?ÇAĞI YAKALAYANLAR AYAKTA KALACAK?

?ÇAĞI YAKALAYANLAR AYAKTA KALACAK?

Başkan Çelik, TOBB´un düzenlediği toplantıda e ticaretin önemini vurguladı ve değişime ayak uydurulması gerektiğini belirtti

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Ticaret Odası ev sahipliğinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen ?Türkiye Teknoloji Buluşmaları? adlı toplantıya katılarak önemli açıklamalar yaptı. Günümüzde ticaretin kabuk değiştirdiğini belirten ve özellikle e ticaret üzerinde duran Başkan Mustafa Çelik, e ticaretin geldiği noktaya vurgu yaparak muazzam bir pazarın yeni fırsatlar sunduğunu söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen ve Kayseri Ticaret Odası´nda yapılan ?Türkiye Teknoloji Buluşmaları? adı altındaki toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsası´nın başkan ve yöneticileri, bürokratlar ve iş adamları katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik toplantıda yaptığı konuşmada, içinde bulunduğumuz çağın bu çağa ayak uyduranların çağı olacağını söyledi. Bunları yapamayanların küçüleceğini, gerileyeceğini ve belki de yok olacağını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, ?Bu durum bireyler için de geçerli, kurum ve kuruluşlar için de. Bu anlamda böylesine önemli bir toplantıyı gerçekleştiren odalarımıza teşekkür ediyorum? dedi.

?E TİCARET TEHDİT DEĞİL FIRSAT?

Son 15 yılda gerek ekonomideki pozitif ilerlemeler gerekse teknolojideki gelişmelerin ticaretin iki kez kabuk değiştirmesine neden olduğunu vurgulayan Başkan Çelik sözlerini şöyle sürürdü: ?Artık yüksek enflasyon ortamında paradan para kazanma devri bitti. Bir gecede ikiye üçe katlanan kârlar olmuyor. Bunun sonucunda toptancı ve ara toptancı kalktı. Üretici artık perakendeciyi direkt bulabiliyor. Ticaret yapacaksak yeni konjonktüre uygun iş yapmak gerekiyor. Artık öyle bir e-ticaret gerçeğiyle karşı karşıyayız ki muazzam bir pazar önümüzde bekliyor. E ticareti bir tehdit olarak değil fırsat olarak görmek gerekir.?

Konuşmasında e ticaretin geldiği noktayı gösteren Türkiye ve dünyadan çarpıcı iki örnek veren Başkan Çelik, Çin´deki en büyük e ticaret firması olan alibaba.com´un bu yıl Bekarlar Günü adını verdikleri gün 25 milyar dolar ciro yaptığını söyledi. Başkan Çelik, Türkiye´de de n11.com adlı sitenin geçen yıl 11 Kasım´da 65 milyon TL´lik satış yaptığını belirtti.  

?AKILLI ŞEHİRCİLİKTE ÖRNEK UYGULAMALAR YAPIYORUZ?

Sadece iş adamlarının değil kurumların da çağa ayak uydurması gerektiğini belirten Başkan Çelik, bu anlamda Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Akıllı şehircilik kavramının doğru şekilde değerlendirilip buna göre hazırlık yapılması halinde şehrimizin diğer şehirlere göre birkaç adım öne çıkmasının mümkün olduğunu belirten Başkan Çelik, ?Bu konuda bir tanıtım yapmadık; ama çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Akıllı aydınlatma, akıllı sinyalizasyon ve trafik yönetimi, akıllı ulaşım, otomatik ücret toplama sistemleri, bilgi sistemleri, akıllı çevre yönetimi, akıllı sulama gibi çalışmalarımız var? diye konuştu. Başkan Çelik, akıllı sulama ve akıllı aydınlatmada yapılan çalışmaları detaylandırarak, akıllı aydınlatmada Türkiye´de örnek olacaklarını, pilot çalışmanın üç ayrı firma ile devam ettiğini söyledi.

 ?ÇİN İLE ORTAK E TİCARET YAPACAĞIZ?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, konuşmasında Çin ile ortak yapılacak olan e ticaret hakkında da bilgi verdi. Cumhurbaşkanımız ile Çin Devlet Başkanı´nın imzaladıkları protokol çerçevesinde bir çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Çelik, ?Çin´den bir şehir ile kardeş olmamız ve ortak bir e ticaret platformu kurulması düşünüldü. Bu projeyi hızla ilerletiyoruz. Alibaba.com´un çıktığı şehir ile kardeş şehir olduk. Çin´de ve Kayseri´de üretilen malların dünyaya pazarlanması konusunda çalışıyoruz. Bu projeyi odalarımızla birlikte elbirliği ile yapacağız? dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”