ÇERKESLER TRT ÇERKES İSTİYOR

ÇERKESLER TRT ÇERKES İSTİYOR

BAĞLAR:16 EYLÜL PAZAR GÜNÜ MİTİNG YAPACAĞIZ

TRT Çerkes miting komitesi adına basın toplantısı düzenleyen Selçuk Bağlar, çerkes halkına ve çerkes diline TRT´nin 24 saat çerkesçe radyo ve televizyon yayını yapmasını istediklerini söyledi. Bağlar, 16 eylül Pazar günü Kayseri Fuar alanında seslerini duyurabilmek için miting düzenleyeceklerini belirtti.

Gazeteciler Cemiyeti´nde basın toplantısı düzenleyen TRT çerkes mitingi komitesi Başkanı Selçuk Bağlar, TRT´nin 24 saat çerkesçe radyo ve televizyon yayını yapmasını istediklerini söyleyerek şöyle konuştu.

?Bizler Uzunyayla çerkesleri olarak başkanlık sistemine girdiğimiz bu yeni dönemde Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Türkiye çerkesleri arasındaki hukukun yeniden tesis edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Son 15 yıllık dönem süresince hükümet tarafından yürütülen potikaların tamamında Türkiye çerkesleri yok sayılmıştır. ?Açılım ve demokratikleşme´ çalışmasından TRT´nin yeniden yapılandırılmasına kadar bir çok alanda hükümet yeni politikalar belirlemiştir. Ne var ki ne açılış ve demokratikleşme hamlesinde, ne de TRT´nin 41 dünya dilini kapsayan bunun içinde Afrika daki yerel dillerde mevcut. Yeniden yapılandırılmasında çerkes halkına ve çerkes diline yer verilmemiştir. Yaşanan bu durum bizleri derinden üzmektedir. 16 eylül Pazar Kayseri Fuar Alanında Türkiye Cumhuriyetinin başkanına sesleneceğiz. Komite olarak bizler TRT´nin 24 saat çerkesçe radyo ve televizyon programı yapmasını istiyoruz.?

Haber: Süleyman Erdoğan



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor