?CANLI BOMBA´NIN KARDEŞİ

?CANLI BOMBA´NIN KARDEŞİ

PKK´DAN KAÇIP ASKERE GİTMİŞ ?

PKK´DAN KAÇIP  ASKERE  GİTMİŞ?

Geçtiğimiz yıl Aralık  ayında ilimizde gerçekleşen  ve  15 askerin şehit olduğu, 54 askerin gazi oldu  canlı bomba saldırısı ile ilgili açılan davanın ikinci gününde  tutuklu 13 sanığın savunmaları tamamlandı.  Patlamayı gerçekleştiren canlı bombanın tutuklu yargılanan babası savunma yaptı. Kayseri patlamasında canlı bomba K.Y.´nin tutuklu yargılanan babası , ? Biri 2009´da diğeri, 2013´te iki  oğlum PKK´ya katıldı. Canlı bomba olan oğlumu o günden bu yana hiç görmedim.Diğer oğlumu  Kandil´e giderek ikna edip  geri döndürdük. Şimdi evli, çocukları var ve askerlik görevini yapıyor? şeklinde  konuşurken, otobüsün şoförü hakkındaki iddiaları  yalanladı?

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde geniş güvenlik önlemleri altında görülen davanın ikinci gününde tutuklu sanıklar Ekrem U., Hamit E., Hasan E., Hüseyin P., Ümit K., Murat T., Serkan A., Barış K., Fahri D., İsmail Hakkı Y., Mehmet A., Mehmet O. ve Mehmet A. jandarma eşliğinde hazır bulunurken, Kırşehir Kapalı Cezaevi´nde kalan tutuklu sanık Kenan Ç. ile İstanbul Silivri 1 No´lu Cezaevi´nde kalan tutuklu sanık Abdullah A. ile tutuksuz sanıklar Elzem Ş., Hürriyet Y. ve Vesfiye T. duruşmaya katılmadı. Ayrıca İshak Ö., Ferhat T. ve Sait K. ise firari sanıklar arasında yer alıyor.

15 müştekiden sadece şehit Yunus Emre Duran´ın babası Mahmut Duran duruşmaya katıldı. Kayseri Barosu´ndan aralarında Baro Başkanı Av. Cavit Dursun´un da olduğu 11 kişilik bir grup avukat da davaya müdahil olmak için duruşmaya geldi.

İlk gününde 9 sanığın savunma yaptığı duruşmanın ikinci gününde Kayseri patlamasında canlı terörist K.Y.´nin tutuklu yargılanan babası İ.H.Y. savunma yaptı. İ.H.Y., mahkemede şunları anlattı:  ?Van ili Özalp ilçesinde yaşarım. Canlı bomba K.Y. oğlum olur. 2009 Nisan aylarında PKK/KCK tarafından kandırılarak dağa götürüldü. O zaman Van Emniyeti ve istihbaratına bildirdim. Yaklaşık 1 hafta sonra istihbarat görevlileri beni arayarak oğlumun PKK´ya katıldığını tespit ettiklerini söylediler. 2010 yılında 3 defa pasaport çıkararak legal yollardan Kuzey Irak´a gidip oğlumla görüşmek istedim. İlk gittiğimde yalnız gittim. Kuzey Irak´ta bir taksici ile anlaştım, Kandil´de bulunan bir kampa götürdü. Benim gibi çocuklarını arayan yüzlerce insan olduğunu gördüm. Ben de 1 gün boyunca oğlum ile görüşmek için orada bekledim. Bana oğlumun burada olduğunu ancak kimse ile görüştürmeyeceklerini belirterek, benim vatan haini olduğumu söyleyip azarladılar. Daha sonra eşim Hürriyet´e de pasaport çıkararak onunla da Kandil´deki aynı yere gittik, annesi olmasına rağmen yine görüşemedik, geri döndük.?

2013 yılında diğer oğlu Ü.Y.´nin de evden kaçarak PKK´ya katıldığını söyleyen sanık İ.H.Y., ?2013 yılı sonlarına doğru diğer oğlum da örgüte katıldı. O zamanlar çözüm süreci başlamıştı, biraz daha ortalık rahattı. Buna rağmen PKK/KCK 200 kişiyi kırsala götürdü. Eşim ile yine 2015´te Kuzey Irak´a gittik. Kandil´de çocuklarımızı görmek, ikna etmek istedik. Oradakiler çocuğumun kod ismini, fotoğrafını gösteriyorlar ama K. ile görüştürmüyorlardı. Diğer oğlum Ü. ile görüştürdüler. Konuştuk, ağabeyini sorduk. Hayatta olduğunu ancak hiç görüşmediklerini söyledi. Annesi oğlumla konuştu, ikna ettik. Biz gittikten bir süre sonra oğlum örgütten kaçıp, peşmergeye teslim olmuş, onlar da Türkiye´ye getirip emniyete teslim etti. Şuanda kendisi evli ve askerlik görevini yapıyor. K. ile ne telefonda ne yüz yüze bir daha görüşemedik. Bazı zamanlarda öldüğü bilgisi geliyordu ama evimiz önünde hiç taziye çadırı kurmadık. Kayseri´ye hayatımda 1 sefer 10 yıl önce gelmiştim. Kayseri patlamasını medyadan öğrendim, 22 Aralık´ta diğer oğlum aradı, K. ağabeyinin patlamayı yapan kişi olduğunun tespit edildiğini söyledi? diye konuştu.

Tutuklu sanıklardan Fahri Demirbaş ise mahkemede eskiden gönül ilişkisi yaşadığı D.Ç. isimli kızdan ayrılmak istediği için iftira atıldığını belirterek, ?D.Ç.´nin Emniyet´te gidip, kendisine Kayseri´de patlama olacağını, çarşıya pazara çıkmamasını söylediğimi iddia etmiş. Ben Diyarbakır´dan okumak için Kayseri´ye geldim. Mensubu olduğum aşiret PKK ile mücadele eder, 20 korucumuz şehit oldu. Ben polislik için müracaat ettim, mülakata kabul edildim ancak gözaltında olduğum için gidemedim? dedi.

Özel halk otobüsü şoförünün komşusu olan tutuklu sanık Hasan Ekici de savunmasında kız kaçırma meselesi yüzünden dünürleri tarafından iftiralar atıldığını belirtti.

Canlı bomba K.Y.´nin üzerinden sahte kimlik çıkan kimliğin sahibi tutuklu sanık Mehmet O. da 2015 yılında Kobani´ye gitmek üzere PKK´ya katıldığını, kimliğini örgütün aldığını ancak geri vermediğini anlatarak  ?Ailevi sorunlarımdan dolayı Facebook´ta bir sayfada Kobani´ye gitmek için birisiyle irtibata girdim. Dijvar Hebun nickli kişi ?Bana ya Urfa´ya gel ya da Diyarbakır HDP İl Binası´na git´ dedi. Ben de Diyarbakır´da HDP´ye gittim. Orada başkan diye hitap ettikleri kişi ile görüştüm. Önce bana ?biz böyle bir şey yapmıyoruz´ dedi. Sonra Dijvar nickli o kişi ile telefonda görüştürdüm. Bana iki gün sonra gelmemi söyledi. İki gün sonra gittim, tekrar iki gün sonra gel dedi. Yine gittim bir kez daha söyleyince HDP binasında bağırdım. ?Ben Kobani´de DEAŞ ile savaşmak istiyorum. Neden oyalıyorsunuz´ dedim. Binadan çıkarken arkamdan birisi seslendi. Adının Murat olduğunu Kobani´ye beni götürebileceğini söyledi. 1 gün sonra iş yerime geldi, hazırsan gidelim dedi. Beni şehir dışında bir yere götürdü. Silahlı el bombalı 3 kişi vardı. Kaleşnikof silahlı olan Murat ile konuştu, ona para verdi ve benimle konuşmadan oradan ayrıldı. Daha sonra beni sürekli kamp kamp gezdirdiler ama Kobani´ye götürmediler. Ben de 50-55 gün geçtikten sonra tekrar Türkiye´ye geldim. Örgüte ilk aldıklarında kimliğimi aldılar ama geri vermediler. Başvuru yapıp yeni kimlik aldım. Canlı bomba K.Y.´nin eline bu kimliğim nasıl geçti bilmiyorum? diye konuştu.

Öte yandan  önceki gün geç saatlerde  savunma yapan canlı bomba tarafından patlatılan özel halk otobüsünün şoförü ise hakkındaki  bütün suçlamaları  yalanlayarak kürt kökenli olduğu için  kendisine iftira atıldığını söyleyip ?Suçum ispatlanırsa  beni idam edin ? diye konuştu?

Davanın ikinci gününde  tutuklu 13 sanığın savunmaları tamamlandı. Mahkeme heyeti Kırşehir´den gelmesi beklenen tutuklu sanık Kenan Ç.´nin dinlenilmesi için duruşma  26 Ekim / Perşembe  günü devam edilmek üzere  ara verildi?  



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı