?CENNET VATANIN KUTSAL ŞEHİTLERİ?

?CENNET VATANIN KUTSAL ŞEHİTLERİ?

Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale zaferini ve 15 Temmuz´u anmak, vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimiz için Hacılar İlçe Müftülüğü tarafından ?Cennet Vatanın Kutsal Şehitleri? adlı program düzenlendi.

Hacılar Kültür Merkezinde düzenlenen programa Belediye Başkanı Doğan Ekici ve İlçe Müftüsü Mehmet Özbek´in yanı sıra öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Programa ilk olarak Kuran kursu öğreticisi Şefika Kuş tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlandı.
Müslümanların bayrağını almadan hiçbir zaman yola çıkmadığını söyleyen İlçe Müftüsü Mehmet Özbek programda yaptığı konuşmada, ?Biz de al bayrağımızı, ay yıldızlı bayrağımızı aldık yola çıktık. Hiçbir zamanda bırakmayacağız, bıraktırmayacağız. 18 Mart Çanakkale´de gördük bunu, kurtuluş savaşında gördük bunu ve en son 15 Temmuz´da gördük. Bu bayrağın uğruna insanımız düşünmeden ne fedakârlık yaptı, geride kalanlar ne olur, çoluk çocuk ne olur, ev bark ne olur demeden bu insanlar vatanı uğruna, bayrağı uğruna yola çıktılar canlarını feda ettiler.? dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Doğan Ekici, Çanakkale´ye birçok kez gittiğini oradaki manevi havayı yaşamak ve yaşatmak gerektiğini ifade etti. Başkan Ekici yaptığı konuşmada sözlerini şöyle sürdürdü;
?Metrekareye 6 bin merminin düştüğü, mermilerin havada çarpıştığı şartlarda 270 kilogramlık mermiyi kaldıran vatanseverlerimizin sayesinde bu ülkeyi hep beraber kurtardık. Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altında binlerce kefensiz yatanı diyor şair. Şehitlikleri mutlaka gidip görmeliyiz ve o manevi havayı yaşamalıyız. 15 Temmuz´da biliyorsunuz aynı Çanakkale gibi bunun ehemmiyetini bilelim, ülkemiz işgalden kurtuldu. Başta Allah´ın inayeti sonra Reisimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın dik ve dirayetli durması ve sizler gibi vatansever hemşerilerimizin meydanlar inmesi, tankların önüne yatması ile bu ülkeyi hep beraber koruduk kurtardık. Rabbim bu hainlere bir daha fırsat vermesin, Rabbim birliğimizi beraberliğimizi muhafaza etsin, ezanlarımız susmasın, bayrağımız inmesin, vatanımız bölünmesin.?
Program 15 Temmuz´u anlatan sinevizyon gösterisinin ardından 4-6 yaş grubu kuran kursu öğrencilerinin gösterileri ile devam etti.
Hacılar İlçe Müftülüğü tarafından hazırlanan ?Cennet Vatanın Kutsal şehitleri? isimli program kuran kursu öğrencilerini hazırladığı Çanakkale savaşında yaşanan olayları konu alan tiyatro oyunu, ezgiler, türküler ve oratoryo gösterilerinin ardından Hacılar İlçe Vaizesi Gülten Canpolat´ın İslam´da şahadet konulu konuşması ve dua ile son buldu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü