ÇAYBAĞLARI VADİSİ

ÇAYBAĞLARI VADİSİ

MELİKGAZİ KORUMASINDA

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Çaybağları Vadisi alanının doğal SİT alanı olarak koruma alanı altına aldıklarını bildirdi.

Melikgazi Belediyesi olarak tarihi mekanların bulunduğu alanları tarihi sit alanı, mimari ve şehircilik yapılaşması bulunan alanları arkeolojik alan alan ilan ettiklerini hatırlatan Dr. Memduh Büyükkılıç, doğal ve toprak yapısı, kendine özgün bitki ve canlı hayvan çeşidi barındıran Çaybağları Vadisi doğal sit alanı olarak gördüklerini ve alanları büyük ölçekli doğal parklar oluşturacaklarını belirtti.

Kayseri doğal varlıkları içerisinde yer alan ve Kayseri tarihinde önemli yeri olan Çaybağları Vadisi ve çevresindeki doğal yapı, yöreye özel bitkiler ile Anadolu Floryası için önemli olduğu ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti:

"Erciyes Dağı ilimiz için çok önemli ve bu doğal alan dünya turizmin hizmetindedir. Yine İlçe sınırları içerisinde yer alan ve vadileri, doğal bitki örtüsü, arazi yapısı ile saklı bir doğal yer olan Çaybağları Vadisi ve bölgesi belediyemizin öncülüğünde ekolojik temelli bilimsel açıklama raporu hazırlanmıştır. Bu doğal yöre çevresi için son derece önemlidir. Bu alanlar doğal sit alanı olarak korunmalıdır. Çünkü bu alanlar çevresi ve doğal yapısı ile bir bütün olup gelecek kuşaklara bir doğal alan olarak miras bırakılmalıdır. Anadolu´nun doğal, çevresel, bitki örtüsünü, canlı varlıklarını ve neslini korumak zorunludur. Çaybağları Vadisi bu niteliklerin hepsini taşımaktadır. Belediye olarak Melikgazi ilçesinde yer alan bu alanları koruma altına alınmıştır.?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi