ÇELİK-İŞ GENEL BAŞKANI YUNUS DEĞİRMENCİ :

ÇELİK-İŞ GENEL BAŞKANI YUNUS DEĞİRMENCİ :

"REFERANDUMDA ÇELİK-İŞ SENDİKASI OLARAK OYUMUZ EVET" ...

Metal sektörünün güçlü sendikalarının başında gelen Hak-İş Konfederasyonu´na bağlı Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, sendika faaliyetleri ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.
Çelik-İş Kayseri Şubesi´nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Çelik-İş Kayseri Şube Başkanı Celalettin Korkmazyürek Kayseri şubesi olarak Genel Başkan Yunus Değirmenci´nin çalışmalarından memnun olduklarını söyleyerek, "Kayserimizde sayın genel başkanımız ve yönetiminin 3 günlük ziyaretinde dün yaptığımız işyeri ziyaretlerinde üyelerimizin genel başkanı gördüklerinde çok mutlu olduklarını gözlerinden hissettik. Üyelerle de kendileri bu anlamda teşekkürlerini ilettiler. Bugün de devam edecek olan bu ziyaretlerimiz devam edip bugün akşam noktalayacağız inşallah. 20 yıl boyunca beraber çalıştığım Sayın Yunus Değirmenci, bizlere hep ilkleri yaşattı, yaşatmaya da devam ediyor. Bu anlamda kendisiyle Kayseri olarak gurur duyuyoruz. Daha önce şubemizin kurucu başkanlığıyla başlayan bu serüven daha sonra bizlere olan güveniyle, bizlerin de ona verdiği destekle genel sekreterliğe daha sonra da genel başkanlığa yükselerekten bizlere hep ilkleri yaşattı. Dolayısıyla Çelik-İş Kayseri Şubesi olarak kendisiyle gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.
Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci sendika faaliyetlerinden bahsederek, ?Sendikamız 1965 yılında Karabük-Kardemir´de emek ve ekmek mücadelesi veren emekçiler tarafından limon sandıkları üzerinde kurulmuş gerçek bir işçi sendikasıdır. İşçilerin haklarını savunmak için bir araya geldiğimiz günden bu yana sendikamız hiçbir zaman ilkelerinden taviz vermemiştir. Bu çerçevede insan odaklı bir çalışma hayatı benimsemiştir. Yerli ve yabancı sermaye düşmanlığı yapmamış, işletmeleri çalışanlarıyla beraber büyütme hedefini hiçbir zaman geri plana itmemiştir. Çalışanı yaşat ki işletme yaşasın inancını hep taze tutmuştur. Çalışan kesimin aleyhine sonuçlanabilecek hiçbir düzenlemenin yanında yer almadığı gibi karşısında durmayı da görev bilmiştir. İşçi-işveren arasında uzlaşı sağlayıp çözüm önerileri olarak çalışma barışının tesis edilmesine katkı sağlamış, işçisiyle, işvereniyle aynı gemide olduğunu her zaman vurgulamıştır. Üyelerimizin uygun çalışma şartlarında insan onuruna yakışır ücret karşılığında çalışabilmesini sağlamak için sürekli mücadele vermiştir. Ayrıca toplumun dini, manevi değerlerine her zaman saygı gösterip bu değerlere her zaman sahip çıkmıştır. Ülkemizin metal sektöründe alınteri döken bir buçuk milyon civarında çalışanın örgütsüz dolayısıyla sahipsiz kalmaması hedefiyle sendikamız bugün faaliyetlerine hız kesmeden devam etmektedir. Çeşitli bölgelerde 20 şube ve bölge başkanlığı bulunan sendikamızın kayıtlı üye sayısı 37 bini geçmiştir. Tüm engellemelere ve olumsuz koşullara rağmen örgütlenme çalışmalarını sürdürürken örgütlü olduğumuz işyerlerinde de üyelerimizin refah mutluluğu için görüşmeler yapıyor ve girişimlerde bulunuyoruz. 37 bin olan üye sayımızın 50 bine ulaşması için çalışma başlattık" değerlendirmesinde bulundu?
FETÖ Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz´da gerçekleştirilen hain darbe girişiminde sendika üyelerinin demokrasiye sahip çıktığını kaydeden Değirmenci, sözlerini şöyle sürdürdü?. "Bundan yaklaşık 8 ay önce 15 Temmuz gecesi demokrasimize darbe indirilmek istenmiştir, millet iradesi açık saldırı ve suikasta uğramıştır. Yaptıklarıyla vatan ve millet düşmanı Fethullahçı Terör Örgütü üyeleri tarihimizde eşine az rastlanır bir ihanetin taraf ve failleri olmuşlardır. O gece Türk demokrasisi ve milletimiz çok çetin bir sınavdan geçmiştir. Ülkemiz adeta uçurumun kenarından dönmüştür. Milli iradenin nimet ve emanetleri son anda kurtarılmış, milli iradeye indirilmek istenen darbe yine milletimizin azim ve kararlılığıyla bertaraf edilmiştir. Konfederasyonumuz Hak-İş ve sendikamız Çelik-İş üyeleriyle birlikte darbe girişiminin başladığı ilk andan itibaren 27 gün boyunca meydanları boş bırakmayarak demokrasiye sahip çıkmıştır. Üyelerimiz milletimizle birlikte gündüz işe gidip gece demokrasi nöbetine çıkarak bu ülkenin sahipsiz olmadığını, içerideki ve dışarıdaki vatan hainlerine bir kez daha göstermiştir. Böylelikle geçmişte ve bugün tanklara selam duran kimi çevrelere karşın Hak-İş ve Çelik-İş demokrasi sınavından başarıyla çıkmasını bilmiştir. Bugün gelinen noktada FETÖ´cü hainlerin yargılandığını görmek acımızı bitirmese de yüreklerimize su serpmiştir diyebiliriz. Halkın üzerine bomba yağdıran alçakların en ağır cezalara çarptırılmaları da en büyük temennimizdir"
Yapılacak olan Anayasa değişikliği referandum unda sendika olarak oylarının ´Evet´ olacağını vurgulayan Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, "Ülkemizde başta Anayasa referandum u olmak üzere birçok gelişmelere şahitlik ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaştığımız üzere siyasi krizlerin son bulması, ülke yönetiminde çift başlılığın ortadan kaldırılması dolayısıyla biz emekçilerin en çok istediği ekonomik istikrarın kalıcılığı için 16 Nisan´da yapılacak olan referandum da Çelik-İş Sendikası olarak oyumuzun ´Evet´ olacağını açıklamıştık. Bu ülkenin üreten kişileri olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz olgu siyasi istikrar ve beraberinde getirdiği ekonomik istikrardır" şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı