CEMİL BABA MEZARLIĞI´NA

CEMİL BABA MEZARLIĞI´NA

MODERN CAMİ

Mülkiyeti Talas Belediyesi´ne ait Cemil Baba Kapalı Semt Pazarı´na hayırsever İsmail Yapıcı tarafından, Kayseri´nin en farklı mimarisine sahip Derviş Mehmet Yapıcı Camii yapımına başlandı.
Halk arasında ´Talas Sosyete Pazarı´ olarak bilinen Cemil Baba Kapalı Semt Pazarı ve Mezarlığı arasındaki alana yapımı başlayan caminin çalışmalarını yerinde inceleyen Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, görevlilerden bilgiler aldı. Başkan Palancıoğlu, caminin 2 milyon TL´ye mal olacağını belirterek, hayırsever İsmail Yapıcı´ya teşekkür etti.
Başkan Palancıoğlu, cami ve pazar yeriyle ilgili şöyle konuştu: "Burası raylı sistem son durağı. Cemil Baba Mezarlığı, Talas´ın en eski mezarlığı ve bölgesinde büyük bir pazar yeri var. Burada camiye ihtiyaç vardı. Hayırseverimiz İsmail Yapıcı 2 milyon TL´nin üzerinde bir rakamla yaptırmaya başladı. İnşaat alanında kapalı pazarın bir bölümü vardı, onu yan tarafa daha nitelikli şekilde taşıyoruz. Bu cami Kayseri´nin en farklı mimarisine sahip, İstanbul Karacaahmet´teki Şakirin Camii´ne benzer bir cami olacak. Biz de belediye olarak ilçemize yapılacak yeni tüm camilerimizin mimarisinden renk seçimine kadar inisiyatif kullanarak yardımcı oluyoruz. Profesyonel bir yaklaşımla hareket ederek bütün çalışmalarımıza özen gösteriyoruz."
Mezarlık, cami ve bölgesiyle ilgili yapmayı düşündükleri projeyi anlatan Başkan Palancıoğlu, "Burada hem cenaze namazları kılınacak, hem de Cemil Baba´nın ziyaretine gelenlere manevi ortama yakışır bir alan oluşturacağız. Çünkü burayı çok ziyaretçi geliyor. Seyyid Burhaneddin Hazretleri´nin mekanı gibi yapmaya çalışacağız. Burası cenaze namazlarının kılınacağı, iftarların verileceği, çeşitli organizasyonların yapılacağı güzel bir alan olacak. Pazar esnafını da mağdur etmeden, pazarın cami yapılan kısmını yan tarafa taşıyarak bunu yapıyoruz. Talas´a hayırlı olsun." diye konuştu.



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü