ÇEVRE İL MÜDÜRÜ GÜVER:

ÇEVRE İL MÜDÜRÜ GÜVER:

?KÖMÜRÜ YASAKLAMAK YERİNDE BİR KARAR OLDU?

   Havaların soğuması ile birlikte il genelinde start veren soba ve kalorifer kullanımının ilimizin hava kirliliğine nasıl etki ettiğini öğrenmek üzere kapısını çaldığımız Şehircilik ve Çevre İl Müdürü Namık Güver haber ekibimize yaptığı değerlendirmede ?Kömür kullanımını yasaklamak yerinde bir karar oldu. Kömür yakıtı azaldığı için partükül madde oranında ciddi miktarda azalma oldu. Bu yıl kış aylarında çok daha temiz bir hava teneffüs edeceğiz? ifadesini kullandı?
Kayseri İl Genelinde kömür kullanımının yasaklanmasının ardından hava kirliliği ölçüm sonuçlarının nasıl olduğunu öğrenmek üzere ziyaret ettiğimiz Şehircilik ve Çevre İl Müdürü Namık Güver haber ekibimize yaptığı değerlendirmede kömür kullanımının yasaklanması ile ilimizin hava kirlilik oranında ciddi oranlarda bir iyileşme gerçekleştiğini vurgulayarak şunları kaydetti... ?İlimiz açısından hava kalitesi çok önemli. Özellikle gerek topografık yapısı, gerek meteorolojik şartlar, gerek sanayinin yoğun olması ve gerekse yoğun trafik noktasında baktığımız zaman özellikle kış aylarında ilimizde ciddi oranda bir hava kirliliği yaşanmaktadır. İlimize baktığımız zaman hava kirliliği açısından dikkate alınan iki parametre olan kükürtdioksit ve partikül madde oranlarına baktığımızda hava kalitesi izleme istasyonlarından aldığımız verilerde ciddi bir iyileşme kaydedildiğini tesbit ettik.Bu veriler ışığında ilimizde kükürtdioksit noktasında herhangi bir sıkıntı görmüyoruz. Veriler gerçekten çok iyi. Ancak ilimizde asıl sorun özellikle kış aylarında partikül madde noktasında yaşanmakta ve zaman zaman tehlike arz edecek noktalara ulaşmaktaydı. Bu sonuçlar sonrası 2014 yılı Mayıs ayı içerisinde ilimizde partükül madde noktasında ve temiz hava eylem planı kapsamında kömür kullanımını yasaklama yönünde bir karara ihtiyaç duyduk. Ve 2014 Ekim sonuna kadar 36 pilot mahallede, 2015 Ekim sonuna kadarda merkez ilçelerin tamamında ki tüm mahallelerde daha doğrusu doğalgaz isale hattının geçtiği yerlerde ve merkezi sitemle ısınan binalarda alternatif yakıt kullanımını zorunlu hale getirdik. 770 binadan 24´ü hariç ki bunlara idari yaptırım uygulandı bu işlem gerçekleşti. Yani kömürlü olan sistemlerini daha nitelikli bir yakıt olan doğalgaz´ çıkardık. Bu karar sonucunda güzel sonuçlar alındı. ilimizde ki ölçüm istasyonlarından elde edilen sonuçlara baktığımız zaman geçen sene bu aylarda partükül madde ilk uyarı seviyesinin üç defa aşıldığını görüyoruz. Ancak bu sene halen ilk seviye uyarı eşiğinde. Bu veriler bize şunu gösteriyor ki alınan karar son derece isabetli oldu?
İl Müdürü Güver sözlerinin sonunda ?Kömür yakıtı kullanımı azaldığı için partükül madde oranında azalma oldu. Büyükşehir belediyesinden aldığımız bilgiler ışığında 24 binada yasaklama kararına uyulmadığını ve idari yaptırım yapıldığını biliyoruz. Toplamda 132 bin lira idari yaptırım uygulandı. Denetimlerimiz devam edecek sadece ısınma kaynaklı değil sanayi ve trafik kaynaklı hava kirliliği noktasında tüm denetimlerimiz devam etmektedir? diye konuştu?
HABER: C.USTEN / S.ERDOĞAN



Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret