ÇADIRLARI YAĞMALAYAN HAYVANLAR VAR

ÇADIRLARI YAĞMALAYAN HAYVANLAR VAR

Van depremi konusunda açıkla¬malarda bulunan Özhaseki, ilk günden itibaren yardımlarını sürekli bölgeye gönderdiklerini dile getirerek, “Bölgede örgüt üyesi diyebileceğimiz bazı insanlar var. Fakat o insanların yanında örgüt üyeleri bile şerefli kal

 VAN depremi konusun­da açıklamalarda bulu­nan Özhaseki, ilk günden itibaren yardımlarını sü­rekli bölgeye gönderdik­lerini dile getirerek, “Böl­gede örgüt üyesi diyebile­ceğimiz bazı insanlar var. Fakat o insanların yanın­da örgüt üyeleri bile şeref­li kalır. Bazı hain insan­lar yapılan yardımları yağ­malıyorlar. O insanlar va­tandaşın hakkını gasp edi­yor. İnsan bile diyemeye­ceğimiz hayvanların bölge­de vermiş oldukları zarar­lardan dolayı sıkıntı çık­mış durumda” diye konuş­tu. Şeker Operasyonu so­nucu tutuklanan Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci konusundaki soruyu da yanıtlayan Başkan Öz­haseki, “Hakikaten içeri­ğini ve niye tutuklandığı­nı bilmiyorum. Avukatları ile de halen görüşemedim. Son derece üzüldüm. Ama suçu, günahı inşallah yok­tur. Ben, en kısa sürede de özgürlüğüne kavuşur diye dua ediyorum” dedi.

 

Büyükşehir Belediye Baş­kanı Mehmet Özhase­ki Toplu Taşımacılık Tür­kiye Konferansı, sonra­sı Van Depremi ve Şeker Operasyonu’nda tutukla­nan Ticaret Odası Başka­nı Hasan Ali Kilci ile ilgi­li açıklamalarda bulun­du. Van’da yaşanan dep­rem sonra Belediye ola­rak seferber olduklarını ve ekip gönderdiklerini dile getiren Özhaseki, ilk gün 7 tır yardımı gönderdikle­rini ve göndermeye de de­vam edeceklerini söyledi. Van’da en büyük sorunun organizasyonsuzluk oldu­ğunu belirten Özhaseki, belediye olarak açık çek verdiklerini söyledi. Öz­haseki konuşmasına şöy­le devam etti: “Arkadaşlar Van’da çok üzücü bir ha­dise meydana geldi. Nere­deyse 500’den fazla vatan­daşımız hayatını kaybetti. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimize geç­miş olsun dileklerimi ile­tiyorum. Kayseri yine her zamanki gibi cömertliğini gösteriyor. Biz de bu konu­da duyarlı olmaya devam ediyoruz. İlk geceden itiba­ren kurtarma ekiplerimizi gönderdik orada çalışıyor­lar. İtfaiyede özel birimi­miz vardı. Gönderdiğimiz arkadaşlarımız günlerdir orda çalışıyorlar. Biz yine ilk günde 7 tır yardımı yola çıkarttık. Yardımların içerisinde gıda malzeme­leri, battaniyeler, çadırlar ve sobalar var. Şimdi ora­da en çok çadıra ve ısınma aracına ihtiyaç olduğu gö­rülüyor. Isınma aracı ola­rak en çok katalitik soba­ya ihtiyaç duyulmaktadır. Fakat katalitik sobalar or­tadan kalktığı için sıkın­tı yaşıyoruz. Ama elimiz­den gelene yapmaya de­vam edeceğiz. Deprem böl­gesinde ne tür talep gelir­se gelsin onları karşılıyo­ruz. Zaten Büyükşehir Be­lediyesi olarak açıkça ta­ahhüt ettik ve onlara açık çek verdik. Bizi de her an arayabiliyorlar. Ben cep te­lefonlarımı verdim”. Koor­dinasyon merkezi ile bir­likte çalıştıklarını dile geti­ren Başkan Özhaseki, “İki gün önce gece yarısı çalan bir telefonla Van’da haya­tını kaybedenlerin cenaze­leri Erkilet Havaalanı’na geldi. Bizden onları Anka­ra’ ya taşımamızı istediler. Biz de araçlarımızla cena­zeleri sahiplerine ulaştır­dık. Şimdi bize bir takım istek listeleri geldi. Onla­rı temin edip yeniden böl­geye göndereceğiz. Van’da ve Erciş’de herhalde en büyük zorluk organizas­yonsuzluk gibi görünüyor. Orada bazı örgüt üyesi di­yebileceğimiz insanlar or­taya çıktı. Aslında örgüt üyesi bile onların yanında şerefli kalır. O, insan bile denmeyecek kişilerin in­sanlara yapılan yardımla­rı yağmalamaları bizleri üzüyor. Bir tarafta insan­lar yardım beklerken diğer tarafta örgüt üyesi diyebi­leceğimiz o insanlar vatan­daşın hakkını gasp ediyor. Yani insan diyemeyeceği­miz hayvanların orada ver­miş oldukları zarar, sıkın­tı yaratır duruma geldi. Bi­raz organizasyon sıkıntısı gibi gözüküyor. Eğer ora­ya gitmemizin bir faydası olacak olsa emin olun ben yüz iki yüz kişilik bir eki­bi oraya gönderirim. Fakat orada kalabalık etmekten başka bir şeye yaramaz. Ancak telefonlarla bize ge­len talepleri değerlendi­rip ihtiyaçlarını karşılama­ya gayret ediyoruz. Bu ko­nuda elimizden gelen im­kanları da yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

KİLCİ’NİN NEDEN

 

TUTUKLANDIĞINI

 

BİLMİYORUM

 

Şeker Operasyonu sonucu tutuklanan Ticaret Oda­sı Başkanı Hasan Ali Kilci konusunda ki basın men­suplarının sorusunu da yanıtlayan başkan Özha­seki, “ Arkadaşlar hakika­ten içeriğini ve niye tutuk­landı bilmiyorum. Avukat­larıyla bile halen görüşme­dim. Son derece üzüldüm. Ne diyelim, eğer ortada bir yanlışlık varsa, ada­let bunun hesabını sorar. Ama suçu, günahı inşallah yoktur; öyle ümit ediyo­rum. İnşallah en kısa sü­rede özgürlüğüne kavuşur diye dua etmekten başka bir şey elimden gelmiyor. Önümüzdeki süreçte ne­ler olup bittiğini zaten her­halde herkes gibi ben de öğreneceğim. Neler sorul­du, ne cevaplar verildi, ne üzerine yapıldı; tam bilmi­yorum. Zaten Kayseri dı­şında olduğum için doğru düzgün bilgi de alamadım. Bu gün biraz bilgi alaca­ğım. Cenab-ı Allah bir an önce sıkıntılarından kur­tarsın diye de dua edece­ğim”, dedi.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı