CASANUEVA`YA FAHRİ DOKTORA ÜNVANI VERDİ

CASANUEVA`YA FAHRİ DOKTORA ÜNVANI VERDİ

Erciyes Üniversitesi Senatosu, Türk ve Dünya bilimine yaptığı katkılar ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından yürütülen çalışmalara sağladığı destekten dolayı, Amerika Birleşik Devletleri San Diego Üniversitesi Öğretim Üyesi dünyaca ünlü İspanyol bilim

Prof. Dr. Casanueva için, Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda bir tören düzenlendi. Törende konuşan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, dünyaca ünlü bir adamına fahri doktora payesi vererek Erciyes Üniversitesi’nde konuk etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Prof. Dr. Keleştemur, “Prof. Casanueva endokrin ve metabolizma alanında dünyanın en önemli ve saygın bilim adamlarından birisidir. Türkiye’nin Endokrinoloji alanında dünya ile ilişki kurmasında ve bu alandaki temaslarının gelişmesinde ve güçlenmesinde önemli rol oynamıştır. Türk Endokrinoloji Derneği’nin kuruluşunda ve bu derneğin uluslararası tanınırlığında çok önemli çalışmaları olmuştur. Bir Türk bilim adamı gibi dünyanın her yanında bizimle birlikte olmuş ve beraber hareket etmiştir. Ayrıca, endokrinoloji ve metabolizma alanında çalışan Türk bilim adamlarına yol göstermiş ve yardımcı olmuştur. Erciyes Üniversitesi’nin yürütmekte olduğu tüm çalışmalara destek vermiştir. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
Rektör Prof. Dr. Keleştemur’un konuşmalarının ardından Cübbe Giyme ve Fahri Doktora Belgesi Takdim Töreni’ne geçildi. Rektör Prof. Dr. Keleştemur, Profesör Casanueva’ya, Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü tarafından Selçuklu motifleri ile süslenmiş, özel olarak dizayn edilen ve hazırlanan cübbeyi giydirdikten sonra kendisine Fahri Doktora Belgesi ile Erciyes Üniversitesi Senatosu’nun almış olduğu kararı içeren belgeyi takdim etti.
Prof. Casanueva törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin önemli bilim yuvalarından birisi olan Erciyes Üniversitesi’nden Fahri Doktora Belgesi almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, kendisinin bir Türk ve Atatürk hayranı olduğunu söyledi. Türk bilim adamları ile ortak çalışma yapmaktan gurur duyduğunu ve bu ilişkilerini daha da arttırmak istediğini kaydeden Profesör Casanueva, “Türkiye’de, Türk Bayrağı ve Atatürk posteri altında Fahri Doktora Belgesi almaktan mutlu oldum, onur duydum” diye konuştu.
Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, İtalyan Bilim Adamı Ezio Ghigo, Ankara Üniversitesi Endokrinoloji Ve Metabolizma Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Endokrinoloji Ve Metabolizma Derneği Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gürbüz Erdoğan, Prof. Dr. Senay Molvalılar ile Erciyes Üniversitesi öğretim üyeleri katıldı. Profesör Felipe F. Casanueva, Gen-Kök Genom ve Kök Hücre Merkezi’nde düzenlenen sempozyuma da katılarak Erciyes Üniversitesi öğretim üyelerine bir konuşma yaptı.



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı