ÇEVRE BAKANLIĞI ÇAĞRI MERKEZİ´NDE

ÇEVRE BAKANLIĞI ÇAĞRI MERKEZİ´NDE

65 OPERATÖR 725 BİN KEZ ŞİKÂYET DİNLEDİ?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın çağrı merkezi olan Alo 181 hattına kurulduğu 2013 tarihinden bu yana 725 bin adet çağrı kayıt altına alındı. 7 gün 24 saat hizmet veren çağrı merkezini kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi almak için arayan da var, yemek yediği restoranı şikâyet eden de.
2013 yılının başında faaliyetlerine başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezi Alo 181´e gün içerisinde binlerce çağrı düşüyor. Kurulduğu günden bu yana 725 bin çağırıyı yanıtlayan merkeze hava kirliliğinden, gürültüye, atık şikâyetlerinden kentsel dönüşüme kadar farklı konularda ihbar ve şikayetler yağıyor. 65 kişinin 7 gün 24 saat telefon başında beklediği merkeze gelen çağrıların yüzde 77´i bilgi, yüzde 6´sı şikâyet, yüzde 3´ü ihbar ve yüzde 14´ü de tapu ve kadastro ile ilgili konular oluşturuyor.
Çağrı merkezinin telefonunu susturmayan konuların başında ise kentsel dönüşüm soruları geldi. 151 bin vatandaş kentsel dönüşüm kapsamında devletin sağlamış olduğu finans desteklerini, evlerini yenilemek için atmaları gereken adımları sordu. En çok çağrı İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerden gelirken, yapılan araştırmalar sonucunda kurumu arayan vatandaşların yüzde 88´inin telefonu memnun kalarak kapattıkları tespit edildi.
Gelen çağrıların bir kısmı operatörleri gülümsetirken bir kısmı da binlerce vatandaşın çevreye karşı ne kadar duyarlı olduğunu gösterdi. Yemek yediği restoranda pilavından taş çıkan vatandaşın ısrarla çağrı merkezini araması, komşusunun tavuklarının yumurtlarken çok ses çıkarmasının engellenmesinin istendiği aramalar ise en ilginç çağrıların başında geliyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin yaptığı açıklamalardan sonra çağrı merkezine gelen aramaların yüksek oranda arttığı gözlendi. Özellikle müjdeli haberlerden sonra telefona sarılan binlerce vatandaş, Bakan Özhaseki´ye teşekkür ederek, destek oldular.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da