CEP TELEFONU KULLANMAK ZARARLI MI?

CEP TELEFONU KULLANMAK ZARARLI MI?

Cep telefonu kullanmak zararlı mı?....Yıllar önce cep telefonları hayatımıza girdi ve aktif olarak her kesim tarafından kullanılmaya başladı. Cep telefonu artık hayatımızın vazgeçilmez haline geldi. Hatta bir organımız olarak algılar olduk. Bizde konuya

Günümüz de cep telefonları hayatımızın vazgeçilmez birer parçası olmuş durumda. Dünyada cep telefonu kullanıcı sayısı her geçen gün hızla artıyor. Cep telefonuyla yazışıyor, fotoğraf çekiyor, TV izliyor, müzik dinliyor, tansiyonumuzu ölçüyor, haberdar oluyor, hesaplarımızı düzenliyor, ödüyor, harcıyor ve daha pek çok şey yapıyoruz. Tüm bunların yanında cep telefonlarının ortaya çıkmasının ardından sürekli sorulan ve belki de en çok merak edilen konu ise;  sağlığa zararlı olup olmadıkları. Biz de bu konuya bir nebze  açıklık getirmek için  Erciyes Üniversitesi  Elektrik Elektronik Mühendislik  Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Galip Saraçoğlu`na Cep telefonu kullanmak zararlı mı? Cep Telefonları kullanımı zamanla ne gibi  hastalıklara yol açıyor.? Gibi merak ettiğiniz soruları yönelttik.

Cep telefonlarının olası zararları konusunda günümüzde çalışmaların devam ettiğini belirten  Doç. Dr. Ömer Galip Saraçoğlu, Dünya Sağlık Örgütünün cep telefonu kullanımının zararlı olduğu yönünde tespit edilmiş bilimsel bir verinin bulunmadığını kaydetti.

 

Teknolojiyle iç içe olduğumuzdan elektromanyetik dalgalara maruz kaldığımızı belirten Saraçoğlu,"elektromanyetik dalgaları gözle görmediğimiz için hiç etkilenmiyor veya  bizde olumsuz duruma sebebiyet vermediği düşünülüyor ama gün içinde yaşadığımız pek çok olumsuzluk, belki de bunların kümülatif  olarak ortaya çıkmış sonucudur"dedi.

 

Cep telefonlarının elektromanyetik alanları kafa içerisinde 8 cm kadar girebildiğine vurgu yapan Saraçoğlu,"cep telefonları günün neredeyse 24 saati yanımızda  insanlar cep telefonu olmadığı zaman rahatsızlık hissediyor" şeklinde konuşarak cep telefonun hayatımızın bir parçası haline geldiği konusuna açıklık getirdi.

 

Cep Telefonuyla konuşurken avucumuzun içine kesinlikle almamamız gerektiğine dikkat çeken Saraçoğlu, "Cep telefonları iki tarafa doğru ışıma yapar. Genel olarak iç tarafına koyulan iletken malzemelerle ekran tarafına yaptıkları ışımaları azaltılır. Cep telefonun arka tarafı ise anteni kısmı yer alır. Anten kısmında Radrasyon daha etkilidir" ifadesinde bulunarak cep telefonu nasıl kullanılması gerektiğine dikkat çekti.



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı