BUZDA KÜÇÜK ADIMLARLA YÜRÜYÜN

BUZDA KÜÇÜK ADIMLARLA YÜRÜYÜN

ELİNİZİ CEBİNİZDEN ÇIKARIN!

Yurt genelinde Soğuk ve yağışlı hava ekisini devam ettire dursun buzlu yolda ve kaldırımda kayarak düşmeler, ciddi yaralanmalara hatta ölümlere neden oluyor. Kayseri Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ortopedistlerinden Operatör Dr.  Faruk ORTAKÖYLÜOĞLU ; ?´Karda ya da buzda düşmenin kuru zeminde düşmekten farklı olduğuna dikkat çekerek vatandaşları uyarıyor. Buzda küçük adımlarla yürüyün,elinizi cebinizden çıkarın.´´uyarısında  bulundu?

Kayarak düşmenin büyük oranda ciddi ve tıbbi tedavi gerektiren yaralanmalara neden olduğunu vurgulayan  Op.Dr.Faruk ORTAKÖYLÜOĞLU, "Korunmasız bir düşmede kafa dâhil yere çarpan tüm uzuvlarda ezikten kırığa kadar değişken derecelerde yaralanmalar meydana gelebilir. Hatta düşmenin gerçekleştiği zemine ve yere çarpan uzvunuza göre iç kanama niteliğinde (kafada, göğüs, karın ve kalça bölgesinde) ciddi ölümcül yaralanmalar yaşanabilir. Öne doğru düşmelerde daha ziyade el ve el bileği, sırt üstü düşmelerde ise kalça ve özellikle de dirsek bölgesi yaralanmaları meydana gelebilir." Diyerek vatandaşları uyardı

Tıpkı kar lastiğinde olduğu gibi ayakkabı seçimine dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden ORTAKÖYLÜOĞLU  şu önerilerde bulundu: ?Yürürken dikkatinizi bir an bile kaybetmeyin. Çünkü düşme riskini veya olasılığını göz ardı ettiğiniz anda düşersiniz. Yavaş ve küçük adımlar ile yürüyün. Merdiven inerken veya çıkarken yandaki korkuluklardan mutlaka destek alın.Yürürken ellerinizi asla cebinize koymayın. Çünkü vücut dengesi açısından kolların serbest hareket edebilmesi son derece önemli. Düşme durumunda hemen yerden kalkılmamalı. Yaralanmaları asla küçümsemeyin ve ciddi anlamda olmasa dahi ağrı, şişlik, kızarıklık, hareket kısıtlılığı ve şekil bozukluğunun bir kırığın işareti olabileceğini unutmayın.?



Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı