Çapkın: ‘’Yangının yaralarını sardık.’’

Çapkın: ‘’Yangının yaralarını sardık.’’

Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın medya grubumuza nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaretinde Orman Bölge Müdürlükleri faaliyetleri hakkında bilgiler veren Çapkın geçtiğimiz yıl bölgemizde yaşanan yangında oluşan yaraların sarıldığını vurgulayıp, “Tohumlarımız yeşillenmeye başladı’’ ifadelerini kullandı.

Kay Grup Genel Yayın Yönetmeni Sami Dayangaç  tarafından ağırlanan Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın yürütülen faaliyetlere yönelik olarak yaptığı değerlendirmede şu bilgileri paylaştı ‘’Orman bölge müdürlüğümüz  2011 yılının sonbaharında kurulmuş genç bir bölge müdürlüğü. Yaklaşık 10 yılı doldurduk .Sorumluluğumuzda Kayseri, Niğde, Nevşehir, Yozgat ve Sivas olmak üzere 5 il bulunmaktadır. Toplam 1 milyon hektara yakın bir ormanlık alanımız bulunuyor .Türkiye geneli orman bölge müdürlükleri orman alanı olarak baktığımızda Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü 7. Sırada.  Ağaçlandırma çalışmaları konusunda bölge müdürlüğümüzün kurulduğu yılda genel alanın orman alanına oranına yüzde 6 iken biz bunu yüzde 10’a çıkarttık. Çok ciddi bir anlamda ağaçlandırma çalışmalarına ağırlık verildi.Bölge müdürlüğümüzün Kayseri’de kurulmuş olması kararının ne kadar isabetli olduğunun bir göstergesidir.’’

Bölge Müdürü Çapkın sözlerinin devamında geçtiğimiz yıl meydana gelen yangınla ilgili umut verici bilgiler paylaşarak ‘’Gerekli çalışmaları yaptık, bölge eski haline kavuşacak’’ dedi ve ekledi ‘’Geçen sene meydana gelen yangında yaklaşık 100 hektar alanımız zarar gördü.Bunun yaklaşık 90 95 hektarı örtü yangını şeklindeydi.Ağaçlara zarar vermeden toprak yüzeyindeki yaprak ve ölü örtünün yanması şeklinde idi.15 hektar kadar Tepe yangını dediğimiz ağaçlara zarar vererek seyretti.Bu sahada biz yangında zarar görmüş ağaçlarımızın kesimini yaptık.Sahada gerekli tohum çalışmasını da yaptık ve şuan yavaş yavaş çimlenmeye başladı. Sevindirici olan bu. Yangının verdiği tahribatı yaraları sardık.Önümüzdeki süreçte de burası eski haline kavuşacak.’’       

İlimizde gerçekleştirilen ağaçlandırma faaliyetleri hakkında bilgiler veren Bölge Müdürü Çapkın şöyle konuştu “Bizim asıl çalışma arazilerimiz orman arazileridir. Maliye hazinesine ait ham toprak vasıflı arazileri bunları ormanlaştırma yapmak üzere tahsis alıyoruz.Bunun haricinde biz belediyelere bedelsiz fidan tahsis ediyoruz.Belediyelerimiz talep ediyorlar arkadaşlarımız da gidip yerinde inceleme yaparak hangi fidan türünün uygun olduğunu tespit ederek bedelsiz fidan veriyoruz.Şehrin yeşillendirmesi olarak biz de orman bölge müdürlüğü olarak bu şekilde bir katkı sunuyoruz.Bunun haricinde hastane, okul, sağlık ocağı gibi kamusal alanlarda da biz yeşillendirme ağaçlandırma faaliyetlerinde bulunuyoruz. Belediyeler kendi alanlarında park ve bahçelerde yaptığı çalışmaları kendileri yapıyorlar. Biz onlara bizden talepte bulunmaları durumunda fidan desteği veriyoruz.”    

Sözlerinin sonunda piknik yasağı konusuna da değinen Çapkın şunları kaydetti  “Geçen sene ülkemizde küresel ısınma yüzünden ekstrem bir hava durumları söz konusu idi. Türkiye’de Orman Genel Müdürlüğü tarihinde görülmemiş çok ciddi bir orman yangınları söz konusu idi . Ekstrem seviyede hava koşulları, sıcaklık , nem gibi durumlar oldu.Teşkilatımız bununla ilgili gerekli tedbirleri aldı.Biz de Orman Genel Müdürlüğü olarak arkadaşlarımızın gerekli eğitimleri yapıldı. Araç gereçlerimizin gerekli bakım onarım ve tamiri yapıldı. Piknik yasağı konusunda ise valiliğimizin talimatları doğrultusunda eğer ihtiyaç olursa, ekstrem hava koşulları olursa  bu konuda buna göre karar verilir diye düşünüyorum”          



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti