ÇERKESLER 154. YILINDA

ÇERKESLER 154. YILINDA

BÜYÜK SÜRGÜNÜ ANACAK

Kayseri Kafkas Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Seyhan, Çerkes Sürgünü ve Soykırımı´nın 154. Yıldönümü nedeniyle yürüyüş yapacaklarını açıkladı. Seyhan, 21 Mayıs Pazartesi Günü saat: 18:00´da Doğumevinin yanında başlayacak olan yürüyüşe ve devamında Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Kültür Parkı ve Fuar Alanında yapılacak olan anma ve iftar programına tüm vatandaşları davet etti.

?Çerkes Soykırımı ve Sürgünü´ nedeniyle her yıl anma etkinleri düzenleyen Kayseri Kafkas Derneği, geleneksel hale getirdiği yürüyüşe bu yıl da imza atacak.

Etkinlikle ilgili bir konuşma yapan Kayseri Kafkas Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Seyhan, 21 Mayıs Pazartesi Günü gerçekleştirilecek olan ve Çerkes Sürgünü ile Soykırımında hayatını kaybedenlerin anılacağı etkinliğe, tüm vatandaşları davet etti. Başkan Seyhan, ?Tarihin en acımasız soykırımı ve sürgününü yaşadığımız 21 Mayıs 1864 Çerkes Soykırım ve Sürgününün 154. yıldönümünde Kayseri Kafkas Derneği olarak tüm halkımızı Sokak Yürüyüşüne ve ardından yapılacak olan Anma ve iftar programına davet ediyoruz. 21 Mayıs Pazartesi Günü saat: 18:00´da Doğumevinin yanından başlayacak olan yürüyüşe ve devamında Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Kültür Parkı ve Fuar Alanında yapılacak olan anma ve iftar programına tüm halkımızı bekliyoruz? ifadelerini kullandı.

Hayrettin Seyhan sözlerini ?Tarihin en trajik soykırımlarından biri olan Çerkes soykırımı ve sürgününün 154. yıldönümünde herkes ile bir arada, omuz omuza olmayı ümit ediyoruz? diyerek noktaladı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor