CANDAN KAYMAKAM:

CANDAN KAYMAKAM:

?2015 ?TE ENGELLİLERE 5 MİLYON 376 BİN LİRA YARDIM YAPTIK?

Kocasinan İlçesi Kaymakamı Ali Candan 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ?Engelliler Haftası´ münasebetiyle Kaymakamlık olarak yaptıkları projeler ve çalışmalar hakkında haber ekibimize bilgiler verdi. Kaymakam Candan, bir çok farklı projeyle engellilere yönelik çalışmalar yaptıklarını hatırlatarak , ?2015 yılı içerisinde engelli vatandaşlarımıza 5 milyon 376 bin lira maddi yardımda bulunduk? ifadesini kullandı?
Engelli vatandaşlarımızla ilgili olarak Kocasinan Kaymakamlığınca yapılan projeler hakkında haber ekibimize bilgi veren Kaymakam Ali Candan, özellikle sosyal yardımlaşma vakfımız aracılığıyla engellilerimizle ilgili veya yoksulluk içerisindeki vatandaşlarımızın dertleriyle ilgilenmeye çalıştıklarını vurgulayarak şu değerlendirmelerde bulundu?
Engellilerle ilgili olarak göreve ilk geldiğimde kaymakamlık binamızda asansör yoktu engelli vatandaşlarımız sadece zemin katta işlerini yapabiliyordu biz diğer katlara ulaşması için asansör yaptık. Bunun dışında engellilerimizle değişik zamanlarda bir araya gelip onlarla birlikte zaman geçiriyoruz, bazen değişik organizasyonlarla birlikte olma imkanı buluyoruz. Tabi devletimizin de hem engelli aylığı, hem de engelli yakın aylığı olmak üzere iki ayrı aylık ödemesi var. Bizim geçen yıl itibarıyla 5 milyon 376 bin TL´lik engelli aylığı ödememiz oldu. Bu yıl içerisinde ilk dört ayda 1 milyon 376 bin TL´lik bir ödememiz oldu. Biz bu şekilde engelli ailelerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bunların yanı sarı vakfımıza müracaat edenlere ihtiyaç sahiplerine de yardımlarımız devam etmektedir. Özellikle vakıf çalışanlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum.
Engelli olmak bir suç değil kimsenin´de seçimi değil diyen Candan, her birimiz sonuçta bir engelli adayıyız. Bu insanlara acıma veya farklı davranma yerine onun engelini ve özrünü bilerek hayatın içine çekmemiz gerekmektedir. Hayat her şeye rağmen yaşamaya değerdir bunu onlara hissettirmek lazım dedi.
Geçtiğimiz hafta başlattıkları proje hakkında bilgiler veren Candan, proje ile 282 engelli çocuğumuz var bu çocuklarımızı evlerinden dışarıya çıkarabilmek için ailelerine başvurduk ve 14 farklı kurs açtık biz bu önerimize ailelere söylediğimizde 282 çocuğumuzdan 103 aile başta yüzme kursu olmak üzere bağlama, gitar ve resim kurslarına göndermeyi istediler. Arkadaşlarımız ailelerle birebir görüşmeyi yaptılar ve görüşmeler sonrasında projemizi gerçekleştirmeye karar verdik. Proje aşamasında Gençlik Spor il müdürlüğümüzün katkısı çok oldu. Diğer yandan yüzme kurslarına gidecek çocuklarımızın bütün ihtiyaçlarını da karşıladık aynı şekilde bağlama ve gitar kursu gibi kurslara giden çocuklarımızın gerekli ihtiyaçlarını temin ettik. Bütün çocuklarımızı evlerinden servislerle alınıyor kurs yerine getiriliyorlar ve kurstan sonra yine aynı şekilde servisle evlerine teslim ediliyor. Amacımız bu çocukları topluma kazandırmak, bize çok olumlu yansıyan gelişmeler oluyor. Biz bu işleri yaparken ister istemez bir yoğunluğumuz oluyor ama bu tatlı bir yorgunluk, birde biz yaptığımız projeleri bir kereliğine değil süreklilik arz edecek şekilde yapıyoruz.
Bunların yanı sıra hayata hoş geldin projesi, 100. Yılında Çanakkale ruhu ve sağlıklı gençlik mutlu gelecektir projelerimize de oldukça yoğun bir ilgi var. Hayata hoş geldin projemizde Kocasinan ilçesinde yaşayan yeni doğum yapmış yeşil kartlı ailelerimiz doğum yapıp evlerine gittikleri gün kaymakamlık personeli tarafından içinde çocuğun ve annenin doğum sonrası kullanacağı malzemelerinin tamamının bulunduğu bir çanta götürülmektedir. Doğum çantasının içerisinde annenin , bebeğinin bakımında dikkat edeceği hususları içeren bir bilgilendirme broşürü de bulunmaktadır. Sağlıklı Gençlik Mutlu Gelecektir Projesinde Projenin Amacı Alkol ve madde bağımlılığına karşı önleyici ve koruyucu önlemler alınması amaçlanmaktadır.
Çanakkale projemizle de geçen yıl başlattığımız proje ile 1000 öğrencimizi Çanakkale ye götürdük burada kadir kongre merkezinde 35 bin öğrencimize konferans verdik. 100 bin ağaç dikerek hatimler indirdik. Ayrıca Faaliyetlerimiz artarak devam etmektedir. Biz bir şeyler üretebilmenin hazını yaşıyoruz.
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor