ÇEVRE BAKANI ÖZHASEKİ´DEN BAŞKAN AKAY´A TEŞEKKÜR

ÇEVRE BAKANI ÖZHASEKİ´DEN BAŞKAN AKAY´A TEŞEKKÜR

Halep´te İnsanlık Ölmesin Kampanyası Çerçevesinde ?Yükümüz Kardeşlik? şiarıyla Kayseri İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi´nin organizasyonunda Kayseri Şeker tarafından hazırlanan 10 tır gıda yardımının uğurlama töreninde konuşan Çevre ve Ş

?Yükümüz Kardeşlik?  yardım kampanyasında emeği geçen, Sayın Valimiz başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına, Milletvekillerimize, değerli İl Müftümüze ve Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay´a  teşekkür eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki; 

Rabbim, etrafımızdaki coğrafyanın insanlarının kurtuluşunu bizlere nasip etsin dedi.  Özhaseki, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay´dan için de  Değerli Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanımız Hüseyin Bey Kayserinin medarı iftiharı bir arkadaşımızdır. Şeker Fabrikasını da zarardan alıp buralara getiren bir kardeşimizdir dedi.

Kadir Has Kongre Merkezi Kuzey parkında düzenlenen gıda yardımlarının uğurlama törenine; Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, İl Müftüsü Doç.Dr.Şahin Güven, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, İl Müftü Yardımcıları Atıf Akşit, Tandoğan Topçu, Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya, Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat ve İl Protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Kayseri Pancar Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu Yönetim Kurulu üyeleri Harun Halıcı, Hurşit Dede, Halis Lektemur, Denetim Kurulu Üyeleri; Av.Kaan Savruk, Mehmet Güntay, Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu Üyeleri; Abdulkadir Güneş, Mustafa Demir, Nizamettin Çatak, Abdullah Borazan,Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Osman Canıtez, Genel Müdür yardımcıları, Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı ve Kayseri Şeker Fabrikası personeli tam kadro hazır bulundular.

Kadir Has Kongre Merkezinden Halep´e gönderilen Yardım tırlarının uğurlama törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki,  Organizasyon ile ilgili olarak ?Güzel bir slogan bulunmuş  olduğuna dikkat çekti ve  ?İnsanlık Ölmesin´ ama şunu bilin ki ülkemizin dışında birçok ülkede insanlık ölmüş.? dedi.

Bundan birkaç ay önce Fas´ta ?İklim Konferansı?na katıldığını, 195 ülkenin temsilcilerinin burada sera gazı salınımını geriye çekmek için toplandığını anımsattı. Konferansın içeriğine değinen Özhaseki, şunları kaydetti: "Gazlar artarsa 20 sene sonra birtakım canlıların hayatı son bulabilir, otlar kuruyabilir, balıklar ölebilir, daha ileri giderse insanoğlunun hayatı tehlikeye girebilir. Buradaki konuşmamda şunları söylemiştim: Bu tabiat, Allah´ın bize bir emaneti. Kirletmemek esastır, hâlihazırdaki düzeni bozmamak lazım. Otlar kurumasın, balıklar ölmesin ancak şimdi milyonlarca insan sadece ailesiyle huzur içinde yaşamak için vatanından uzakta, dağların tepesine çıkmış, denizlere açılmış. Biz, otlar için konuşurken denizlerde çocuklar boğuluyor, dağlarda insanlar donuyor. Otlar kurumasın diye 100 milyar dolar para ayıran ülkeler, orada ölen insanların bu otlar kadar hiç hükmü yok mu? Türkiye olarak 3 milyon mülteciye kapımızı açtık. Paralarımız çok mu geliyor, kasalarımız yığılı mı, başımızda bin bir bela var, darbeler atlatıyoruz, hainlerin dersini vermeye çalışıyoruz, her yanda savaşıyoruz. Ancak 3 milyon insana kapımızı açtık. Hiçbiri aç değil açıkta değil. Niye yaptık bunu; çünkü insanız, merhametimiz var. Vicdan taşıyoruz. Siz de gündeminize alın. Otlar kurumasın diye bir araya geliyoruz ancak insanlık ölüyor bu arada. Dünyada birçok yerde iyice insanlığın vicdanı körelmiş. Ülke olarak çektiğimiz sıkıntıları hiçbir ülke çekmiyor. Bu sıkıntılara rağmen dünyanın vicdanı olmaya devam ediyoruz. Bu bizim geleneğimizdir. Peygamber efendimizden bugüne kadar kurduğumuz bütün medeniyetlerde bu düstur hakim olmuştur.

Bu verme kültürü bizde var. Ve inanıyoruz ki biz verdikçe Allah bize verecek. Verip de ben fakir olanı görmedim. Ama vermeyip kaygılar çekip sonrada fakirliğe düşen çok var. Hiç birisini yapamadan hayır işleyemeden öbür tarafa gidip mirasçılara bırakan da çok. Allah bizi verenlerden etsin

İl Müftüsü Güven de  törende yaptığı  konuşmasında; ?Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) olarak ?Şimdi Yaraları Sarma Zamanı´ ve ?Halep´te İnsanlık Ölmesin´ kampanyaları çerçevesinde son bir buçuk yıl içerisinde Suriye bölgesinde özellikle sınır ötesinde ihtiyaç sahibi olan Suriyeli kardeşlerimize yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Kayseri İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kayseri Şubesi olarak 2016 yılı Mart ayından bu tarafa yaklaşık bir buçuk yıldır 253 TIR yardım gönderdik. Bu TIR´larla birlikte 263 TIR yardım yapıyor. Ayrıca özellikle Kurban Bayramı ve Hac döneminde hepimizin bildiği üzere Arakan´daki sorunların ayyuka çıkması üzerine yine ülkemiz insanlarının yardımlarını Arakan´a gönderme bağlamında Kayseri´den son bir buçuk ay içerisinde 1 milyon 64 bin TL yardım geldi ve bu yardımları elhamdülillah yerlerine ulaştırdık.

Ben özellikle şu anda 10 TIR´ımızın bütün masraflarını karşılayan ve bu 10 TIR´ımızı mağdur, muhtaç Suriyeli kardeşlerimize ulaştırmak üzere bizleri vasıta kılan Kayseri Şeker Fabrikamıza ve şahsında Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüseyin Akay Bey´e teşekkür ediyorum. Öncelikle bizlere Arakan için de yardımda bulundular. Arakan yardımında bulunurken Sayın Valimizin huzurunda gerçekleşti. Sayın Valimiz Şeker Fabrikası´nın daha fazla yardım yapması gerektiğini söyledi. Hüseyin Bey de Kasım ayı içerisinde Suriye´ye göndereceğimiz yardımların tamamını Şeker Fabrikası olarak biz üstleniyoruz, dediler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu yardımlarda belediye başkanlarımızın katkısı azımsanamayacak kadar büyük, ben kendilerine de teşekkür ediyorum. Ayrıca hem ?Şimdi Yaraları Sarma Zamanı´ hem de ?Halep´te İnsanlık Ölmesin´ programlarında, birisinde 38 TIR, diğerinde 88 TIR gönderirken bizlere manevi desteklerini sunan Sayın Bakanımıza da sizler adına teşekkür ediyorum. Bu yardımların ulaşacağı insanların dualarının inşallah ülkemize katkı sağlayacağına inanıyorum. Hepinize katkı ve katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.? dedi.

İl Müftüsü Doç. Dr. Güven tarafından yapılan dua sonrası yardım malzemesi taşıyan tırlar protokol üyeleri tarafından uğurlandı. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"