ÇANAKKALE BİR DESTANDIR

ÇANAKKALE BİR DESTANDIR

18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. Yıldönümü münasebetiyle başta Vali Şehmus Günaydın olmak üzere, belediye başkanları, parti başkanları ve odalar ile kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden mesaj yayınlandı.

VALİ ŞEHMUS GÜNAYDIN:

ÇANAKKALE; KAHRAMANLIK DESTANIDIR

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Çanakkale Zaferi, tarihte eşi olmayan emsalsiz bir kahramanlık destanıdır” dedi.

Vali Günaydın mesajında şu ifadelere yer verdi; "Milletimizin kaderini tayin eden, hem şanlı tarihimizin hem de dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale zaferimiz, tarihte eşi olmayan emsalsiz bir kahramanlık destanıdır. Bu büyük zaferin kazanıldığı 18 Mart günü aynı zamanda vatanımız ve bayrağımız uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin hatırasını canlı tutmak ve daha sonraki nesillere aktarmak amacıyla ‘Şehitler Günü’ olarak kabul ve ilan edilmiştir. Dün “Çanakkale Geçilmez” diyen iradenin mirasçıları olan bizler; bugün de bağımsızlığımız, vatanımız ve bayrağımız için aynı inanç ve kararlılık mücadelemizi her alanda sürdürdüğümüzü bütün dünyaya ilan ediyoruz. Ülkemize ve milletimize yönelik her türlü tehdit ve tehlike karşısında Çanakkale ruhuyla kenetlendiğimiz, birlik ve beraberliğimizi ortaya koyduğumuz takdirde aşamayacağımız hiçbir zorluk ve güçlük yoktur. Tarihimizden ve ecdadımızdan aldığımız güç ve ilhamla kutlu yürüyüşümüze devam ediyoruz. Aziz Milletimiz, kalbimizin en müstesna yerine konumlandırdığımız kahraman şehitlerimizi asla unutmayacaktır. Şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde taşımak ve yaşatmak, bizlerin en önemli görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 105. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği için hayatını feda eden aziz şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, gazilerimize sağlık ve huzur dolu bir hayat temenni ediyorum.”

 

Başkan Büyükkılıç, 18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

KAHRAMANLAR UNUTULMAZ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada bu vatan için canını feda eden kahramanların asla unutulmayacağını söyledi. Başkan Büyükkılıç, aziz vatanımızın şehitlerimizin bizlere mirası olduğunu vurguladı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Çanakkale Zaferi’nin şanlı Türk tarihinin en önemli destanlarından birisi olduğunu dile getirdi. Birlik beraberliğin en önemli güç olduğunun Çanakkale’de yedi düvele karşı gösterildiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, bugün de aynı inançla bu vatana göz dikenlere karşı mücadele edildiğini söyledi. Bugün rahatça yaşadığımız bu güzel toprakların kahraman şehitlerimizin bizlere mirası olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Mirasımıza sahip çıkmak ve bunu genç nesillere aktarmak vatanımız için canlarını feda etmiş olan ecdadımıza borcumuzdur.  Bu bilinçle birlik ve beraberliğimizi her zaman diri tutmalıyız. Çünkü, toprağımıza o gün göz diken şer güçler bugün de saldırılarını farklı şekillerde sürdürüyorlar. Ancak her zaman söylediğim gibi bunu hiçbir zaman başaramayacaklar. Dün olduğu gibi ne bugün, ne de yarın, birlik ve beraberliğimizi bozamayacaklar” dedi.

Açıklamasında aziz şehitlerimize minnet duyduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 105’nci yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor, şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

 

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR:

TÜRK MİLLETİ; TARİHİ DESTANLARLA DOLU BİR MİLLETTİR

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Türk Milleti'nin tarih boyunca kahramanlıklarıyla destanlar yazdığına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Çanakkale Şehitleri başta olmak üzere, vatanı, bayrağı ve milleti için canını feda eden tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

Başkan Çolakbayrakdar mesajında; şu ifadelere yer verdi: Türk Milleti; tarihi destanlarla dolu bir millettir. Bin yıllık Anadolu topraklarında Çanakkale, Kurtuluş Savaşı ve diğer savaşlarda destanlar yazdık ve bugünlere kadar bir çok bedeller ödedik. Rabbim bu topraklarda yaşayan Türk Milleti'nin yüreğine bir daha şehit acısı düşürmesin. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi ve huzurumuzu daim eylesin. Geçmişimizi hiçbir şekilde unutmayacak ve geleceğe emin adımlarla yürüyemeye devam edeceğiz. Vatanımızda huzurlu bir şekilde yaşıyorsak şehitlerimizin sayesindedir. Vatanı ve bayrağı uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.”

 

BAŞKAN YALÇIN’DAN ÇANAKKALE MESAJI

YALÇIN: AZİZ HATIRALARINI YAŞATACAĞIZ

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin anlam ve önemini vurgulayarak, “Şehitlerimizin aziz hatıralarını ebediyete kadar yüreğimizde taşımak en başta gelen milli görevimizdir.” dedi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Başkan Yalçın, Türk Milletinin var olma mücadelesinin kahramanlık destanına dönüştüğü Çanakkale Zaferi'nin 105. yıldönümünde olduğumuzu belirterek, "Bu güzel vatan için 250 bin şehidin verildiği eşine rastlanır bir savaş daha yoktur. Göğüs göğüse mücadelenin yaşandığı o topraklarda bugün bile hala o günlerin hatıraları canlı ve dopdolu olarak hissedilmektedir. Ecdadımız, kendisinden çok daha güçlü bir orduyu Çanakkale Boğazı'nın serin sularına gömerek, bize gururla anlatacağımız bir zafer, huzurla yaşayacağımız bir vatan bırakmıştır.” ifadelerini kullandı.

Bize emanet edilen vatana sahip çıkmanın herkesin en başta gelen görevi olduğunun altını çizen Başkan Yalçın, mesajını şöyle tamamladı: “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır. Gerek milli mücadele dönemi şehitlerimizle gerekse de ondan sonra vatan savunmasında toprağa verdiğimiz tüm şehitlerimizle helalleşmek istiyorsak, görevimizi en iyi şekilde yapmalıyız. Ancak bu şekilde onlarla helalleşmiş oluruz. Bu vesile ile başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere canını vatan için feda eden tüm şehitlerimizi minnetle yâd ediyorum. Ruhları şad, makamları cennet olsun.”

 

AK PARTİ İL BAŞKANI ŞABAN ÇOPUROĞLU:

MİNNETLE ANIYORUZ

Çopuroğlu mesajında ; ‘’Destansı mücadele kahramanlarını şükran ve minnet ile yad ediyoruz’’ dedi.

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105'inci yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajını şöyle sürdürdü; Çanakkale zaferi şanlı tarihimizin en önemli sayfalarından birisidir ve asla unutulmayacaktır. Çanakkale mücadelesi ve zaferinin üzerinden 105 yıl geçmesine karşın bugün önemi daha da iyi anlaşılmaktadır. Türk milleti, vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutarak, bağımsız ve özgür yaşama gayesinden hiçbir zaman taviz vermemiştir. Sahip olduğu özelliklerle, dünya üzerinde saygın bir konum edinen Türk Milleti onurlu tutumu, kahramanlıkları ve başarılarıyla tarihin akışını hep değiştirmiştir. Bunlardan birisi ve en önemlisi olan Çanakkale Savaşı, ecdadımızın, yedi düvele meydan okuduğu, dönemin en modern ordularını dize getirdiği ve tarihin akışını değiştirdiği şanlı bir desten olduğunu biliyoruz. Tarihi hep şanlı zaferlerle dolu olan Türk milleti, burada da birlik ve beraberlik içinde Çanakkale’de de yedi düvele dersini vermiştir. Bunun yanında Çanakkale bizi biz kılan mukaddes değerlere bağlılığımızın en büyük timsalidir ve örneğidir. Çanakkale’de ecdadımız her şeyini ortaya koyarak, canını feda ederek, en güçlü denilen orduları durdurup, ağır darbeler vurarak tarihe Çanakkale Geçilmez sözünü nakşetmiştir.  Her zaman vatan sevgisini değerlerin üzerinde tutarak bağımsız ve özgür yaşama gayesiyle kahramanca mücadele eden ecdadımızın o gün verdiği amansız mücadele sayesinde bugün vatan topraklarında huzur içinde yaşıyoruz. Tarih boyunca her dönem her türlü saldırılara maruz kalan Türk Milleti hiçbir zaman mesele vatan ve kutsal değerler olunca geri durmamış ve canını feda ederek mücadele etmiştir. Ecdadımızın verdiği tarihe geçen bu mücadele sayesinde bugün huzur içinde yaşadığımız ülkemizde birlik ve beraberliğimize kast edenlere karşı dimdik, uyanık durmalıyız. 105 yıl önceki bu mücadeleyi hiçbir zaman unutmamalıyız.”

 

MHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ BAKİ ERSOY:

ÇANAKKALE DESTANIN ADIDIR

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Çanakkale Zaferi’nin 105. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vekil Ersoy mesajında şöyle konuştu:

“Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi, Türk’ün asla yılmayacağını, imkansız ne ise iman gücü, vatan aşkı ile onu başaracağını yedi düvele göstermiş, bir kez daha tüm Dünya’ya “şu çılgın Türkler!” dedirten bir destan olarak hafızalara kazınmış, gurur vesikamız olmuştur. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık örneği ile düşmanı Çanakkale’den geçirmeyen aziz milletimiz, gözünü kırpmadan, canını düşünmeden şehadete yürümüştür. Bizlere düşen ise aradan geçen 105 yılın ardından, Çanakkale Şehitlerimizin bize emanet ettiği, ata mirası, analarımızın duası ile bezenmiş kutsal vatanımızı onlar kadar kararlı ve güçlü bir şekilde savunmaktır. Ay- yıldızımız bir güneş gibi semada dalgalandıkça dahili ve harici bedbahtların olacağını unutmamalıyız. Hafızamızı diri tutarak Çanakkale ruhunu iyi anlamalı, benimsemeli ve gelecek nesillere benimsetmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, aziz toprakları bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

 

 

MHP İL BAŞKANI SERKAN TOK:

ÇANAKKALE ZAFERİ, BİR DESTANDIR

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, Çanakkale Zaferi’nin 105. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kutsal değerlerimizi korumak için canını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi anma günü olan “Şehitler Günü’nü” idrak etmenin onurunun yaşandığını ifade eden Başkan Tok; “Dünyaya “Çanakkale Geçilmez” diyerek tarihin akışını değiştiren şanlı ecdadımızın bu sarsılmaz inancı ve mücadelesi sonucu, evlatları olarak bugün bizler bu topraklar üzerinde geleceğe yürümekteyiz. Çanakkale'de kazanılan zaferle ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilinci Kurtuluş Savaşı’nda da meşale olmuş, bütün fertleriyle el ele veren milletimiz Atatürk’ün önderliğinde nihai zafere ulaşmıştır. 18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale Zaferi, tarihimizin altın sayfalarına sönmemek ve solmamak üzere nakşolmuş bir destandır. Çanakkale, Türk Milleti’nin, birlik ve dirlik içinde olduğu müddetçe; feragat ve dayanışma duygusuyla, iman ve mücadele ruhuyla, her türlü badireyi atlatabilecek iradeye sahip olduğunun ispatıdır. Bizlere bu toprağı vatan yapan şehitlerimiz; bağımsızlığımız ve bölünmez bütünlüğümüzün, ülkemizin huzur ve güvenliğinin sağlanması, milli çıkarlarımızın savunulması için canlarını feda ederek en üst mertebeye ulaşmışlardı. İnsanlarımız, bu mücadele sonucunda Cumhuriyet ve ilerleyen süreçte de demokrasi, hukuk ve özgürlükle tanışmıştır. Bir yandan Cumhuriyetimizi istikbale, dünya milletleri arasında hak ettiği yere taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz. Bilinmelidir ki, geçmişten aldığımız ilhamla, milletçe, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun idraki olarak, her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşıma kararlılığını göstereceğiz. Biz millet olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettikçe, aramızdaki ihtilafları giderip ittifak noktalarımızı güçlendirdikçe, Türkiye gelecekte hak ettiği gerçek yeri mutlaka alacaktır. Bu duygularla, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.

 

İYİ PARTİ KOCASİNAN BAŞKANI YURDAER ŞAHİN:

ÇANAKKALE ZAFERİ, ÖZGÜRLÜK MEŞALESİNİN YAKILDIĞI SAVAŞTIR

İYİ Parti Kocasinan İlçe Başkanı Yurdaer Şahin, ’18 Mart Çanakkale Zaferi’ ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Çanakkale Zaferi, özgürlük meşalesinin yakıldığı savaştır” dedi.

Şahin açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "18 Mart’ta akla gelen yer Çanakkale, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin yakıldığı yerdir. Bu meşale sadece Türk Ulusunu değil, tüm dünya milletlerini aydınlatmıştır çünkü emperyalist güçlerin yenilebileceğini kanıtlayan en büyük savaştır. Türk Halkının özgürlüğüne ne kadar düşkün olduğunu ve İngilizlerin yenilebildiğini dünyaya kanıtlaması, dünya milletlerine umut ve ışık olmuştur. Çanakkale’de bizlerin bu ülkede yaşamasını sağlayan şehitlerimizin ruhları şad olsun. Önlerinde saygı ile eğiliyorum.”

 

ERÜ REKTÖRÜ PROF. DR.MUSTAFA ÇALIŞ:

MİLLETİMİZİN KAHRAMAINLIK DESTANI

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin önemine dikkat çeken Rektör Çalış, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Milletimizin kahramanlık destanı ile dolu tarihinde dünyaya damga vuran en önemli zaferlerinden biriside 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’dir. Bundan 105 yıl önce kazanılan bu zafer “Çanakkale Geçilmez” ilkesi ile tarihimize şanlı bir zafer olarak yazılmıştır. Tarihimiz boyunca olduğu gibi Çanakkale Zaferinde de genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle herkesin, tüm olumsuzluklara rağmen cephelerde kendini siper etmesi göstermiştir ki, asil Türk Milleti var oluşundan bu güne kadar her zaman vatanı için birlik beraberlik içerinde olmuş ve bağımsızlığı için canını seve seve vermeye tereddüt etmemiştir.18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, Türk Milleti olarak birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya gösteren en büyük en şanlı zaferlerimizden birisidir. Bu vesileyle, bu topraklar için can veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum."

 

 

KAYÜ REKTÖRÜ PROF. DR. KURTULUŞ KARAMUSTAFA:

KAHRAMANLAR UNUTULMAZ

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Çanakkale Deniz Zaferinin, Türk Milletinin yazdığı en büyük kahramanlık ve kurtuluş destanlarından biri olduğunu ifade etti.

Rektör Karamustafa, Çanakkale Deniz Zaferinin 105. yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajında, 1915 yılında yazılan bu ölümsüz kahramanlık destanının ebediyete kadar milletimizi gururlandırmaya devam edeceğini söyledi.

Rektör Karamustafa, mesajına şu şekilde devam etti:

“Öyle anlar vardır ki! Tarih sayfasına altın harflerle yazılır ve hiçbir zaman unutulmaz. İşte Çanakkale Deniz Zaferi de bu unutulmaz anlardan biridir. Sayı ve teçhizat bakımından kendisinden kat kat üstün konumdaki farklı milletlerden işgalci güçlere karşısahip olduğu iman ile adeta canını siper eden fedakâr Mehmetçiklerimiz, sadece düşmana ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirtmekle kalmamış; tüm dünyaya insanlık dersi vermiştir. Bu zaferde Seyit Onbaşıların, Kınalı Hasanların, Mehmet Çavuşların sergiledikleri kahramanlık hikâyeleri ve isimlerini sayamadığımız daha yüzbinlerce yiğidimizin cesaretleri nesilden nesile aktarılmaya devam edecektir. Bu zaferin anlamı ve önemi yazmakla bitmez. Yazıldığı zaman da sayfalar yetmez. Bugün biz vatan dediğimiz altı kanla üstü çileyle yoğrulmuş bu kutsal topraklarda hür ve bağımsız yaşıyorsak, unutmayacağız ki; vatan için, bayrak için ve tüm kutsal değerlerimiz için canını seve seve feda eden ve şehadet şerbetini içen şehitlerimizin mücadelesi sayesindedir. Şehitlerimize çok şey borçlu olduğumuzu ve onların hakkının da hiçbir zaman ödenmeyeceğini aklımızdan çıkarmamalıyız.O yüzden şehitlerimizle, ecdadımızla ve onların yazdıkları kahramanlık hikâyeleri ile ne kadar gururlansak azdır. 18 Mart Çanakkale Zaferimizin 105. yıldönümü kutlu olsun.”

 

 

KTO BAŞKANI ÖMER GÜLSOY:

ÇANAKKALE ZAFERİ UNUTULMAYACAK BİR DESTANDIR

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, "Çanakkale zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır" dedi.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 105. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Türk milletinin bağımsızlığı için büyük fedakarlıklarla sayısız zaferler kazandığını belirten Başkan Gülsoy mesajında şunları kaydetti:

"Tarihi şan ve şerefle dolu kahraman Türk ordusunun ve yüce Türk Milleti’nin 'Çanakkale Geçilmez' nidasıyla kazandığı Çanakkale Zaferi’nin 105. yılını kutlamanın gurunu yaşıyoruz. Bu büyük zafer, yüzyıllarca Türk ve dünya tarihinde unutulmayacak ve gelecek her nesile örnek olacaktır. Dünyaya karşı nasıl bir millet olduğunu kazandığı zaferlere gösteren Türk Milleti, adını tarihe yazdırmayı başarmıştır. Çanakkale’de destanlaşan bağımsızlık, beraberlik duygusunu hiçbir zaman kaybetmeyen Türk Milleti geçmişte olduğu gibi bugün de karakterinde olan bağımsızlık duygusu ile mücadele etmekte, içte ve dışta yer alan mihraklara fırsat vermemektedir. Bunun en somut örneğini 2016 yılında yaşayan milletimiz, hain darbe girişimi ile karşılamış ve çocuğuyla kadınıyla, genciyle yaşlısıyla, meydanlara çıkarak kimseye boyun eğmeyeceğini güçlü sesle haykırmıştır. Şanlı geçmişimizden kuvvet alan bizler, bize emanet edilen vatanımızı canımız pahasına koruyarak gelecek nesillere bırakacağız. Bu duygu ve düşüncelerle; vatanı ve bayrağı için şehit olan, bugün bizlerin bağımsız bir ülkede hayat ve vücut bulmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakâr Türk Milletini minnet ve saygıyla anıyorum."

 

 

MMO BAŞKANI AKİF AKSOY:

TÜRK MİLLETİ’NİN HÜR YAŞAMA KARARLILIĞI ÇANAKKALE’DE GÖSTERİLMİŞTİR

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Milletlerin tarihinde sadece o milletin tarihini değil, medeniyetlerin akışını, tarihin yönünü, insanlığın ufkunu da değiştiren çok önemli kilometre taşları bulunduğunu ifade eden Başkan Aksoy: “Kahramanlıklarla dolu tarihimizde de, 1915 Çanakkale Zaferi tarihimize altın harflerle yazılmış önemli bir dönüm noktasıdır. Çanakkale Zaferi'nin ardından Atatürk'ün önderliğinde yürütülen istiklal mücadelesinde gösterilen azim, inanç ve kararlılıkla nihai hedefe ulaşılmış, milletinin hür yaşama kararlılığı tüm dünya ülkelerine gösterilmiştir. Çanakkale'de omuz omuza vatanlarını müdafaa ederken şehit düşenlerin yan yana yattığı kabirlerinden aldığımız ilhamla, kardeşliğimizin pekişmesi için çalışıyor, ülkemize yönelik her türlü fitne ve nifak girişimlerine karşı tek yürek halinde mücadele ediyoruz. Fedakârlığın doruk noktasına ulaştığı bir var olma ve yok olma mücadelesi olan Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu bütün dünyaya göstermesi bakımından tarihi bir öneme sahiptir. Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki, temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en kutsal emanet olarak muhafaza edilecektir. Bu duygularla; Çanakkale Zaferi’nin 105. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyorum” dedi.

 

 

ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI SERDAR TURAN:

ÇANAKKALE, ŞEHİTLERİMİZ, GAZİLERİMİZ VE BİR MİLLETİN TOPYEKÜN ZAFERİDİR

Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Serdar Turan, Çanakkale Zaferi'nin 105. yılı münasebeti ile yayınladığı mesajda “Çanakkale Geçilmez dedirten kahramanlarımız birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya kanıtlamıştır” dedi.

Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Serdar Turan mesajında; "Bu yıl, Türk Ulusunun kahramanlık destanı Çanakkale Zaferi’nin 105. yılını kutlamanın ve vatanı, milleti ve kutsal değerlerini korumak için savaşarak, bu uğurda canını vermiş aziz şehitlerimizin 'Şehitler Günü'nü idrak etmenin onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çanakkale Zaferi, askerlerine 'Ben, size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum' diyen ebedi Başkomutan Atatürk’ün, vatan uğruna canını seve seve feda eden şehitlerimizin, gazilerimizin ve bir milletin topyekün zaferidir. Dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi; Milli Mücadele'nin ilk meşalesinin tutuşturulduğu ve Türk Milleti’nin vatan ve millet sevgisinin doruğa ulaştığı bir kahramanlık destanı olmuştur. Bu zaferle, vatanımızı istila etmeye çalışan işgal kuvvetlerine 'Çanakkale geçilmez' dedirten kahramanlarımız; birlik ve beraberliğimizin ne kadar sağlam temellere dayandığını bütün dünyaya ilan etmişlerdir. Bizlere bu toprağı vatan yapan şehitlerimiz, vatanın kazanılması, bağımsızlığımız ve bölünmez bütünlüğümüzün korunması, ülkemizin huzur ve güvenliğinin sağlanması ile milli çıkarlarımızın savunulması için canlarını feda ederek en üst mertebeye yerleşmişlerdir. Bugün ay-yıldızlı bayrağımızın altında huzur ve güven içerisinde başımız dik olarak yaşıyorsak, bunu, kutsal vatan toprakları için canlarını feda eden şehit ve gazilerimize borçluyuz. Bu duygularla, Çanakkale Zaferi’nin 105. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun” ifadelerine yer verdi.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”