CAMİLER MELİKGAZİ´YE EMANET

CAMİLER MELİKGAZİ´YE EMANET

Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içerinde yer alan camilerin bakım, onarım, çevre düzenleme ve genel temizlik ile cami içi temizliği için özel ekip oluşturulduğunu hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Meclis kararı ile ilçe s

Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içerinde yer alan camilerin bakım, onarım, çevre düzenleme ve genel temizlik ile cami içi temizliği için özel ekip oluşturulduğunu hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Meclis kararı ile ilçe sınırları içerisinde yer alan iki camide halı döşeme ile bahçe düzenlemesinin yapılacağını bildirdi.

Cami halılarının değiştirilmesi, WC yapımı, onarımları, inşaat malzeme yardımı, cami kubbelerin bakır kaplamaları, yalıtım için mantolama yapılması, pencerelerin değiştirilmesi, çevre düzenlemelerin yapılması gibi birçok hizmetin yerine getirildiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, bu yatırım ve hizmetlerin yerine getirilebilmesi için Melikgazi Belediye Meclisi´nde karar alındığını belirtti.

Melikgazi İlçe sınırları içerisinde 279 caminin bulunduğunu vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç konu ile ilgili olarak şunları söyledi;
?Melikgazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ve ilçe genelinde bulunan 279 camide hizmet veren Cami Temizlik Ekibi bulunmaktadır. Bu ekip genel temizlik çalışması yapmaktadır. Ancak camilerin birde bakım onarım, eskiyen halıların değiştirilmesi, WC´lerin yapımı, temizliğinin ve boya gibi eksiklikleri bulunmaktadır. Bunun gibi hizmetin sunulabilmesi için Melikgazi Belediye meclisinden oybirliği ile karar alındı. Köşk Mahallesi´ndeki yangından hasar gören Safa Camisi ile Germir Camisi olmak üzere iki camide halı yenileme ve genel bakım ile çevre düzenlemesi yapılacaktır?

Başkan Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde yer alan 35 caminin ise Kayseri Kültür Mirası arsında yer aldığını sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor