ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ

KTO MECLİSİ MAYIS AYI TOPLANTISINA KONUK OLDU

Kayseri Ticaret Odası´nın Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin iştiraki ile gerçekleştirildi? İftar yemeği ile noktalanan toplantıda ilimiz ticaret erbabına seslenen Bakan Özhseki hızlı trenin temelinin sene sonunda atılacağını, havaalanı için de projelerin tamamlanmak üzere olduğunu müjdeledi?

Meclis Başkanı Cengiz Hakan Arslan´ın açılış konuşması ile start veren Kayseri Ticaret Odası Mayıs Ayı Meclis Toplantısı gündem maddeleri ve faaliyet raporları okunarak üyeler tarafından oylandı.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy meclis üyelerine yönelik gerçekleştirdiği konuşmasına katılımlarından dolayı Bakan Özhaseki´ye şükranlarını sunarak başlayıp, ?Hep birlikte ortak akılla Kayseri´ye hizmet etmek için çalışılacağız? ifadesini kullandı?

Sözlerinin devamında Kayseri olarak ekonomik teşviklerden daha fazla faydalanmak istediklerini vurgulayan Başkan Gülsoy; "Ekonomik teşviklerden biz de faydalanmak istiyoruz. Bu konuda sizlerden destek bekliyoruz. Kayseri olarak gelişmişliğimiz, teşviklerden faydalanmanın önünde engel olmamalı" değerlendirmesinde bulundu?

Toplantıya onur konuğu olarak iştirak eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ?de meclis üyelerine Kayseri´deki projeler hakkında bilgiler vererek; "Hızlı trenin bu senenin sonunda temelini atmaya başlanacak. 142 kilometrelik bir hat yapılacak. Havaalanı ile ilgili projeler başladı, bitmek üzere. 8. ayda en son projeler bitirilerek karar verilecek. Allah izin verirse 9. ayda başlanacak. Sulama kanalları ile ilgili projeleri birebir takip ediyoruz. Burada önemli olan istikrar. İstikrar olmaz ise ekonomi gelişmez. 2002 yılında yabancı yatırım ortağı 400 civarında. Şimdi 60 bine ulaştı. Bu güveni bozmamak, yabancı ortaklıkları artırmamız lazım" diye konuştu?

Sözlerinin devamında dış mihrakların Türkiye´yi eskiye götürmek için çalıştığını ancak onlara boyun eğmeyerek dimdik duracaklarının altını çizen Bakan Özhaseki şunları kaydetti: "28 Avrupa ülkesi var, bunların 26´sından daha iyi durumdayız. Dünyadaki en büyük 10 kapsamlı yatırımın 6´sının altyapısı Türkiye´de. Zor bir ülkedeyiz, bu coğrafya bizim kaderimiz. Zorun bir kısmı yerin altında, deprem tehlikesi var. Yer üstünde de dışardakilerin tahrikleriyle envai çeşit fitne ocakları bitmiyor. Son iki yıl içerisinde öyle bir mücadele edildi ki PKK bitti. Baktılar ki PKK belası tutmadı, 23 ili koparamadılar FETÖ´yü devreye soktular. Onlar da aynı mihraklar tarafında beslenmiş. Şimdi de en son batının ekonomik baskıyla karşı karşıyayız. Ne yapacağız peki? Ya bu tehditler karşısında batıya dönüp ´Büyüksün ağabey, aşağıda devlet mi kuracaksınız buyurun´ deyip diz çökeceğiz ya da dimdik durulacak, Allah, bayrak, millet için durulacak. Seçimlere kadar karşımızda bizi zayıf düşürmek için çırpınacaklar. Allah´ın izniyle o günlere dönmeyeceğiz."



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"