Cemre’nin on parmağında on marifet

Cemre’nin on parmağında on marifet

Sesiyle tüm dinleyenleri büyülüyor 

Henüz 14 yaşında ama görme engelli yüzme şampiyonu. Milli takıma kadar yükselen Cemre’nin 10 parmağında 10 mağfiret. Özellikle sesini duyanlar Cemre’nin bu yeteneğini parmaklarını ısırarak dinliyorlar. İşte engelleri aşarak kendisini toplum içinde üst sıralara taşıyan Cemre’nin hayat hikâyesi.  

Bu bir engelli çocuğun kendisini topluma ifade eden başarı hikayesidir. Çocukluğunda birçok zorluklarla karşı karşıya kalan ve bunları aşmak için uğraş veren görme engelli Cemre’ye hayat, zorlukları karşısına daha doğduğu gün çıkardı. Anne Şenay Ateş, 6 yaşında Cemre’yi yüzmeye başlattı. Cemre’nin hayatı burada değişti. 2016 yılında ilk derecesini elden Cemre, Antrenörü Ahmet Eskalen’in de destekleri ile şimdiye kadar 35 madalya kazandı. Sadece yüzme ile kalmayan ve kendini geliştirmeye devam eden milli sporcu, önce gitar çalışmayı öğrendi. Ardından ise söylediği şarkılarla insanları gönüllerine dokunmayı başardı.

İşte Cemre’nin ağzından hayat hikayesi. 

“Benim kuzenim gitar çalıyordu. Merak ettim ve bende çalmak istedim. Baktım yapabiliyorum, annem beni, Konservatuara yazdırdı. 2 ay kadar kursa gittim. Sonra bir dönem bıraktım. Bu yaz tekrar istedim ve kursa gitmeye başladım. sesimi duyanlar, sesimin çok güzel olduğunu söylüyorlar. Şarkıları söylerken, hissediyorum ve beni çok mutlu ediyor.”

Cemre hedefinin Olimpiyatlarda yer almak ve konservatuarda okumak olduğunu da dile getirdi.

Cemre, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Yüzmede Avrupa barajını geçtim. Sonra Dünya barajını geçmeyi istiyorum. Tabii ki de son olarak olimpiyatlarda yer almak istiyorum. Üniversitede Konservatuarda okumak istiyorum. Tabii bunları konuşmak için henüz erken diye düşünüyorum.”

Görme Engelli Milli Sporcunun Annesi Şenay Ateş ise kızının başarılarıyla mutlu olduğunu ifade etti. Anne Ateş, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Kızım başarılar elde edince, dünyanın en mutlu insanı oluyorum. Tabii ki benim için önemli olan kızımın mutluluğudur. Ancak en çok istediğimiz şey farkındalık yaratmaktır. Ben, kızıma en iyi şekilde yardımcı olmak için mücadele ediyorum.”

Görme Engelli Milli Sporcu Cemre Ateş, bizlere mini bir konser vermeyi de ihmal etmedi. 

Haber: Şevket Tekin



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”