CENNETİN GÜLLERİ

CENNETİN GÜLLERİ

ŞEHİTLER

Hacılar Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından şehitlerimiz için anma programı düzenlendi. Programda, Erciyes Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet Nedim Kilci´de bir konuşma yaptı.
Hacılar Belediyesi tarafından şehitlerimiz için anma programı gerçekleştirildi. Hacılar Kültür Merkezi´nde düzenlenen programa Hacılar Kaymakamı vekili Sedat Ülgül, İlçe Jandarma Komutanı Muhittin Doğan, Belediye Başkanı Doğan Ekici, İlçe Emniyet Müdürü İrfan Sancar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahri Herdem, daire ve okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunması ile başlayan programda bir konuşma yapan Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, ?15 Temmuz gecesi hain Fetö Çetesi darbe girişiminde bulundu. Ama önce Allah´ın inayeti sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın dik ve dirayetli duruşu ve sizin gibi vatansever aziz milletimizin meydanlara inmesi, tankların önüne yatması ve savaş uçaklarından atılan bombalara, mermilere göğsünü siper etmesi sayesinde bu alçak kalkışmayı engellemiş olduk. Bu darbeden ziyade bir işgal girişimiydi. Bu 2.Kurtuluş Savaşı mücadelemizdi. Rabbim bu hainlere bir daha fırsat vermesin. Rabbim bu alçakları Kahhar ismi ile kahretsin. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Kürdüyle, Türküyle, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sunnisiyle tek devlet, tek vatan, tek millet ve Tek Bayrak diyoruz. Allah´ın izni ile bayrağımız inmeyecek. Ezanlarımız susmayacak ve vatanımız bölünmeyecek. Şimdiye kadar vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralanan gazilerimize ve yakınlarına sağlık, sabır ve hayırlı uzun ömür diliyorum.? dedi.
Cennetin gülleri Şehitler isimli program Hakan Özdoğan tarafından verilen kanun taksiminin ardından, Erciyes Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet Nedim Kilci´nin konuşması ile devam etti. Kilci, yaptığı konuşmada ?Gazi Mustafa Kemal diyor ki; vatanını seven görevini en iyi yapandır. Vatanı sevmek ona hizmetle ölçülür. Artık bizler görevimizi siz gençlere bırakacağız. Biz yakında bu dünyadan göçüp gideceğiz. Mehmetçiklerimizde genç yaşında göçüp gidiyor. Bugün burada huzur içinde yaşayabiliyorsak onların sayesindedir. Allah onlardan razı olsun. Mekânları cennet ruhları şad olsun. Gençlik en büyük mirasımızdır. Ülkemize zarar vermek isteyen hainlere karşı durabilecek ancak sizlersiniz.? Diye konuştu.
Konuşmaların ardından program kuran kursu öğrencilerinin Kuran-ı Kerim tilaveti ile son buldu.



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü