CAMİ KEBİR VE ÇEVRESİNDE TARİHİ CANLANDIRIYOR

CAMİ KEBİR VE ÇEVRESİNDE TARİHİ CANLANDIRIYOR

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri kültür ve tarih yolu projesi kapsamında Cami Kebir mahallesinde yer alan geçici ruhsatlı 32 işyerinin kaldırıldığını duyurdu… Bu proje ile Cammii Kebir çevresinin tarihi dokusuna kavuşacağını

Hunat Hatun Külliyesi’nden başlayan, Yoğunburç, Han ve Lale Cami, Kayseri Lisesi, Kapalı Çarşı, Pamuk ve Vezirhanı, Kale ve Cami Kebir Cami ile devam eden kültür ve tarih gezi projesi çalışmasının devam ettiğini belirten Melikgazi Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç,  şunlarıkaydetti..   “Belediye olarak bu projenin uygulanması için gerekli tüm imar ve planlama çalışması tamamlandı. Trafik ve otopark için ilköğretim okulu yerine bir başka bölgeye okul yapmak sureti yıkımı gerçekleştirildi. Bu tarih ve kültür projesinin en büyük çalışması içerisinde yer alan ve 1980‘li yıllarda geçici ruhsat ile işyerleri oluşturulan alanlarda şimdi çalışma yapıyoruz. 1985 yılında geçici ruhsat ile 32 iş merkezi yapılan ve daha çok halı ve giyim sektörüne yönelik işyerlerinin bulunduğu baraka işyerinin yıkımı gerçekleştirilmiştir. Kale içi projesi büyükşehir belediyesince büyük bir hızla gerçekleştirilmektedir. Bu bölge projenin tamamlanması ile adeta açık alan müzesi haline gelecektir  ”

 

Camii Kebir mahallesinde kaldırımların doğal taşlarla kaplandığını dolayı ise çevresinde yer alan 700 yıllık tarihi yapılarla uyum sağlandığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç,  bu çalışmanın tamamlanması ile Kayseri ilinin turizm, sağlık, eğitim bölge şehir olması yanında aynı zamanda bir tarih şehri de olacağını sözlerine ekledi.

Başkan Büyükkılıç ayrıca Türkiye İstatistik Kurumu`nca 2008 yılında kurulan Ulusal Eğitim İstatistikleri Veri tabanında her yıl bilgilerin yenilendiğini bildirdi. Büyükkılıç, bu bilgiler ışığında belediyenin bazı mükelleflerden istediği kişisel bilgilerin gizlilik kapsamında korunduğunu duyurarak, "Ticari kuruluşlar tarafından aranan vatandaşlarımızın numarası cep telefonu operatör şirketleri tarafından verilmektedir" değerlendirmesinde bulunarak   Melikgazi ilçe sınırları içerisinde mülkü bulunanlardan, işyeri açanlardan, ev yaptıranların zorunlu olarak kişisel başvurularında kişiye özel bilgilerin yasa gereği istendiğini belirterek belediye memurlarınca kişilerden yazılı olarak resmi evrak üzerinden istenilen tüm bilgilerin gizlilik kapsamında olduğunu kaydetti.



Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı