ÇERKES DERNEKLERİ’NDEN TSK’NIN ‘BAHAR KALKANI HAREKATI’NA TAM DESTEK

ÇERKES DERNEKLERİ’NDEN TSK’NIN ‘BAHAR KALKANI HAREKATI’NA TAM DESTEK

İlimizde faaliyet gösteren ‘Çerkes Dernekleri’ ortak bir basın açıklaması yaparak Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Bahar Kalkanı Harekâtı’nı desteklediklerini açıkladılar.

ÇerkesDernekleri adına basın açıklamasını yapan Birleşik Kafkasya Derneği Başkanı Cemil Görücü, Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada barışın anahtarı olduğunun altını çizerek “Tarihi ve kültürel bağlarımız bulunan rejim zulmünden kaçan Suriyeli kardeşlerimizin yaşama hakkını korumak tarihi, insani ve vicdani sorumluluğumuzdur” ifadelerini kullandı.

İlimizde faaliyet gösteren Çerkes Derneklerinin temsilcileri ortak bir basın açıklaması gerçekleştirerek Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’nin İdlip bölgesinde düzenlendiği Bahar Kalkanı Harekâtına destek verdikler.

Gazeteciler Cemiyeti hizmet binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında Çerkes Dernekleri adına konuşan Birleşik Kafkasya Derneği Başkanı Cemil Görücü, Suriye’de yaşanan zulümlere, yüz binlerce sivilin zalimce katledilmesine, milyonların evinden, toprağından sürülmesine,1864’te Çerkes Sürgününde olduğu gibi tüm dünya sessiz kaldığına dikkat çekerek “ Türkiye, bölgesinde ve dünyada barışın anahtarıdır. Türkiye’nin Suriye’deki varlığını sorgulamak sınır güvenliğimiz yok saymak anlamına gelir. Buradan tekrar seslenmek istiyoruz. Karşınızda insanlıktan nasibini almamış, tüm ahlaki, dini değerleri hiçe sayan, kendi yurttaşlarını bile topraklarından eden, canlarına kast eden zihniyete sahip bir rejim bulunuyor. Suriye’yi her geçen gün daha da ağır bir yıkıma sürüklüyor. Masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğine de açık tehdit oluşturan bu rejim unsurlarına karşı sessiz kalmamız beklenemez. Tarihi ve kültürel bağlarımız bulunan rejim zulmünden kaçan Suriyeli kardeşlerimizin yaşama hakkını korumak tarihi, insani ve vicdani sorumluluğumuzdur. Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı, Barış Pınarı harekatlarına bu necip milletimiz nasıl destek verdiyse aynı desteğini bu operasyon içinde vermektedir. Türkiye, bölgesinde ve dünyada barışın anahtarıdır. Türkiye’nin Suriye’deki varlığını sorgulamak sınır güvenliğimiz yok saymak anlamına gelmektedir. Fedakar ecdadımızın ve kahraman şehitlerimizin emaneti olan bu vatana, her koşulda sahip çıkacağımızı, devlet-millet bütünleşmesiyle mücadelemizi el ele omuz omuza vereceğimizi bir kez daha dünyaya haykırmak istiyoruz. Ülkemizin menfaatlerini her şeyin üstünde tutuyoruz. Bugün her zamankinden daha güçlü, birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. “İfadelerini kullanarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin İdlib’te yürüttüğü ‘Bahar Kalkanı Harekatı’ na destek verdiklerini kaydetti



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti