ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ÖZHASEKİ

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ÖZHASEKİ

?PKK´LI TİPLERİN MANEVİYATI OLMADIĞI İÇİN BEDDUA TESİR ETMEZ?

Bir dizi ziyaret ve açılış için baba ocağınında bulunduğu seçim bölgesi Kayseri´ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Talas belediyesince hayırsever destekli olarak yaptırılan Furkan Doğan Camii´ni ibadete açtıktan sonra, ilimizin yeni valisi Süleyman Kamçı´yı makamında ziyaret ederek ?Hayırlı Olsun? temennisini iletti? Valilik ziyaretinde medya mensuplarının sorularını da cevaplayan Bakan Özhaseki CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu´nun, ?Sur´da eylem planı tehcir, sürgün ve kıyım planıdır? şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine ?Bunlara Allah çarpsın diyeceğim ama o PKK´lı tiplerin maneviyatı olmadığı için bunlara bedduada tesir etmez? ifadesini kullandı?
Bir dizi ziyaret ve açılış için baba ocağınında bulunduğu seçim bölgesi Kayseri´ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ayağının tozu ile Talas İlçesi´ne geçerek , Talas Belediyesince hayırsever destekli olarak yaptırılan Furkan Doğan Camii´ni ibadete açtı?
Bakan Özhaseki, Kayseri´nin Talas ilçesinde, Hacı Mustafa Argun tarafından yaptırılan ve 2010´da Akdeniz´de Mavi Marmara Gemisi´ne İsrail askerlerinin düzenlediği baskında öldürülen Kayserili Lise Öğrencisi Furkan Doğan´ın adını taşıyan caminin açılışına katıldı. Cami açılışında, Vali Süleyman Kamçı, Furkan Doğan´ın babası ve Başbakanlık Danışmanı Ahmet Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, bazı kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları da hazır bulundu. GÖRÜNTÜ - SESLİ
Burada konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bu dünyaya gelmenin kimsenin elinde olmadığını ifade ederek, "Furkan yavrumuz, bizden önce gitti cennete. İnşallah o bize orada şefaatçi olacak. Belli bir süre bu dünyada yaşıyoruz ve bize biçilen ömrü tamamlayıp bu dünyadan göçüp gidiyoruz. Furkan yavrumuz, kendisi için hiçbir şey dilemeden, Filistin´de hiç tanımadığı kişiler için yardım götürürken şehit edildi. Allah mekanını cennet etsin" dedi ve ekledi.. "Camiler en özel yerlerimiz. Gelip de Allah´a yalvardığımız, kendi kendimize kaldığımız mekanlar. Allah bu mekanları yaptıranlardan razı olsun. Bizim zamanımızda camiye geldiğimiz zaman amcalarımız bir yaramazlık yaptığımızda ensemize vururlardı, kulağımızdan çekiyorlardı. Bu tür davranışlar, çocuklarımızı camiden uzaklaştırır. Bırakın çocuklar camilere gelsinler, camiye alışsınlar. Onların sesleri, gülüşleri, belki meleklerin sesleridir. Bunu biraz da böyle değerlendirmek lazım. Hangimiz içinden hiçbir şey geçirmeden, tam bir huşu içinde namaz kılabiliyoruz ki? Bırakın çocuklar camide koştursunlar, gülsünler. Onların bu hareketleri bizim namazımıza halel getirmez. Bir de Kayserimizde hayırseverlerimizle övünüyoruz. Gerçekten her yerde hayırseverlerimizle övünüyoruz. Bizler bir yandan ticaret yaparken, bir taraftan da gönül kazanmayı, muhabbeti, devlete, millete bağlılık, işine sahip çıkmak gibi özelliklerimizle çalışıyoruz. "
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki cami açılışı gerçekleştirip Cuma namazını kıldığı Talas ilçesinden ayrılarak Kayseri Valiliği´ne geldi? Geçtiğimi hafta Kayseri Valiliği koltuğuna oturan Vali Süleyman Kamçı´ya ?Hayırlı Olsun? dileklerini iletip, medya mensuplarının sorularını cevapladı?
Bakan Özhaseki´yi Kayseri Valiliği´ne gelişinde, Vali Süleyman Kamçı, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerince Valilik hizmet binası önünde karşılandı?
Vali Kamçı´ya hayırlı olsun diyerek, yeni görevinde başarılar dileyen Bakan Özhaseki Kayseri´nin kendisine yabancı olmadığını ve Kayseri ile ilgili her soruna vakıf olduğunu belirten Bakan Sayın Özhaseki, bugüne kadar pek çok ilde hizmet yapmış olan Vali Kamçı´nın Kayseri için de iyi hizmetler yapacağına inancını dile getirdi.
Bakan Özhaseki Valilik makamında medya mensuplarının gündeme yönelik soruları da cevaplayan Bakan Özhaseki Sur´daki eylem planlarını evleri yıkılan insanlara ev vermek, tarihi alanları restore etmek ve Surr´u yaşanacak hale getirmek olarak açıklayan Bakan Özhaseki, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu´nun, Diyarbakır´da düzenlediği basın toplantısındaki, ?Sur´da eylem planı tehcir, sürgün ve kıyım planıdır? açıklamalarının hatırlatılması üzerine sert bir üslupla şunları kaydetti? ?Bir taraftan PKK´lılar gelip insanları evlerinden edecek, her tarafı yıkacak, dökecekler, masum insanları öldürecekler, güvenlik güçlerimizi şehit edecekler, bütün evleri bombalayıp gidecekler. Sonra da biz gelip bu mağdur insanlara evini vermeye kalkacağız, siz de utanmadan tehcirden bahsedeceksiniz. Bunları Allah çarpar diyeceğim ama o PKK´lı tiplerin zaten hiç maneviyatı olmadığı için tesir etmez onlara. Ramazan günü Müslümana tesir eder bu sözler. Adamların hiçbir tarafında maneviyat, kutsal yok ki zaten. Yalanının biri bin para? Hem her tarafı yıkıp döküyorlar, hem binlerce insanımızı öldürüyorlar, hem şehitlerimiz var; biz de gidip yaraları sarmak için eylem planı yapıyoruz. Sağdan soldan, ?Buraya çivi çaktırmayız, hatta bunlar gelip evleri boşaltacaklar AVM´ler yapacaklar, zenginlere peşkeş çekecekler´ diye sesler geliyor. Bu kadar yalan furyasının olduğu bir düzenbaz ortam herhalde bir tek orada PKK´lıların arasında ve onların siyasi uzantıları arasında olabilir. Onlara gerekli cevabı vererek işimize bakıyoruz. Şu anda yapacağımız iş oradaki yaraları sarmak ve vatandaşın evini vermek.?
Bakan Özhaseki sözlerinin devamın da ilimizde hayata geçirilecek olan projelerle ilgili de bilgi verdi. Yakın zamanda Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile birlikte Yamula, Develi Gıcık Tüneli ve Bahçelik Sulama Barajı´na hız verileceğini kaydeden Bakan Özhaseki, belediye başkanlığı döneminde söz verdikleri hızlı tren projesinin devam ettiğini vurgulayarak şunları kaydetti? ?Hızlı tren meselesinde proje ihalesi yapıldı. 2 seneye yakın sürenin yarısı neredeyse geçti. Önümüzde yaklaşık 1 yıl daha süre var. Önemli olan proje çıktıktan sonra onu yatırım programına aldırıp işe başlatmak. Doğu´ya doğru giden trenin yaklaşık 160 kilometresini birlikte kullanacağız. Şu anda bizim için 160 kilometrelik mesafe zaten yapılıyor. Sadece Kayseri´ye döndükten sonraki 170-180 kilometrelik hatla ilgili bu söylediklerimiz. Gelecek sene temel. Bu konuda aksaklık ya da geri dönmek yok. Ama bu işler zamana muhtaç olan işler.?

 



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti