ÇANAKKALE GEZİCİ TIRI TEKDEN KOLEJİNDE

ÇANAKKALE GEZİCİ TIRI TEKDEN KOLEJİNDE

Kayseri'de, Çanakkale 1975 gezici TIR'ı 'Şehitler Diyarından Anadolu'ya' sloganı kapsamında, Çanakkale müzesini öğrencilerin ayağına getirdi.

Çanakkale 1915 gezici TIR'ı, Tekden Koleji okul bahçesine kuruldu. Gezici TIR 3 gün boyunca açık tutulacak. Öğrenciler Çanakkale 1915 gezici TIR'ı ilgiyle gezdi. Tekden Koleji Genel Müdürü İbrahim Orhan, "Değerler Eğitimi çerçevesinde Çanakkale'yi bize taşıyan bir müzenin içerisindeyiz. Bundan 4 - 5 yıl önce Çanakkale'ye gitmiştim. O zaman aklımda acaba Çanakkale'yi öğrencilerimize nasıl getirebiliriz? Oranın o duygusunu ve hatırasını gönlümüze nakış nakış işleyen o destansı öyküleri kulağımıza fısıldayan vatan sevgisi ve aşkını acaba okulumuza nasıl getirebiliriz diye hep hayal etmiştim" diye konuştu.

Çanakkale'nin bizim için çok ayrı bir yeri var diye Orhan, "Çanakkale Vatan aşkının coştuğu 15 yaşındaki gençlerin kalemlerini bırakıp kazma, kürek, top ve tüfekle birlikte gerçekten dünya tarihine altın harflerle bir zafer yazmış olduğu bir yerdir. Hatırladığımız zaman gerçekten duygulanmamak elde değil. Burada gezerken bir metre kare alana 6 bin merminin düştüğü mermilerin havada çarpışıp kaynaştığı bir yer. Çanakkale bizim Türkiye Cumhuriyetinin özgeçmişidir. Yani bunu çok iyi bir şekilde okumamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kayseri'de bulunan diğer okulları da müzeyi gezmeye davet eden Orhan, "Çanakkale gezici TIR’ı Çarşamba günü de burada. Kayseri'deki okullarımız bizim okuldaki idarecilerimizle irtibata geçip bu müzeyi gezebilirler. O konuda gerçekten çok mutlu oluruz" dedi.

Tekden Koleji öğrencileri de, "Çanakkale bizim çok önemli bir ilimiz. Çanakkale'de bir sürü askerimiz şehit oldu. Onlar şehit olduğu için biz çok üzüldük. Onların canla başla bizim Türk milleti için savaşmaları bizi gururlandırıyor. Bu müzeyi daha yakından görerek çok şey öğrendik. Bu müzeyi gezerken kendimizi Çanakkale'deymiş gibi hissettik. Askerlerimizle gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Çanakkale 1915 gezici TIR'ı Çarşamba 1günü saat 15:30'a kadar açık tutulacak.



Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi