirettedir? şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"