ÇEVRE BAKANLIĞI´NIN

ÇEVRE BAKANLIĞI´NIN

İKLİM KAMPLARI BAŞLADI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi işbirliği ile yürütülen İklim Değişikliği Konusunda Farkındalık Geliştirme Projesi kapsamında İklim Kampları düzenleniyor.

Proje kapsamında iki yıllık süre içerisinde Eskişehir, Denizli, Manisa, Antalya, Mersin, Niğde, Kastamonu, Çorum, Rize, Erzurum, Erzincan, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa, Sivas, Kayseri ve Van olmak üzere 18 ilde öğrenci ve öğretmenler ile öğretmen adaylarının iklim değişikliği konusundaki farkındalığının artırılması amacıyla eğitim programları ve seminerler düzenlendi.

Geçtiğimiz sene Konya´da ve Eskişehir´de gerçekleştirilen iklim kampları; bu sene de Ankara Hacettepe Üniversitesi Kampüsünde düzenleniyor. 9 Temmuz - 18 Ağustos 2017 tarihleri arasında düzenlenecek birer haftalık 6 kamp ile 120 ortaokul öğrencisine uygulamalı olarak iklim değişikliği konusunda güncel bilgilerin verilmesi, eğitsel etkinliklerle iklim değişikliği sorunun öneminin anlatılması ve öğrencilerin bu hayati sorunun çözümüne ortak olmaları için farkındalık düzeylerinin arttırılması hedefleniyor.

İklim kamplarında ayrıca öğrencilere, iklim değişikliği sorununun çözümüne ortak olmalarını sağlamak için doğal kaynakların ihtiyaçlar oranında tüketilmesi için bireysel olarak yapılabilecekler, alınacak toplumsal önlemler ve öğrencilerin birer iklim gönüllüsü olarak sergilemeleri gereken davranışlar konusunda bilgi verilmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında yapılan faaliyetlere ilişkin bilgilere projenin internet sitesinden   (http://www.iklimicindegisin.org/) ulaşılabiliyor.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da